Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pomóc mojej mamie walczyc z nadwagą? Wstydzi się chodzic na zajęcia grupowe

Polecane posty

Gość gość

Moja mama ma 50 lat i waży 66 kg przy wzroscie 165. Jeśli chodzi o wagę to się zaniedbała. Sama to czuje i bardzo jej to przeszkadza. Jeśli chodzi o cerę, fryzury, paznokcie to zawsze ma zrobione i ubiór zawsze staranny i przemyślany. Jednak dla dobrej wagi powinna schudnąc około 9 kg. Jak jej pomóc? Chciała zapisac się na basen (kiedys świetnie pływała) ale się krępuje. Poza tym jeśli chodzi o zajęcia na siłowniach to przeważnie są tam bardzo szczupłe, młode osoby z dobrą kondycją a moja mama po latach niewiczenia ma problem żeby nadążyc. Co byście polecały na początek z aktywności fizycznej? Ten nordick walking czy może bieganie?

Gość gość
Górna granica kg u Twojej mamy to 65 kg , to jakieś prowo czy co ?Twoja mam nie ma nawet lekkiej nadwagi

Gość gość
Żenada , ludzie jaka nadwaga???????? Opamietajcie sie , ten kilogram nazywasz nadwaga?!?!?!

Gość gość
To nie jest prowokacja! Przecież powinna ważyc mniej, około 58 przy swoim wzroście żeby było idealnie. Nie twierdzę, że jest źle szczególnie w tym wieku ale wiadomo, że jest to kilka kg za dużo. Mama też się źle z nimi czuje plus słaba kondycja.

Gość gość
Jak zle się czuję to niech cwiczy , bez przesady ona nie ma nadwagi chyba że ma odtłuszczony brzuch czy ramiona to niech wykonuje cwiczenie redukujące tkankę tłuszczową w tych miejscach

Gość gość
W tym wieku przy braku kondycji to tylko dieta zadziala. Oczywiscie mama powinna cos robic aby powoli lapac kondycje.