Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO UMIEJA WASZE 3 LATKI?

Polecane posty

Gość gość

???

Gość gość
- zakładać buty na rzepy, podkoszulek, majtki, spodnie jeśli przypilnuję na którą stronę, skarpetki, czapkę, kamizelkę na rzepy, rozbierać się kompletnie, myć zęby, ręce, buzię, wysikać się samemu i spuścić wodę - sprzątnąć dokładnie zabawki, odkurzyć jako tako pokój, pościelić łóżko, pomagać w drobnych pracach podwórkowych, posegregować pranie na białe-czarne- kolorowe, sprzątać po sobie talerz, wie co do którego kosza na śmieci - przynieść składniki na naleśniki i wymieszać ile mu nałożę, rozbić i rozbełtać jajka i wymoczyć w nich pokrojone kromki do grzanek z masłem, przygotować sobie płatki z mlekiem (wyjąć mleko, nalać do miseczki, zakręcić, schować, wyjąć i dosypywać płatki), nalać sobie picie do szklanki, zakręcić i odkręcić butelkę, pokroić miękkie rzeczy jak ser czy cukinię, posmarować chleb masłem Sierota życiowa z niego nie wyrośnie :)

Gość gość
moj studiuje na Sorbonie :)

Gość gość
tabliczke mnożenia do 20, dodawanie odejmowanie też do 20, troche czyta

Gość gość
Chyba potrafią, a nie umieją.

Gość gość
Korzystając z wypowiedzi powyżej ;) to tak: - założy i zapnie buty na rzepy, założy skarpety, majtki, spodnie, czapkę, szalik, rękawiczki, bluzy rozpinane, ale absolutnie nie idzie mu ze zdejmowaniem bluzek - myje zęby, ręce, buzię, sika, wyciera siusiaka, spuszcza wodę, opuszcza klapę od sedesu, wyciera się sam po kąpieli - sprzątać potrafi, ale leń jest straszny, odkurza namiętnie... pranie segreguje, wrzuca do pralki i ją włącza; później wyłącza, pranie wyjmuje i "wiesza" :P - bełta jajko, miesza masy różne na naleśniki itp., odnosi brudne naczynia do zlewu, wie gdzie co leży i jak proszę, żeby coś podał to chętnie podaje; smaruje masłem chleb, zakręca, odkręca - liczy do 10, kolory zna tylko z nazwy ;p

Gość gość
hmm, dwulatka (27mies), ubiera i rozbiera się, zamki błyskawiczne to nie problem zapiąć i rozpiąć, ubiera sama buty itp, smaruje chleb, sprząta zabawki, stara się chodzić z psem na spacery( oczywiśćie ze mną) segreguje śmieci, sama siada i schodzi z nocnika, wyciera sobie pupę, kolory zna z nazwy :) liczy do 4 , gada jak nakręcona przez telefon, potrafi isc do sklepu po zakupy( max 2 rzeczy) , mówi dziękuję jak coś dostanie, jak wchodzi mówi dzień dobry, wychodząc mówi do widzenia , jak coś zmajstruje powie przepraszam, obiera warzywa, :)

Gość gość
3 lata i 3 miesiace czyta płynnie liczy do nie wiem ilu, bo zna wszystkie cyfry do 1000000 liczy do 100 w 3 jezykach obcych zna alfabet polski, angielski, francuski, rosyjski, ukrainski zna sporo slow w jezykach obcych dodaje i odejmuje w zakresie 10, do reszty bierze kalkulator ;)

Z bardziej nietypowych rzeczy mój 3-latek umie szybko ułożyć jedną ściankę w kostce Rubika :) i dużo innych rzeczy, ale tamtymi ludzie mniej się zachwycają :p

Gość gość
Phi, moje też odkurza i pierze a poza tym myje okna, też od zewnętrznej strony bo ja bym się bała że spadnę, a ono jeszcze nie ma takich obaw, wyprowadza psa, wyrzuca śmieci (czasem ma problem z wygramoleniem się z kubła gdy wpadnie ale wtedy czeka na śmieciarkę albo lumpa), robi zakupy (w sąsiedniej miejscowości, co wychodzi taniej bo jeszcze nie płaci za bilet)).

Gość gość
gość z 22:17 -------- :D :D :D dzięki :D a teraz kafeteryjne mamuśki będą przysięgać na bogów wszelakich że ICH maluszki NAPRAWDĘ takie rzeczy potrafią :D forum kafe powinno dostać nagrodę w dziedzinie literatury fantastycznej :P