Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwisty śluz z pochwy POMOCY!!!

Polecane posty

Gość gość

Mam problem po ok. 1 tyg. od okresu zauważyłam że wydzielina z pochwy zrobiła się dość mocno krwista trwało to ok. 4 dni. W poprzednim cyklu też tak miałam. Umówiłam sie do ginekologa ale to dopiero za 2 tygodnie. Poza tym sam śluz nie ma nieprzyjemnego zapach tylko jak zwykle lekko cytrynowy. Czy ktoś miał podobnie lub o czym to może świadczyć? Gdzieś wyczytałam że tak może objawiać się rak macicy. Dodam jeszcze ze nigdy wcześniej tak nie miała a od dwóch cyklów jest to dość mocno krwista wydzielina i raczej chyba nie swiadczy o owulacji .

Gość gość
up

Gość gość
jak jest w połowie cyklu to może to być owulacja. A kiedy sie ostatnio badałaś?

Gość gość
dziwne, lepiej zebys odrazu poszla do gina, taka krew jest dziwna i napewno nie swiadczy o owulacji czy czyms tam prawidlowym, moze to szyjka krwawi, ja bym sie bardzo bala

Gość gość
Też się boję, ostatnio byłam u ginekologa ok. 2 lata temu. Wcześniej chodziłam co roku i robiłam regularnie cytologię, ale ostatnio miałam bardzo zajęty czas (mama chora na raka) i tak sie przeciągło 2 lata. Jestem przerażona bo wczesniej owszemw środku cyklu czyli ok. 2 tyg. po okresie miałam owulację bo pojawiała sie plamka krwi na bieliźnie , ale nigdy nie miałam krwistego śluzu przy tym. Tak jak wcześniej napisałam żadnych innych objawów nie mam i chyba to nie żadna grzybica bo śluz nie ma nieprzyjemnego zapachu, ani tez nie ma go dużo.Może któraś z was miała podobnie. Błagam piszcie bo wizytę mam dopiero za 2 tyg, i strasznie się już denerwuję, że może to rak?

Gość gość
a dlaczego wizyte masz dopiero za dwa tyg? co tak dlugo?

Gość gość
bo to bardzo dobry lekarz i pomimo że wizyta jest prywatna to dopiero za 2 tygodnie mam umówiony termin

Gość gość
a nie chcę iść do pierwszego lepszego.

Gość gość
moze masz nadzerke albo zapalenie szyjki

Gość gość
a mialas poza tym inne objawy np ciagniecie brzucha? nie martw sie, ja mialam raka szyjki bez objawow zadnych, twoja krew to moze nic groznego, moze krwawi ci szyjka z powodu nadzerki

Gość gość
ja czasem miewam takie krwawienia w okresie owulacji, raz na kilka miesiecy. I jestem zdrowa. Nie panikuj.

Gość gość
a ile masz lat i jakiego twoja mama ma raka? ja jak bylam mloda dziewczyna to mialam takie rzeczy, jakies krwawienia po okresach, ale to sie oczyszczalo cos po okresie, taki nieskonczony okres

Gość gość
moja koleznka ma okres 3 razy w mieisacu i jest zdrowa tylko jest przemeczona i dlatego

Gość gość
mam 39 a moja mama miała raka piersi. Okres zawsze miałam bardzo regularny

Gość gość
Może jakieś mięśniaki albo endometroza idź zrób cyto, nie ma ja co czekać.

Gość gość
moze masz zaburzenia hormonalne albo zapalenie

Gość gość
też myślałam o mięśniakach mama wiele lat temu z tego powodu miała wycinaną macicę czy to może być dziedziczne?

Gość gość
rak szybko moze sie zrobic, mi sie zrobil kilka miesiacy po konizacji szyjki

Gość gość
A przed konizacja ile ci się robil?

Gość gość
gdy sa miesnaiki to okresy sa bardzo obfite i dlugie

Gość gość
Mięśniaki tak, mogą być, na szczęście śluz ci nie smierdzi, w raku często cuchnie, lec do lekarza

Gość gość
przed konizacja nie bylo raka, w wycinku tylko byla nadzerka i zadnych innych zmian, a potem zrobil sie nagle rak na tej ranie po obcieciu szyjki

Gość gość
co wyyy, ja mialam raka i sluz mi nie cuchnol, co wy, nic mi nie cuchnelo,

Gość gość
ale jakie miałyście objawy raka szyjki macicy? Może pójdę na cito zrobić samą cytologię u pierwszego lepszego lekarza ginekologa a później pójdę na umówiona wizytę do swojego. Jestem coraz bardziej przerażona.

Gość gość
ja nie mialam zadnych objawow raka, tylko bolal mnie brzuch jak do porodu tzn takie skurcze takie ciagniecia no i na dole kregoslup

Gość gość
no mój okres jest zwykle obfity i trwa ok. 6-7 dni

Gość gość
na moje oko,z mojego doświadczenia to,to wygląda jak nadżerka u mnie tak się zrobiło raz,potem drugi jak przestało to poszłam do gina zajrzał powiedział,że to nadżerka,pobrał wymaz szybko wyniki i zaraz po następnej miesiączce zrobił wymrażanie. i luzik,jest spokój.ale co pół roku robi cytologię,co prawda płacę za nią dodatkowo,ale te 30 zł to jest nic.

Gość gość
No rożne sa objawy często właśnie nie ma i to jest najgorsze. Jak juz sa objawy raka to juz może być za późno. W każdym razie moja matka miała cuchnace uplawy brązowe przez pol roku i dopiero po tym poszła do lekarza. Miała grupę 5. Wycięli jej i żyje fuksiara, to było 30 lat temu. Potem oczywiście tez nigdy nie była u lekarza. No ale ta co teraz umarła miała tylko cos z pęcherzem.

Gość gość
ja mam cytologie za darmo w szpitalu ginekologicznym, teraz mam co rok cytologie bo juz sa dobre, kiedys mialam co 3 miesiace

Gość gość
Masakra, ze rak ci się zrobił w ranie, a mialas badania na HPV i chlamydie czy tak rzneli w ciemno?