Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

slabe wlosy u dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

Moja corka ma 3 latka. Ma bardzo slabe i cienkie wloski. Rozna jej bardzo dlugo, ze chodze z nia do fryzjera raz na 6 miesiecy bo wczesniej nie ma co obcinac. I tu moje pytanie, czy moge jakos "sprawic" zeby wloski szybciej rosly i byly gesciejsze? Czy raczej to niemozliwe? (Ja i moj maz gdy bylismy mali mielismy bujne czupryny, z mojej rodziny jak i z jego nikt nie mial problemu rzadkich wlosow wiec to pewnie nie geny)

Gość gość
Poradzi ktos?

Gość geny geny
po prostu takie sie spotkaly i sa slabe. nic nieporadzisz,moja kuzynka miala tak bardzo slabe,kazdy mial nadzieje,ze w koncu bedzie miala bujna czupryna jak kazdy w naszej rodzinie i sie nikt nie doczekal. ma dzis 22 lata a wlosy to doslownie cieniutki puszek. ledwo do ucha zachoduje,troche sie pokreca i tyle ich. niektorzy lonowych maja wiecej:P a jej siostra ma dlugie i geste.

Gość gość
Moja też 3 latka ma słabiutkie i cienkie włosy :( Jeszcze z nią nigdy u fryzjera nie byłam i moja mama jej sama w domu obcinała może ze 3-4 razy w życiu końcówki po ok. 1-2cm, bo więcej nie ma co obcinać. Dopiero teraz gdy skończyła 3 latka to mogę jej zrobić po raz pierwszy malusieńki kucyk, gumką taką najmniejszą z możliwych recepturką, ale i tak po 5 minutach się zsuwa z włosów. Ciekawa jestem jakichś porad...

Gość gość
Podcinanie oraz cieniowanie do tego zdrowa dieta to chyba tyle co można zrobić nie dopuszcać do anemii

Gość gość
tylko zdrowa dieta moze wzmocnić włosy to prawda