Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Ile potrzeba kasy na otwarcie własnej restauracji?

Polecane posty

Gość gość
rozkręcenie tego biznesu trochę kosztuje, ale... sa też pomocne darmowe rozwiązania jak np https://barfitter.net :) taka aplikacja pomoże ci zarządzac restauracją i to za friko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MultiGastro_pl
To różnie też wiele zależy od lokalizacji, wielkości lokalu i miasta. Natomiast jeśli chodzi o wyposażenie to zapraszamy do nas https://multigastro.pl/ ponieważ przygotowaliśmy szeroki wybór sprzętu oraz akcesoriów do kuchni, abyście mogli przygotowywać pyszne posiłki dla swoich gości bez częstych awarii i też jak najkrótszym czasie, pozdrawiamy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maja

Na pewno nie są to małe sumy pieniędzy. Aby otworzyć własną restaurację trzeba mieć te parę tysięcy. Wiem co mówię, bo sam jakiś czas temu rozpoczynałem swoją drogę w biznesie. Jestem właścicielem małej restauracji pod Warszawą, swój sprzęt gastronomiczny zamawiałem przeważnie na technologies4all.pl mają bardzo dobrą jakość i niskie ceny. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Alutka

W restauracji liczy się też wygląd i trzeba o niego dbać bo wtedy mamy pewność, że klient będzie zadowolony i wróci do  nas . Ja dbam o swoich gości i co jakiś czas zmieniam coś w wystroju.  Jakiś czas temu znalazłam bardzo fajną firmę, która jest producentem drewnianych kart menu i innych dodatków dla restauracji Decorest i znajduję się w Wałbrzych na Sadowej 44. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość michalinka

Oj sporo wiem coś o tym bo też niedawno otwierałam własną restaurację także sporo kasy na to poszło. Potrzebny sprzęt i akcesoria zamawiałam na technologies4all mają niezłe ceny i naprawdę świetną jakość urządzeń gastronomicznych. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kajetan

Warto również rozejrzeć się za dobrym dostawca np: owoców. Ja prowadzę hotel i od zawsze zamawiam owoce od Golden Friuts  z pomorskiego i powiem wam, że tylko raz zrobiliśmy test i zamówiliśmy od kogoś innego i bardzo tego żałowaliśmy. Z Golden Friuts  mamy pewność, że mamy rano świeże owoce w najlepszej jakości. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marika

To prawda dobry dostawca jest na wagę złota bo to się obiję prędzej czy później na tym co ludzie będą zamawiać i co im będzie smakowało.  Ja ze swojej strony polecam skontaktować się z firmą Lomania  z miejscowości Kościan. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość RózaCukierenka

Jeżeli chcecie założyć własną restaurację, cukiernie, kawiarnie i tym podobne to warto na samym początku rozejrzeć się za dobrym sprzętem gastronomicznym ze stali nierdzewnej Revinex  - Urządzenia Chłodnicze i Gastronomiczne z Warszawy.  Ja mam malą cukierenkę i wyposażyłem ją z ich pomocą. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Grzesiekk

Dużo kasy potrzeba, my juz naszczescie mamy wszystko ukończone i niedługo otwarcie, jeszcze trzeba zamówić rzeczy takie jak serwetki, talerze itp..  Fajną stronę znalazlem ezaopatrzenia.pl z takimi artykułami 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aga

Moja siostra otworzyła restaurację i pamiętała o wszystkim - sprzęt, dostawcy i tym podobne. Zapomniała jednak o nawiązaniu współpracy z pralnią, która będzie odbierała obrusy i tym podobne rzeczy. Na gwałt szukałyśmy pralni i w Łodzi znaleźliśmy naszą ostatnią deskę ratunku pralnie Elbo, która znajduję się na Łanowej 92. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Magda

Musimy pamiętać o dobrych dostawcach i warto testować taki rynek i wybrać dostawcę najlepszego dla siebie.  Jeżeli szukacie dobrego dostawcy jak dawniej to polecam skontaktować się z firmą Borowina Broszki. W tym zakładzie znajdziemy przepyszne kiełbasy wędliny, kabanosy i wyśmienite pasztety. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ważne jest też wyposażenie takiego lokalu w dobry sprzęt, zakup zmywarki gastronomicznej. wiadomo,że nikt nie będzie jadł z tekturowych tacek , bo to nie buda nad morzem.ze swojej strony mogę polecić zmywarki, które idealnie nadają się do lokali:

https://www.gastrro.pl/zmywalnia/zmywarki-gastronomiczne/zmywarki-uniwersalne.html

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
 

No to i ja chętnie dopytam. Obecna sytuacja sprawiła, że przestałam czuć się doceniana w swojej firmie, zresztą, nawet się nie dziwię, bo od jakiegoś czasu jestem wypalona i myślę już o czymś własnym. Zastanawiam się nad jakimś lokalem gastronomicznym (bo przecież świat wróci niedługo do normalności). Co o tym myślicie? Ktoś z Was może prowadzi franczyzę w tej branży?

Dzień dobry, zachęcam Panią do zainteresowania się konceptem pizzeri DaGrasso. Oferujemy przejrzyste warunki współpracy i partnerską atmosferę w relacjach biznesowych. Wspieramy Franczyzobiorcę na każdym etapie rozwoju inwestycji mające na celu ułatwienie startu biznesu oraz zapewnienie stałego i zrównoważonego przychodu:

• oferujemy sprawdzony know-how

• mocne wsparcie marketingowe dzięki ogólnopolskiej promocji sieci

• dostęp do projektów graficznych i materiałów marketingowych, które umożliwiają działania franczyzobiorcy w ramach marketingu lokalnego

• wsparcie szkoleniowe dla Ciebie i Twoich pracowników

• przygotowanie projektu technologicznego i aranżacja wnętrza lokalu

• wsparcie w podstawach rachunkowości biznesowej

• sprawdzony system dostaw produktów podlegających stałej kontroli jakości.

• wsparcie operacyjne Managera Regionu

Więcej informacji: dagrasso.pl/franczyza

Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji.

Konsultant marki DaGrasso

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
 

Dziękuję za odpowiedź! pizzeria to całkiem niezły pomysł w moim przypadku. Proszę tylko powiedzieć, czy mniejsze miejscowości też wchodzą w grę? 

 

Dzień dobry, DaGrasso prowadzi pizzerie zarówno w większych, jak i mniejszych miastach powyżej 15 tyś. mieszkańców. Posiadamy 186 lokali w 135 miastach na terenie całego kraju. Dla marki DaGrasso liczy się potencjał, a nie ilość mieszkańców w danym mieście. Więcej informacji znajdzie Pan na: dagrasso.pl/franczyza

Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji

Konsultant marki DaGrasso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
 

A jak wygląda kwestia lokalu? Zapewne firma ma jakieś wymagania co do tego miejsca? Co z urządzeniem?

Dzień dobry, DaGrasso wspiera Franczyzobiorcę na każdym etapie rozwoju inwestycji mające na celu ułatwienie startu biznesu oraz zapewnienie stałego i zrównoważonego przychodu. Każdy Projekt aranżacji sali, charakteryzuje się wygodą i nowoczesnością. Sieć DaGrasso zadba również o projekt technologiczny zaplecza kuchennego. 

 

Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji.

Konsultant marki DaGrasso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Cóż... sporo. Bez dużych oszczędności nawet nie ma do czego podchodzić, serio. Znam ten temat od środka i wiem, że początek łatwy nie jest, ale jeśli chcesz, aby lokal działał sprawnie, to potrzebujesz solidnych sprzętów. Dla przykładu - zaczęliśmy od oszczędności i prostej zmywarki. Zawiodła w pierwszym dniu, w którym mieliśmy pełną salę ludzi. Oczekiwanie się wydłużyło, wiadomo, jaki poszedł później odzew. Nie mogliśmy sobie na to pozwolić. Później wybraliśmy zmywarkę Winterhalter, wynajem długoterminowy. Nagle się okazało, że urządzenie może zawsze działać sprawnie, zawsze dostarczać czyste rzeczy, a jeszcze przy okazji być ekonomiczne. Zatem? Da się. Stawianie na byle jakie rozwiązania to jedna wielka pomyłka. Pamiętajcie o tym. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Trzeba tutaj wziąć pod uwagę wiele elementów

jakie jedzenie będziemy serwowali w restauracji

gdzie zamierzamy otworzyć restaurację

jaki jest profil klientów

ile osób planujemy zatrudnić

oraz jakiego rodzaju sprzęt musimy kupić do restauracji
https://www.izagotuje.pl/krajalnica-gastronomiczna-do-sera.html

Na tej stronie jest sporo informacji co do wyboru krajlanicy. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dobrym pomysłem jest również kupienie sobie dobrej klasy ekspresu do kawy w domu. Dzięki temu kawa może smakować tak jak w restauracji. I jednoczesnie będzie to znacznie tańsze rozwiązanie, od siebie polecam wziąc pod uwagę ekspresy od Tchibo Coffee Service:  https://www.tchibo-coffeeservice.pl/   Firma specjalizuje się w urządzeniach profesjonalnych. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×