Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebuje pomocy bardzo

Krępujący problem.

Polecane posty

Mam wstydliwy problem i nie wiem z kim pogadać. Strasznie wstydzę sie moich piersi. Jestem nastolatką a mam rozmiar D:( a sutki są strasznie duże bo mają aż ponad 8 cm... Tzn u lewej piersi bo u prawej o 1cm mniej. Nie wiem co robić. Wstydzę sie. Są na to jakieś zabiegi albo ćwiczenia?? Prosze o pomoc

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak "rozmiar D", sama literka nic nie znaczy, 65D to miseczka sporo mniejsza niż np.85B ;) A dobrze dobrane 65D czy 75D oznacza bardzo niewielki biust, więc idę o zakład, że jak większość dziewczyn nosisz źle dobrany rozmiar, niszcząc sobie w ten sposób biust :( Ile masz cm pod biustem (musisz zmierzyć na wydechu i ciasno) i ile w biuście (zmierz normalnie)?

Moja miseczka to 75D, ale nie o to chodzi. Chodzi mi o strasznie niewymiarowe "sutki", a nie całe piersi :) nigdy nie słyszałam żeby ktokolwiek miał aż 8 cm. Jak czytam niektóre posty to dziewczyny mają po 3,5 i mówią ze to duzo:((

Gość gość
Właśnie o to przede wszystkim chodzi, bo 75D to mały biust i wygląda tak: www.balkonetka.pl/katalog/size/75d/ Na pewno masz taki (ok. 80 cm POD biustem i 94-95 w biuście)? Wtedy takie sutki, jak opisujesz, musiałby Ci zajmować 3/4 powierzchni piersi ;) Zaś co do samego wyglądu piersi i sutków poczytaj tutaj, bardzo mądry wpis, z fotkami: www.maheda.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=153%3Ajak-wygldaj-piersi-innych-kobiet&catid=41%3Abudowa-piersi&Itemid=54〈=pl (Jeśli link nie działa - jak to na kafe bywa - wpisz w wyszukiwarkę "jak wyglądają piersi innych kobiet" + maheda).

Gość gość
Dużo sutki są z******te :) 80 pod biustem to mają grubaski, rozmiar 44 itp., też wszystkiego tu nie słuchaj. Idź do brafiterki i niech cię profesjonalnie zmierzy.

Gość gość
ja ważę 58 kg, nosze rozmiar ubrań 38 i mam pod biustem 80 cm , nie ma na to reguły . bo obwód pod biustem to nie tylko masa ciała a budowa i szerokość naszych żeber . a problem o którym pisze autorka nie ziknie sam , nie ma również żadnych ćwiczeń które by w tym pomogły. można zmniejszyć wielkość sutków tylko operacyjnie .

Pod biustem mam 81 cm, a na samym biuście ok94. Waże 59 kg bo ostatnio mi się troche przytyło. Mam ok 168 cm wzrostu ale wcale jakoś grubo nie wyglądam. Czasami czuje kłucie w piersi a w dodatku ta ogromna szerokość sutków jak u kobiet po ciąży mnie przeraża. A przecież ja nawet dzieci nie mam. Czy może to być objaw czegoś? Troche mam obawy:(

+tak, rzeczywiście. Zajmuje on bardzo dużą część piersi, chodź one też nie są małe:(

A mój biust jest Wielkościowo zbliżony do tego, tylko ja mam bardziej obwisły i z rozstępami. Może nawet ciut większy, bacząc na to że lewą pierś mam większą http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://100sklepow.pl/storage/bieliznapolska/productgallery/opt_13747786271191573635831696389.jpg&imgrefurl=http://bieliznapolska.pl/ava-1055/&h=600&w=400&tbnid=hkP3gCiChWjdKM:&zoom=1&q=duzy+biust&docid=dMa3UQoU_lk22M&hl=pl&ei=LiF3U62hMIqt0QWwyoC4Ag&tbm=isch&ved=0CFsQMygbMBs

Dobra może lekko przesadzilam :D ale i tak są bardzo duże i z tym też czuje się niekomfortowo.

Gość gość
Przesadziłaś sporo, bo jak masz 80/94 (o ile się dobrze wymierzyłaś) to masz takie piersi jak na linku z Balkonetki wyżej, a to przy twoim wzroście nijak duży biust nie jest :P A sutki są jakie są, taka twoja uroda :)

Gość gość
Naklepsze sa Rytuały Tybetańskie!!!

Jest duży, jest :D kurcze, ludzie to zawsze maja pecha-kobiety ktore maja małe piersi chcą miec duże, a jak ja mam duże to wolałabym mieć mniejsze o wiele -.- No ale nie w tym rzecz :D Dziękuje wszystkim bardzo;) ale myślicie, że kłucie w lewej piersi nic nie objawia?