Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka sukienka na wesele r. 46 pomocy

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry. Mam problem. kompletnie nie wiem jaki fason sukienki wybrać, żeby nie postarzała. Myślę o kolorze szmaragdowym lub fuksja, ale fason? Kompletny mętlik w głowie.

Gość cytryna123
Miałam niedawno podobny problem. Przede wszystkim, zależy jakie masz proporcje. No i ile masz lat. Są kobiety obfitsze, którym świetnie służy fason odcinany pod biustem i dalej luźno. a jak u Ciebie z talią? może coś z paskiem, za kolano? przede wszystkim musisz się Ty dobrze czuć. Wybór teraz jest ogromny, szukaj w internecie. Co do koloru- szmaragd i fuksja jak najbardziej, wcale nie musisz się ubierać na czarno lub granatowo! zależy od karnacji, włosów i oczu. Ja np uwielbiam błękit, turkus i czerwień. Na pewno Ci się uda znaleźć coś ładnego! pozdrawiam.

Gość gość
na pewno nic obszernego (żeby niby ukryć krągości) w którymś miejscu sukienka musi być dopasowana, jak napisała koleżanka wyżej- najszczuplej jest pod biustem- więc może tam i dobry stanik żeby biust dobrze podnieść i wyeksponować to miejsce no i też się zgadzam,że aby dobrze wyglądać to proporcje są ważniejsze niż tusza

Gość gość
Właściwie jestem chyba klepsydrą, mam 36 lat, wolę sukienki przed kolano niż za. Nogi mam dość masywne ale kształtne i nie mam oporów, by je pokazywać.

Gość gość
ja piszę tutaj właśnie o sukience na wesele i staniku :D. Co prawda mam rozmiar o 10 mniejszy, ale też jestem klepsydrą i u mnie bardzo fajnie podkreśla proporcje. Tabela rozmiarów ze strony u mnie się sprawdziła. http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Texture-Bardot-Midi-Bodycon-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3809666&WT.ac=rec_viewed, wiedzę że Twój rozmiar też by był z tego co widzę, to 18. Może źle radzę, bo na chudym zawsze łatwiej coś dobrać, ale taki fason dla klepsydry jest ok, a noszenie rzeczy przed kolano dla klepsydry w każdym rozmiarze jest na minus - to wiem na pewno

Gość gość
Mam 165cm więc nie za dużo. W moim rozmiarze i z długością za kolano wygladam na szerszą, masywniejszą i niższą. Niestety.

Gość gość
W kolekcji Violeta Mango jest fajna wieczorowa "zawijana sukienka" z lejącego materiału. Ma kopertową górę i małe drapowaniem w talii . Fason bardzo OK dla dziewczyn o figurze klepsydry.