Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepłodnedni

ciąża w dni niepłodne?

Polecane posty

Gość niepłodnedni

Witam. Czy któraś z was zaszla w ciążę tuz przed okresem? 06.04 mialam ostatnia miesiaczke, a 06.05 mialabyc kolejna. Robilam bete i wyszlo, ze jestem w 1-2tygodniu ciąży. Mozliwe?

Gość niepłodnedni
Moze z przyrostem bety cos nie tak, a tym samym z ciążą?

Gość gość
miesiączka jest następstwem owulacji, która zawsze może się przesunąć

Gość niepłodnedni
Ale az tak?

Gość gość
no skoro jesteś w ciąży, to jak widać jest to możliwe, jaka ta beta wyszła?

Gość gość
61.0 w normavh jedt to 1-2 tydzien

Gość gość
ale nie wiesz kiedy była owulacja, więc po 48 lub 72 godzinach powinnaś betę powtórzyć, żeby sprawdzić jaki jest przyrost

Gość niepłodnedni
Taki wlasnie mam zamiar. Po 48 h powinna sie podwoic? Czy jak to powinno wygladac?

Gość gość
przyrost powinien byc o minimum 65%

Gość niepłodnedni
Dzieki gosciu

Gość gość
Owulacja musiałaby być przesunięta, tak samo jak okres. Właśnie dlatego warto jest sobie wyznaczać fazy cyklu na bieżąco. Obecnie nie jest to trudne, bo dostępne są testy, mikroskopy owulacyjne, komputery cyklu

Gość gość
O mikroskopie owu słyszałam, ale o komputerze cyklu nic a nic. Możesz coś wiecej powiedzieć na ten temat?

Gość gość
no ja nie wierze,to nie obserwujesz swojego ciała? Tylko po prostu przyjmujesz ze w polowie cyklu masz owulacje i tego nie sprawdzasz? Przeciez widać sluz ze jest w momencie owulki rozciągliwy i przezroczysty i każda kobieta taki objaw rozpozna gołym okiem, nawet tuż przed spodziewanym okresem jeśli zauważasz ze masz sluz plodny to powinnas zakumac ze to dni płodne!

Gość gość
Poza tym jak sama nazwa wskazuje, dni niepłodne to takie w których nie da się zaplodnic, komrka jajowa jest zdolna tylko przez 24 h do zapłodnienia, po prostu zle obliczylas ze masz niepłodne a tymczasem mogla ci się owulacja przesunąć, na przyszlosc więcej obserwuj objawy , swopj organizm bo potem jest placz i zgrzytanie zebow ze jestem w ciąży a miały być dni niepłodne, a jak jesteś za tępa to kupuje się testy owulacyjne

Gość gość
Jesli chodzi o komp cyklu to tutaj masz informacje: www.ciazacyclotest.pl

Gość gość
21.05. 2014 15.53 Takie jak Ty rozczulaja mnie do lez :-D Ja zaszlam w ciaze w 6dc, przy cyklach 28 dniowych. Testy owulacyjne wykazaly brak owulacji, zsrowno w dniu stosunku, jak I na drugi dzien. Uzylismy prezerwatywy, ktora nie pekla, a w ciaze zaszlam. Do tej pory nie wiem jakim cudem, smialismy sie z lekarzem, ze to dziecko to jakies niepokalane poczecie I po wodzie bedzie chodzil. Jak widac, przypadki chodza po ludziach.

Gość gość
do 16:10 a skad ty wiesz ze zaszlas 6dc, to ze wspołzylas 6dc nie znaczy, ze tego samego dnia zaszlas i raczej nie wierze w takie niepokalane poczecia i dziwie sie lekarzowi, moze on smial sie z ciebie a nie do ciebie, co??

Gość gość
16.30 Moze Ty nie wiesz, kiedy uprawialas seks, ale ja wiem. Akurat w tamtym miesiacu byl tylko jeden raz, proste.

Gość gość
mialam zawsze cykle 28 dniowe. jak w zegarku. a w jednym miesiacu niespodzianka. dostalam okres a tego samego dnia okropny bol jajnika.mialam wrazenie ze dzien przed okresem mialam sluz plodny. ale wydawalo mi sie to niemozliwe,bo jakim cudem. owu mialam 14 dni wczesniej.okres mialam normalny a za 2 tygodnie znow. czyli potencjalni dni nieplodne przed okresem byly plodne bo przesunelam i sie owulacja