Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tampon czy podpaski

Polecane posty

Gość gość

Co jest dobre tampon czy podpaski? Doradzcie mi.

Gość gość
Jeżeli nie masz błony i nie wkładasz krążka to tampon

Gość gość
Ja osobiście mam uprzedzenie do tamponów ,dlatego staram się zawsze używać podpasek,moim zdaniem są pewniejsze i łatwiej je zmieniać.

no ja bym sobie nigdy nie wcisnęła tamponu, zeby coś w sobie nosić, nawet jakbym nie miała błony. nosić w sobie coś co nasiąka krwią.....

Gość gość
Tylko używanie podpasek jest zalecane przez mądrych lekarzy, bo ich sposób działania gwarantuje zdrowie kobiecie. To co w czasie okresu musi się wydostać z ciała kobiety, bez problemu wypływa na podpaskę i łatwo się tego pozbyć. Tampony szczelnie przywierają do pochwy i zatrzymują krwawienie przez kilka godzin. W tym czasie pod wpływem temperatury i tarcia, tworzą się mikroskopijne ranki i stany zapalne. Wielkie korporacje produkujące podpaski wydają miliardy złotych na reklamę tamponów, a koszt ich produkcji to 10 - 20 % ceny, którą trzeba zapłacić. Coraz częściej na raka chorują młode kobiety. Jedną z przyczyn, są ranki, które tworzą się na skutek używania tamponów.

Gość gość
Tak to jest jak jakaś uprzedzona pani, poczyta piąte przez dziesiąte a potem się kompromituje na forum. 1. chcesz powiedzieć, że tampony nie gwarantują wydostania się tego co powinno?? A jak ty sobie to wyobrażasz że to zostaje i jest tam 60 lat?? Czy to w ogole wiesz co ty piszesz? Idz ty to temu swojemu mądremu ginekologowi powiedz to cię wyśmieje. 2. Wstrzymuje/blokuje krwawienie na kilka godzin.. a czy ty tampon odróżniasz od korka od szampana. Uwierz mi różnica jest. Tampon wchłania a nie blokuje czy wstrzymuje on nie ma takiej mocy. Używam mni i zminiam co 2 godziny a mmo to jest mokry..ciekawe czemu skoro idąc twoją genialna teorią powinien mi zatrzymać krwawienie na kilka godzin ha ha ha. A jak jest za długo to PRZEMAKA wiesz co to znaczy... 3. Jakie znowu tarcie. I ranki..halo ziemia..wieksze tarcie i ryzyko mikrourazów masz podczas wkładania penisa, po co więc pozwalasz go sobie wkładać? 4. Teraz zastanów się ile kobiet ma stany zapalne a nie używa tamponów - szok nie? Przyczyn bowiem jest mnóstwo a tampony znajdują się na szarym końcu. Seks to jedna z pierwszych...Szok. 5. Temeratura i tarcie...a teraz na logikę 30 stopni i dpaska w majtkach - jaka temperatura i tarcie?? Bakterie, które pod wpływem ograniczonego pzrepływu powietrza ale jednak powietrza rokładają się 2 X szybciej... Krew nie rozkłada się w pochwie..bo tam nie ma dostępu powietrze. Chyba że sobie tlen rurą wpuścisz. O otarciach, oparzeniach, uczuleniach też nie słyszałaś nie? 6. A reklamy podpasek już ci nie przeszkadzają co? Reklamują zafoliowane, zaperfumowane, coś z kilogramem chemii i jest ok..kiedyś WATA była, czemu nie używasz..tyle raków mnie było..ba umierali a nie wiedzieli na co. 7. No i rak..Żaden mądry lekarz ci nie powiedział że rak to HPV a tego nie masz od tamponów a od seksu, wkładanie penisa..zaprzestań tego!

Gość gość
To zaczyna przemakać, podpaska itp, ( kursor strasznie przeskakuje) w każdym razie wniosek z mojego postu jest taki, że wszystko ma swoje plusy i minusy a miesiączka sama z siebie nie jest mega higieniczna wiec nie każdy używa to co mu pasuje. A jak już ci się nie podoba coś tak że musisz napisać to na forum to napisz ale nie twórz własnych bzdur powołujac się na naukowe teorie. Zeby nie było użwyam i tamponów i podpasek,