Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Ile potrzeba kasy na otwarcie własnej restauracji?

Polecane posty

Gość gość
Zależy w jakim mieście, jego okolicy, od lokalu jaki Ci się spodoba, od tego jaki zakupisz sprzęt i ile go będzie tobie potrzebne… jest tak wiele rzeczy, ze trudno jednoznacznie powiedzieć, czy wystarczy 40 tys. Ja tyle wydałam na wykończenie mojej kawalerki z umeblowaniem, więc nie wiem czy to tak wiele ;) Jeśli już decydujesz się na gastronomię, ze swojej strony mogę ci polecić kuchnie tej firmy http://www.fagorindustrial.pl/ . Moja mama już od paru lat używa u siebie w restauracji ich sprzętu, bardzo chwaliła, do dziś jej służy. Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no troche potrzeba, bo musisz miec i lokal i meble i wyposazenie i pieniadze na produkty itd. Ale np. o meble si enie martw bo np w https://dominova.com.pl/ maja swietne jakosciowo stoly i krzesla w bardzo dobrych cenach. Szukaj planuj, a na pewno sie uda;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Klimatyczny wystrój i dobre wyposażenie to jedno, ale najważniejsza jest jednak jakość serwowanych dań. Sama działam w gastronomii i trochę mi zeszlo zanim znalazłam najlepszych dostawców produktów spozywcznej. Np. w temacie grzybów mogą podrzucić namiary na firmę Seweryn z Krakowa http://www.grzybylesne.eu/ . można tutaj zamówić dobrej jakości grzyby suszone i marynowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
My mamy wyposażenie od http://gastromarathon.pl/ To sprawdzona hurtownia, mamy od nich zarówno piece jak i zmywarki, urządzenia barmańskie, cateringowe etc. Wszystko co potrzeba do wyposażenia profesjonalnej kuchni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No pewnie sporo jednak potrzeba, ale nie zapomnijcie tez o takich dodatkach jak serwetniki przyprawniki i inne tego typu rzeczy. W http://decorest.pl/ jest ogromny wybor- a tego potrzebujecie duzo;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeśli dobrze zainwestujesz w sprzęt, nie powinno ciebie to zbyt wiele wynieść. Polecam kupować od nich, jest niezawodny, mam u siebie www.sklep.jugema.com.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przyda się też fajnie zagospodarować teren przed restauracją. Estetyczne kosze na śmieci i ławki znajdziecie w http://www.ziegler-studio.pl/ To dobry producent małej architektury, my własnie z ich ofert skorzystaliśmy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Potem przyjdą do ciebie leniwe komunistyczne hieny i zabiorą ci wszystko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Znam doskonale firmę www.fagorindustrial.pl również mamy od nich asortyment w postaci profesjonalnych kuchni. Bardzo polecam, chyba jedna z najlepszych tego typu firm.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Filip_Hyc
Wysokość inwestycji jest zależna między innymi od wielkości restauracji i serwowanych potraw (w przypadku tych skomplikowanych, sprzęt do jego przyrządzania będzie droższy). Jeśli już mowa o sprzęcie, to ten można nabyć bezpośrednio u producenta, http://www.gort.pl/ (omijając pośredników, oszczędzamy).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Polecam sprzęt firmy http://technologies4all.pl/ Osobiście kupowałam miksery do ubijania piany i kremów. Sprawdzają się bardzo dobrze. Na razie nic się z nimi nie dzieje, ale firma oferuje serwis więc nie martwię się ze kupiony sprzęt będzie bezużyteczny bo nie dostane do niego później części. Dlatego polecam jeszcze raz. wiem ze pierwsze zakupy są najgorsze bo sprawdzamy rynek wyposażenia ja sugerowałam sie opinia znajomego ktory rowniez korzystal ze sprzetu tej firmy i byl zadowolony. Co prawda miksery nie sa jakies piękne i lśniące ale za to wytrzymale i solidne a to jest najważniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Meble ze stali nierdzewnej w normalnej cenie możecie kupić w http://jugema.com.pl/ i to jest sprawdzone rozwiązanie.. Sam mam 2 lokale gastronomiczne, meble od nich i wszystko działa naprawdę bardzo fajne i bezproblemowo. Polecam zajrzeć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wirin
Pamiętaj też, że oprócz tego wszystkiego, o czym piszą użytkownicy trzeba też zabrać się za utylizację odpadów. Nie wiem skąd jesteś, ja u mnie korzystam z usług firmy ekovita i chwalę sobie. Porównaj oferty, bo są naprawdę zróżnicowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wiadomo, że każda restauracja jest inna, ma inny rozmiar i wyposażenie. Nie da się określić jednej ceny dla otwarcia restauracji. Mogę wam polecić stronę www.jugema.com.pl na której można znaleźć dobry sprzęt gastronomiczny w dobrych cenach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ciężko oszacować, bo to zależy od rozmiaru, rodzaju restauracji itd. Ale warto kupić porządny sprzęt. Na tym nie oszczędzaj bo nie warto. Ja teraz kupiłam porządne zmywarki bo poprzednie padły ;/ Ale nauczona postawiłam na jakość teraz i mam od firmy Winterhalter

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do prowadzenia restauracji przyda się też oprogramowanie, ja w swojej korzystam z program szef : http://gastro.pl/gastro-szef/, bardzo usprawnia pracę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mczay
Zależnie od typu prowadzonej restauracji, koszty będą zupełnie inne. Niemniej jednak prowadzenie restauracji, niezależnie od typu, wymaga zaopatrzenie się w niezbędny sprzęt. Zaliczają się do nich między innymi urządzenia grzewcze tego typu https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/24,urzadzenia-grzewcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Restauracja nie jest łatwym biznesem, jak każda gastronomia, ale można zarobić. Ważne by się odpowiednio do tego zabrać, czyli znaleźć dobry lokal, fajnie go urządzić, mieć sprawny personel itp. Są firmy, które kompleksowo to robią dla ludzi, którzy chcą mieć restauracje, ale nie wiedzą jak się do tego zabrać, nie znają się na pozwoleniach, technologii i umowach. Jeśli ktoś chce wejść do sieci niech się skonsultuje z kimś kto zwróci uwagę na zapisy w umowie franczyzowej i umowie najmu. Polecam Qubaturę http://qubatura.com/o-nas/. Zajmują się też rozwojem sieci we franczyzie, gdyby ktoś chciał samemu budować markę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przy otwieraniu własnej restauracji trzeba znaleźć również sprawdzonych dostawców jedzenia. Osobiście mogę wam polecić firmę www.makaronyanna.com.pl, która oferuje przepyszne makarony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tadziu
Otwarcie własnej restauracji to bardzo duży koszt i potrzebny wkład własny. Nigdy nie wiadomo, w co trzeba będzie jeszcze w między czasie włożyć pieniądze, także ważne jest też dodatkowe zabezpieczenie. Sam otworzyłem swój bar i małe pieniądze to nie były. Najważniejszy jest sprzęt i cały wystrój takiej restauracji. Ja akurat współpracowałem z firmą zajmującą się projektowaniem wnętrz. Są z Warszawy, nazywają się TrzyTrzecie. Tak urządzili mój bar, że aż nikt nie chce wyjść z mojego baru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Az tak nedznie przeda te linkowane firmy,ze ich nie stac na normalna reklame?Posilkuja sie tanimi stazystkami,ktore tworza watki ,pisza same ze soba i wstawiaja linki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×