Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co usg 3d

Polecane posty

Gość gość

po co sie takie usg robi?

Gość gość
Zeby sie pochwalic zdjeciami na fb

Gość gość
pytalam powaznie

Gość gość
usg 3 d to głownie po to by rodzice sobie zobaczyli dziecko... mi mój lekarz powiedział ze zeby to miało sens: to zeby zrobić na aparacie 3d od razu badanie echo serca ( dodatkowo płatne) wtedy mamy poczucie ze to nie tylko ogladanie i zdjęcia ale i badanie które jest bardzo dobre bo eliminuje wiekszosc wad wrodzonych serduszka pozdrawiam

Gość gość
dla przyjemnosci. wady ocenia sie na 2d.

Gość gość
dla hajsu lekarza. Mi lekarka kazała koneicznie zrobić prywatnie, żeby ocenić wady (podobno bardzo ważne) i przyjamność ta miała kosztować 200zł. Poszłam i okazało się, że dziecko jest za bardzo "na brzuchu" (komentarz lekrza: biegała pani po sklepach, co?...) i nie da rady zrobić 3d. Lekarz pomierzył wszystko i popatrzył na serce w 2d, wszystko ok. Sam potem przyznał, że wykrycie wady na zdjęciu a wyleczenie jeszcze to długa droga i w większości przypadków nie da się wykryć i wyleczyć wady przed porodem.Lekarz polecony był przez moją lekarkę. Chodzi tylko o biznes i lekarze między sobą to kręcą.

Gość gość
Mój lekarz ma usg 3d ale wszystkie pomiary i badania robi w 2d, w 3d pokazuje mi dla ciekawości buźkę (o ile ładnie się ułoży bo raz chciał pokazać ale była źle ułożona i wyglądała strasznie) więc chyba to 3d jest faktycznie dla ciekawości, frajdy i zarobku lekarza :) Mi mój nie proponuje usg w tej formie (jest droższe) ale jak ktoś chce to robi