Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dac na komunie .... po komunii ??

Polecane posty

Gość gość

Syn szwagra mial w zeszlym tygodniu komunie. Wraz z mezem nie moglismy w niej uczestniczyc (maz nie jest chrzestym) pomimo ze oczywiscie bylismy zaproszeni. Chcemy jechac ich teraz odwiedzic i wypadaloby cos "dac". Pytanie ile ? Albo czy w ogole ?

Gość gość
Mi sie wydaje, ze lepiej kupic jakis symboliczny prezent na pamiatke, ze mimo iz nie byliscie na komunii to o nim pamietaliscie a pieniadze dzis sa jutro je wyda

Gość gość
ach te prezenty komunijne- urwanie głowy kiedyś cieszyliśmy się z roweru albo zegarka, a dzisiaj... Każdy daje tyle na ile go stać

Gość gość
Jaki to jest symboliczny prezent ?

Gość gość
up

Gość gość
Mialam na mysli jakas dobra ksiazke albo jezeli was stac to lancuszek czy zegarek:)

Gość gość
ah... chcialam dac 150 zl ..telegram ...bomboniere i finito ale maz stwierdzil ze to wstyd i lepiej w ogole nie isc. Kurcze nie wiem co myslec. Nie utrzymujemy ze szwagrem jakis blizszych kontaktow, tyle co od swieta. No nie wiem co zrobic !

Gość gość
złoty łańcuszek z medalikiem i wystarczy.

Gość gość
Czytam watki, szukam w necie i tylko metlik w glowie wiekszy. Ostatnia komunia w ktorej oczestniczulam byla moja wlasna i nie mam kompletnie rozeznania co i jak jest teraz. Czytam, ze laptopy, mp4,rowery, tablety ??? Naprawde teraz tak jest ? Zwykli goscie (nie chrzesni) tak sie stawiaja ? Po ile dajecie do koperty ? Co kupujecie ? Matko jedyna ...

Gość gość
p

Gość gość
u mnie wszyscy których znam dawali ok. 600 zł. w kopertę jako goście chrzestni ok. 1500 do nawet 3000 w zależności jak kogoś stać , a z prezentów to laptopy, firmowe zegarki, albo kłady. Mój syn miał komunie 2 lata temu i z rozmów ze znajomymi rodzicami z klasy syna było podobnie.

Gość gość
Ale chodzi o to czy dac tyle samo kasy ile bym dala bedac z mezem na samej komunii ? Komunia byla w zeszla niedziele ...odwiedziny zaplanowane sa na przyszly poniedzialek. Nie ma znaczenia to cz bylismy czy nie na samej uroczystosci ?

Gość gość
wg. mnie nie ma znaczenia że nie byliście na samej uroczystości wypada dać tyle bądź taki prezent jaki dałbyś w dniu komunii, bo tak też to najprawdopodobniej zostanie odebrane. Poza tym to dość bliska rodzina więc głupio olać się żurem

Gość gość
Do gościa z 23:45 A na wesele czy 18 urodziny pewnie twój syn dostanie mieszkanie albo samochod? Ps. Klawiatura wszystko przyjmie ;)

Gość gość
No stawki podał dosyć kosmiczne trzeba przyznać

Gość jolanta676
Na komunie wiele osób kupuje tablety ,konsole telefony .Ostatnio nawet w internecie widziałam tutaj http://www.electro.pl/lp/prezenty-komunijne ciekawe oferty promocyjne .No powiem szczerze dzieci w tych czasach coraz więcej wymagają a niestety nie wszystkich stać na takie prezenty .

Gość Melka0
A ja lubię podarować dziecku to o czym marzy nie takie coś z czego nie będzie zadowolone i z czego nie będzie korzystało .Przecież prezenty kupujemy dla nich ,Jak rozglądałam się po necie to tutaj widziałam doskonałą mini wieżę z której na pewno by się ucieszyło ,najbardziej zastałam zaskoczona tym że już kiedyś słyszałam o tej marce .Jak bardziej zagłębiłam się w temat to doczytałam że to niemiecka marka z tradycjami , której można zaufać , która wróciła na polski rynek .

Gość Melkaw
A ja lubię podarować dziecku to o czym marzy nie takie coś z czego nie będzie zadowolone i z czego nie będzie korzystało .Przecież prezenty kupujemy dla nich ,Jak rozglądałam się po necie to tutaj widziałam http://www.telefunken.pl/ doskonałą mini wieżę z której na pewno by się ucieszyło ,najbardziej zastałam zaskoczona tym że już kiedyś słyszałam o tej marce .Jak bardziej zagłębiłam się w temat to doczytałam że to niemiecka marka z tradycjami , której można zaufać , która wróciła na polski rynek .

Gość gość
Dziecko lubi pieniądze i komputery, więc przynajmniej z 2 tysiące.