Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

azs problem

Polecane posty

Gość gość

hej! przed chwilka dowiedziałam się, że moja 3 mies. córka ma azs, konkretnie skazę białkowa. Karmie troche piersia, głównie wieczorem i w nocy, trochę mm, córka nie widziała przeciwskazan aby pic mleko z butli a wieczorem, w nocy i raz - dwa razy dziennie ładnie ssała pierś. Cieszyłam się z tego bardzo. Teraz nie wiem bo lekarka w sumie to zaleciła abym karmiła tylko piersią ale odstawiła mleko i jego przetwory. Nie wiem co robić, czy godzic się na takie rozwiązanie czy poprosic o recepotę na mleko pepti lub nutramigen. dostalismy tylko maść na te zaczerwienione placki i w sumie tylko tyle. Co robić, podpowiedźcie

Gość gość
Azs to nie skaza bialkowa.

Gość gość
lekarka tak nam powiedziała, że nieleczona alergia spowoduje azs, w sumie to skaza białkowa juz jest wiązana z azs

Gość gość
Ja karmiłam tylko mm i przy skazie u mojej małej dostaliśmy receptę na bebilon pepti i pediatra zalecił nam latopic, który podaje się przy alergiach pokarmowych i azs w celu uszczelnienia flory bakteryjnej jelit co powoduje szybszą tolerancję jelit na alergeny. Trzeba dziecku podawać jedna saszetkę przez 3 miesiące. Przecież możesz dalej kombinować i karmić piersią, ale odstaw na razie produkty mleczne i poproś o receptę na pepti. Do tego spróbuj z tym probiotykiem bo patrząc z mojego doświadczenia był skuteczny i nam pomógł. My już w 7 mies. życia córki powróciliśmy do zwykłego mm i po alergii nie było żadnego śladu.

Gość olgamama
moja córka miała skazę białkową do 2 lat, potem do 4 lat nic nie było i nagle pojawił się azs, teraz ma 9, ale już metodą prób i błędów znalazłyśmy złoty środek, doustnie strallergium, emolient do ciała lipobaza, szampon bambino; tak naprawdę tabletki strallergium spowodowały, że przestała się drapać, a drapała się nawet przez sen, drapała się nieustannie, po tych tabletkach - zero uczucia świądu, świądu nie ma:-) i skóra się pogoiła, rany wszystkie poznikały.

Gość gość
upewnij sie czy to oby napewno przez mleko :-) bo mi tak mowili, kasa w bloto -mleko ochydne a okazalo sie, ze to alergie wziewne ... objawy sa takie same ...

Gość mądra_mama
przy podejrzeniu alergii u dziecka pierwszym krokiem jest eliminacja alergenów, a że małe dziecko je tylko mleko więc prawie zawsze uczula mleko, jeśli jesteś w stanie karmić piersią cały czas-to najlepsze rozwiązanie-jeśli nie to powiedz otwarcie lekarzowi i powinien przepisać mm dla alergików.Ale musisz być na diecie tak czy inaczej.U moich dwóch córek pomogła moja dieta bezmleczna-karmiłam tylko piersią.Do tego obie dostawały latopic, używałam emolientów, maści aptecznych robionych na receptę.

Gość gość
U nas też córka na pyłki uczulona. Weź skierowanie do alergologa my mamy dopiero na październik, a już czekamy chyba od maja. Także radzę dokładniej przebadać i aby dziecko już było pod okiem alergologa. Bo jak nasili się tak jak u nas nagle to też będziesz czekała pół roku na wizytę. U nas mała ma w tym momencie 21 miesięcy, a uczulenie wyskoczyło z początkiem wiosny mniej więcej.

Gość diamentowykolczyk
Dla mnie największym problemem przy atopowym jest świąd którego dorosły nie może wytrzymać a co się dziecku dziwić. Dermatolog polecił dla mojego malucha strallergium , i powiem wam sceptycznie podchodziłam do kolejnego wynalazku. Ale spotkało mnie miłe zaskoczenie efekty było już widać po 2-3 dniach dziecko mniej się drapało.