Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34tc

bolące krocze przy chodzeniu i przewracaniu z boku na bok

Polecane posty

Gość 34tc

dziewczyny jestem w 34 tc i strasznie boli mnie krocze jak chodze i jak się przewracam z boku na bok szczególnie w nocy czy to może być oznaka przedwczesnego porodu?

Gość gość
ból krocza ? Raczej nie..

Gość gość
może spojenie łonowe się rozchodzi ?

Gość gość
Nie wiem co to jest ale niestety mam to samo. U mnie 31 tc

Gość gość
bylam u lekarza gdyż miałam ten sam problem i gin powiedział ze glowka jest już przekrecona do dolu i napiera na kanal rodny dlatego tak boli

Gość gość
co to znaczy ze spojenie lonowe się rozchodzi?

Gość gość
U mnie to na pewno nie główka bo jeszcze jest u góry... Wizyta w przyszłym tygodniu.

Gość kwietniuweczka2015
tez tak mialam to normalne

Gość gość
może się już przekręcil dzidziuś i nawet o tym nie wiesz:)

Gość jaszka0087
Ja miałam to samo od ok. 30 tygodnia, z początku sporadyczny ból spojenia, po kilku tygodniach bardzo mocny ból, zwłaszcza nocą przy przewracaniu się z boku na bok lub wstawaniu. Lekarka zbadała mnie wtedy i powiedziała, że możliwe, że rozchodzi się spojenie łonowe i będę musiała mieć cc, ale być może jest to tylko efekt przeforsowania. Kazała dużo odpoczywać, na wizycie w ostatni poniedziałek (38 tydzień) stwierdziła, że jest ok, a do tego dzieciątko jest nie duże więc mogę śmiało rodzić sn, dodam tylko, że boli mnie nadal i to mocno.

Gość gość
a co Ci powiedział ginekolog kwietniuweczko?

Gość gość
Na pewno spojenie, ja jestem w pierwszej ciazy i mam to od okolo 18 tygodnia. O ile nie rozejdzie sie za bardzo, to nie jest wskazanie do cc. Mam pas podtrzymujacy brzuch i chodze na fizjoterapie. Jest o wiele lepiej.

Gość 34tc
mam nadzieje ze będę mogla rodzic normalnie przeraza mnie myśl o cc

Gość jaszka0087
Mnie też przerażała... popłakałam się jak wyszłam od lekarki. Z kolei moja mama poradziła się w mojej sprawie innego lekarza i on mówił, że taki ból jest zazwyczaj normalny i przygotowuje ciało do porodu sn, więc jest nawet wskazany. Kiedy robi się rozejście spojenia łonowego to jest to już niesamowity ból wręcz uniemożliwiający chodzenie. Poradź się lekarza, bo jeśli odpukać rozeszłoby Ci się spojenie to po porodzie możesz być unieruchomiona na kilka tygodni, więc chyba od tego lepsze cc. Nie chcę Cię straszyć, bo zapewne u Ciebie to nic poważnego, mnie bolało tak jak pisałam już od 30 tygodnia albo i wcześniej.

Gość gość
ja z tego powodu miałam w drugiej ciąży cesarkę choć lekarz dał mi możliwość wyboru, wolałam cc bo mojej koleżance rozeszło się spojenie i masakra dwa tygodnie w szpitalu na plecach i z jakimiś obciążnikami...

Gość gość
tez tak mialam urodzilam rowne 2 tygodnie przed terminem (38 tydzien) czyli norma.

Gość jaszka0087
Też chciałabym już urodzić, jutro zaczynam 39 tydzień, tylko tak się zastanawiam jak dam radę, skoro to krocze mnie tak już boli teraz to co dopiero przy samej akcji porodowej

Gość jaszka0087
a jest szansa że urodzę przez to przed terminem?