Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy właściciel mieszkania miał prawo tak zrobić?

Polecane posty

Gość gość

wynajmuje pokój w mieszkaniu bez właściciela . Oprocz mnie mieszkaja tam jeszcze 2 inne osoby.. NIe robię tam wielkiego syfu nigdy ,ale zdarza mi się mieć bałagan ( nic tam nie niszczę itd) A właściciel przychodzi do nas bez zapowiedzi i mówi ,że np są nie wyrzucone śmieci ,że mamy posprzątać itd... to normalne ,że czapia sie tak o wszystko? sprzatam pokoj raz na powiedzmy tydzien ,ale czasem mi sie nabrudzi , mam obowiązek mieć tam zawsze idelany porządek czy to on przesadza skoro niczego nie znisczyłam?

Gość gość
Przesadza, nie powinien wcale przyłazić do mieszkania a już na pewno nie zaglądać po kątach ;-( Sama wynajmuję mieszkanie i nie wyobrażam sobie chodzenia do ludzi i zaglądania im do szafek ;-(

Gość gość
albo taki pedantyczny debil , albo takie nabył doświadczenie wcześniej przy innych lokatorach syfiarzach i musiał dużo wydać na deratyzację:P

Gość gość
to co robi jest nielegalne, nie ma prawa.

Gość gość
chyba taki ma charakter obawiam się, myślę teraz nad przeprowadzką bo jak tak będzie ciagle to dziekuj***ardzo :O mój pokój ,a bede się bała zostawić cokolwiek w bałaganie , nie mówiąc o rozrzuconych ciuchach bo on może przyjść... nie mówiąc już ,że mieszkałam już z różnytmi ludźmi tymi dbającymi o porządek też i jakoś nikt na mnie nie narzekał i na mój porządek

Gość monikaaaaaaa1234
Nie ma prawa. Wy powinniście jedynie zachowywać ciszę na mieszkaniu po 22 i nie zrobić w nim szkód, oddać mieszkanie w stanie takim jakim było przed wprowadzeniem się. A do reszty nie powinien się wtrącać. Ale to tylko teoria ,a w praktyce właściciele mieszkań potrafią być baaaardzo uciążliwi i czepiający się

Gość gość
Ja jak ostatnio zadzwoniłam, że przyjadę podpisać umowę, bo zmieniali domofon, to lokatorzy też w panikę wpadli ;-) nawet przez telefon dziewczyna tłumaczyła, że będzie może jej koleżanka... ale ja odpowiedziałam, że wcale mnie to nie interesuje, nie przeszkadza. Płacą, nie niszczą, niech żyją spokojnie ;-) Jeszcze im zawiozłam coś do kawki, bo głupio mi było iść z pustą łapą. Moje mieszkanie, ale wynajęłam i nie mam prawa im zaglądać po kątach.

Gość gość tenn
sprzątajcie, bo będziecie mieć karaluchy i wtedy się nei pozbieracie :o Wiem, że to może dla kogoś takie ględzenie, ale najemcy często robią syf i naprawdę są w stanie żyć nawet z robakami. Był tu taki wątek kiedyś na ten temat

Gość gość
Nie miał, chociaż ja nie raz , nie dwa zmieniałam mieszkanie bo trafiałam albo na p******ych właścicieli, albo lokatorów. niestety tak to jest w wynajmowanym nie wiesz na kogo trafisz,a ,że wielu ludzi normalnych nie jest to...

Gość gość
Karaluchy? Bez przesady, ja pisałam u nas raz w tygodniu jest sprzątane, mamy dyżury więc nie jest jak w jakimś chlewie. Nie jest tez pedantycznie czysto, ale awanturować się o nie wyrzucone śmieci czy np że jest niepodokurzane od kilku dni i się zakurzyło to chyba bez przesady

Gość gość
up