Gość gość Napisano Listopad 12, 2018 Na pewno będzie potrzebny też dostawca produktów. Ja zamawiam od http://rogowski.net.pl/portfolio_item/mini-ogorki/. Mini korniszon to zdecydowane 10/10 ! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 21, 2018 rozkręcenie tego biznesu trochę kosztuje, ale... sa też pomocne darmowe rozwiązania jak np https://barfitter.net :) taka aplikacja pomoże ci zarządzac restauracją i to za friko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MultiGastro_pl Napisano Listopad 26, 2018 To różnie też wiele zależy od lokalizacji, wielkości lokalu i miasta. Natomiast jeśli chodzi o wyposażenie to zapraszamy do nas https://multigastro.pl/ ponieważ przygotowaliśmy szeroki wybór sprzętu oraz akcesoriów do kuchni, abyście mogli przygotowywać pyszne posiłki dla swoich gości bez częstych awarii i też jak najkrótszym czasie, pozdrawiamy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2018 Mając własną restaurację na pewno warto wyposażyć się w aplikacje do zamawiania jedzenia takie jak http://www.mojegastro.pl/aplikacja-do-zamawiania-jedzenia/. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maja Napisano Luty 14, 2019 Na pewno nie są to małe sumy pieniędzy. Aby otworzyć własną restaurację trzeba mieć te parę tysięcy. Wiem co mówię, bo sam jakiś czas temu rozpoczynałem swoją drogę w biznesie. Jestem właścicielem małej restauracji pod Warszawą, swój sprzęt gastronomiczny zamawiałem przeważnie na technologies4all.pl mają bardzo dobrą jakość i niskie ceny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alutka Napisano Luty 20, 2019 W restauracji liczy się też wygląd i trzeba o niego dbać bo wtedy mamy pewność, że klient będzie zadowolony i wróci do nas . Ja dbam o swoich gości i co jakiś czas zmieniam coś w wystroju. Jakiś czas temu znalazłam bardzo fajną firmę, która jest producentem drewnianych kart menu i innych dodatków dla restauracji Decorest i znajduję się w Wałbrzych na Sadowej 44. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość michalinka Napisano Kwiecień 11, 2019 Oj sporo wiem coś o tym bo też niedawno otwierałam własną restaurację także sporo kasy na to poszło. Potrzebny sprzęt i akcesoria zamawiałam na technologies4all mają niezłe ceny i naprawdę świetną jakość urządzeń gastronomicznych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kajetan Napisano Sierpień 25, 2019 Warto również rozejrzeć się za dobrym dostawca np: owoców. Ja prowadzę hotel i od zawsze zamawiam owoce od Golden Friuts z pomorskiego i powiem wam, że tylko raz zrobiliśmy test i zamówiliśmy od kogoś innego i bardzo tego żałowaliśmy. Z Golden Friuts mamy pewność, że mamy rano świeże owoce w najlepszej jakości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marika Napisano Wrzesień 23, 2019 To prawda dobry dostawca jest na wagę złota bo to się obiję prędzej czy później na tym co ludzie będą zamawiać i co im będzie smakowało. Ja ze swojej strony polecam skontaktować się z firmą Lomania z miejscowości Kościan. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RózaCukierenka Napisano Październik 22, 2019 Jeżeli chcecie założyć własną restaurację, cukiernie, kawiarnie i tym podobne to warto na samym początku rozejrzeć się za dobrym sprzętem gastronomicznym ze stali nierdzewnej Revinex - Urządzenia Chłodnicze i Gastronomiczne z Warszawy. Ja mam malą cukierenkę i wyposażyłem ją z ich pomocą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Grzesiekk Napisano Listopad 12, 2019 Dużo kasy potrzeba, my juz naszczescie mamy wszystko ukończone i niedługo otwarcie, jeszcze trzeba zamówić rzeczy takie jak serwetki, talerze itp.. Fajną stronę znalazlem ezaopatrzenia.pl z takimi artykułami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aga Napisano Grudzień 17, 2019 Moja siostra otworzyła restaurację i pamiętała o wszystkim - sprzęt, dostawcy i tym podobne. Zapomniała jednak o nawiązaniu współpracy z pralnią, która będzie odbierała obrusy i tym podobne rzeczy. Na gwałt szukałyśmy pralni i w Łodzi znaleźliśmy naszą ostatnią deskę ratunku pralnie Elbo, która znajduję się na Łanowej 92. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Magda Napisano Styczeń 29, 2020 Musimy pamiętać o dobrych dostawcach i warto testować taki rynek i wybrać dostawcę najlepszego dla siebie. Jeżeli szukacie dobrego dostawcy jak dawniej to polecam skontaktować się z firmą Borowina Broszki. W tym zakładzie znajdziemy przepyszne kiełbasy wędliny, kabanosy i wyśmienite pasztety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NataliaD 0 Napisano Luty 24, 2020 ważne jest też wyposażenie takiego lokalu w dobry sprzęt, zakup zmywarki gastronomicznej. wiadomo,że nikt nie będzie jadł z tekturowych tacek , bo to nie buda nad morzem.ze swojej strony mogę polecić zmywarki, które idealnie nadają się do lokali: https://www.gastrro.pl/zmywalnia/zmywarki-gastronomiczne/zmywarki-uniwersalne.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oedagrasso 0 Napisano Marzec 31, 2020 No to i ja chętnie dopytam. Obecna sytuacja sprawiła, że przestałam czuć się doceniana w swojej firmie, zresztą, nawet się nie dziwię, bo od jakiegoś czasu jestem wypalona i myślę już o czymś własnym. Zastanawiam się nad jakimś lokalem gastronomicznym (bo przecież świat wróci niedługo do normalności). Co o tym myślicie? Ktoś z Was może prowadzi franczyzę w tej branży? Dzień dobry, zachęcam Panią do zainteresowania się konceptem pizzeri DaGrasso. Oferujemy przejrzyste warunki współpracy i partnerską atmosferę w relacjach biznesowych. Wspieramy Franczyzobiorcę na każdym etapie rozwoju inwestycji mające na celu ułatwienie startu biznesu oraz zapewnienie stałego i zrównoważonego przychodu: • oferujemy sprawdzony know-how • mocne wsparcie marketingowe dzięki ogólnopolskiej promocji sieci • dostęp do projektów graficznych i materiałów marketingowych, które umożliwiają działania franczyzobiorcy w ramach marketingu lokalnego • wsparcie szkoleniowe dla Ciebie i Twoich pracowników • przygotowanie projektu technologicznego i aranżacja wnętrza lokalu • wsparcie w podstawach rachunkowości biznesowej • sprawdzony system dostaw produktów podlegających stałej kontroli jakości. • wsparcie operacyjne Managera Regionu Więcej informacji: dagrasso.pl/franczyza Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji. Konsultant marki DaGrasso Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oedagrasso 0 Napisano Kwiecień 14, 2020 Dziękuję za odpowiedź! pizzeria to całkiem niezły pomysł w moim przypadku. Proszę tylko powiedzieć, czy mniejsze miejscowości też wchodzą w grę? Dzień dobry, DaGrasso prowadzi pizzerie zarówno w większych, jak i mniejszych miastach powyżej 15 tyś. mieszkańców. Posiadamy 186 lokali w 135 miastach na terenie całego kraju. Dla marki DaGrasso liczy się potencjał, a nie ilość mieszkańców w danym mieście. Więcej informacji znajdzie Pan na: dagrasso.pl/franczyza Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji Konsultant marki DaGrasso. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oedagrasso 0 Napisano Kwiecień 30, 2020 A jak wygląda kwestia lokalu? Zapewne firma ma jakieś wymagania co do tego miejsca? Co z urządzeniem? Dzień dobry, DaGrasso wspiera Franczyzobiorcę na każdym etapie rozwoju inwestycji mające na celu ułatwienie startu biznesu oraz zapewnienie stałego i zrównoważonego przychodu. Każdy Projekt aranżacji sali, charakteryzuje się wygodą i nowoczesnością. Sieć DaGrasso zadba również o projekt technologiczny zaplecza kuchennego. Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji. Konsultant marki DaGrasso. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dominiklenos 1 Napisano Kwiecień 20, 2022 Cóż... sporo. Bez dużych oszczędności nawet nie ma do czego podchodzić, serio. Znam ten temat od środka i wiem, że początek łatwy nie jest, ale jeśli chcesz, aby lokal działał sprawnie, to potrzebujesz solidnych sprzętów. Dla przykładu - zaczęliśmy od oszczędności i prostej zmywarki. Zawiodła w pierwszym dniu, w którym mieliśmy pełną salę ludzi. Oczekiwanie się wydłużyło, wiadomo, jaki poszedł później odzew. Nie mogliśmy sobie na to pozwolić. Później wybraliśmy zmywarkę Winterhalter, wynajem długoterminowy. Nagle się okazało, że urządzenie może zawsze działać sprawnie, zawsze dostarczać czyste rzeczy, a jeszcze przy okazji być ekonomiczne. Zatem? Da się. Stawianie na byle jakie rozwiązania to jedna wielka pomyłka. Pamiętajcie o tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudiwal 0 Napisano Kwiecień 30, 2024 Trzeba tutaj wziąć pod uwagę wiele elementów jakie jedzenie będziemy serwowali w restauracji gdzie zamierzamy otworzyć restaurację jaki jest profil klientów ile osób planujemy zatrudnić oraz jakiego rodzaju sprzęt musimy kupić do restauracjihttps://www.izagotuje.pl/krajalnica-gastronomiczna-do-sera.html Na tej stronie jest sporo informacji co do wyboru krajlanicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aglers1 2 Napisano Czerwiec 8, 2024 Dobrym pomysłem jest również kupienie sobie dobrej klasy ekspresu do kawy w domu. Dzięki temu kawa może smakować tak jak w restauracji. I jednoczesnie będzie to znacznie tańsze rozwiązanie, od siebie polecam wziąc pod uwagę ekspresy od Tchibo Coffee Service: https://www.tchibo-coffeeservice.pl/ Firma specjalizuje się w urządzeniach profesjonalnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach