Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziiik25

Obumarcie płodu?

Polecane posty

Gość Madziiik25

Witajcie. Jestem w ciąży wg om to 7t4d. W 7t2d byłam u mojego lekarza prowadzącego. Wielkość zarodka wynosi 0.55 cm a pęcherzyka 1 cm co odpowiada 6t. Brak serduszka :( Lekarz nie daję dużych szans na dalszy, prawidłowy rozwój maluszka. Wcześniej byłam u innego lekarza. Był to 6t3d, wtedy zarodek był wielkości 0.28 cm, echo serca zanikało. Usg wskazywało na 5t6d Nie wiem co myśleć. widocznie zarodek rośnie ale martwi mnie brak serca. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji i skończyło się dobrze?

Gość gość
i co ci lekarze na to? żaden nie wysłał cię na bete z krwi sprawdzić czy przyrasta? to podstawa

Gość Madziik25
Żaden lekarz nawet nie wspomniał o becie. Pierwszy lekarz powiedział że ciąża jest młodsza o 2 dni, a drugi mój prowadzący przypuszcza że ciąża obumarła i że poronię. Za 2 tyg mam ponowną wizytę u Niego

Gość Madziiik25
Tylko zastanawia mnie że od pierwszej wizyty zarodek urósł dwa razy. Ale martwi mnie bardzo brak serduszka

Gość gość
wejdź na temat ciąża obumarła

Gość gość
przeciez to nie jest obumarcie plodu..boze glupota sie sieje czy z domu wychodzi?

Gość gość
Dziewczyno ja byłam w 4 tyg 3 dni licząc z OM i była tylko czarna kropka. Później byłam 6 tydz 3 dni byla czarna plamka i w środku minimalna biała kropka serca nie było. Tydzień później zarodek było widać serduszka nie sdkychac. W 8 tyg 5 dniu dopiero było widać skaczaca piłeczkę i słychać serce, mimo to do 14 tyg ciągle wychodziło ze płód jest dwa tyg młodszy. Dopiero w drugim trymestrze się wyrównali. Dziś leży kolo mnie półroczny zdrowiutki bobas. Nie zawsze słychać serce w 6 tyg wiele zależy tez od sprzętu lekarza, nie martw sie

Gość przechodzilam to
W moim przypadku od stwierdzenia braku bicia serduszka do poronienia uplynelo tylko 48h , poronilam trzy razy :16t , 10t , 20 t.

Gość gość
Miałam to samo co autorka i mnie się niestety nie udało ciąża obumarła.Pozostaje czekać na wizytę,albo pójść jeszcze do innego lekarza.Mnie akurat dziewczyny z tematu dużo "pomogły".Trzymam kciuki by było dobrze,choć to już niezależne od nas.

Gość gość
7 tydz z OM wcale nie oznacza zw serduszko juz musi być!! Teoretycznie to 5 tydz od zapłodnienia ale owulacja mogła być pozniuej. W moim przypadku serce było słychać dopiero w 9 tyg i mam zdrowe dziecko. Nie nakrecajcie autorki ze ciąża obumarla, to ze wam się nie udało nic nie znaczy!