Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuś112

czy wypada dac komus szkic za darmo?

Polecane posty

Gość martuś112

witam. mam pytanie. otóż maluję hobbystycznie obrazy, szkicuję.biorę zlecenia. jedna osoba poprosiła mnie abym przesłala jej swoje prace i moze udałoby sie nam ubić biznes. przesłalam kilka prac, ta osoba odpisala po pol godzinie ze sa swietne i czy do kupienia? odpowiedzialam ze szkic ktory jest pierwszym krokiem do obrazu -nie powinien byc na sprzedaz. ale jesli zależy na samym szkicu- mogę oddać go za darmo. i dziś jest drugi dzien bez odpowiedzi. mysle ze nie napisałam nic złego temu facetowi. pisalam co czuję. kasuję za obrazy- lub szkice ktore robie na zlecenie- nie takie ktore sa projektem przed obrazem. co sadzicie? czy jesli facetowi zalezy na moich pracach to odezwie sie jeszcze? i co byscie wy pomysleli gdyby ktoś chciał wam dac szkic za darmo, piszac ze nie jest na sprzedaż.

Gość gość
jesli facet sie tym interesuje - to mysle ze skorzystałby z okazji aby wziąść szkic za darmo.napisałby cos w stylu: to świetnie, w takim razie proszę mi je podrzucić itd.... niezaleznie czy jest zainteresowany szkicami czy toba:) pewnie nie mial czasu odp.

Gość martus112
czy ktos jeszcze się wypowie? prosze o opinie...

Gość gość
chyba za bardzo się tym wszystkim przejmujesz ;) Ja też robię pewne zlecenia przez neta, czasem mi ludzie odpisują, czasem nie, nie przejmuję się tym ;)

Gość martus112
????

Gość martus112
pewnie tak, za bardzo sie tym przejelam. mialam nadzieje że to wypali. facet jest wazna osobistością. gdyby zamówił obraz itd,,, to co innego. a napisał o szkicu- to napisalam ze moge dac za freee, bo uwazam ze nie powinny być na sprzedaż. i nie wiem co sobie pomyślał, a jeszcze bede miala cos z nim wspolnego, więc nie chce czuć sie głupio że biznes nie wypalił jesli nie odpisze...

Gość gość
moim zdaniem spokojnie. moze należy do tych co sprawdzają pocztę raz w tygodniu- kiedy ma wiecej czasu. szczegolnie jesli ma zabieganą pracę. mi czasem zleceniobiorcy tez odpisują po tygodniu. sama czasem zapomnę odczytać pocztę i nie sprawdzam jej codziennie, w weekend szczególnie. sa osoby ktore sprawdzaja ja codziennie obsesyjnie po kilka razy a sa takie ktore robią to minimalnie... jesli facet jest naprawdę zainteresowany- szkicami, toba, wypiciem z toba kawy itd. - odezwie sie nawet jesli wszystkie miałby wziąść za darmo. moim zdaniem otrzymac szkic od artysty za darmo to coś miłego. sama chcialabym mieć coś wartosciowego ofiarowane, szczegolnie od osoby ktora ma talent.

Gość gość
ja sprawdzam swoja pocztę raz w tygodniu. jak facet sprawdzil pocztę raz to moze ja sprawdzic dopiero po weekendzie.

Gość gość
darmo to mi baba doopy nie da.

Gość gość
Oczywiście, że wypada!!! Mnie tez kiedyś spodobała się praca początkującego "pacykarza", nie dlatego, że przedstawiała jakieś walory artystyczne, ale dlatego, że kolorystyka obrazu do mnie przemówiła. Ponieważ "zachwyciłam" się obrazem, został mi podarowany i od ponad 10 lat wisi na honorowym miejscu w moim mieszkaniu. Pan " pacykarz" wyrobił się, wystawia swoje obrazy na całym Świecie. I obdarowana zostałam jeszcze jednym obrazem, tym razem namalowanym specjalnie dla mnie - inną wersją tej samej tematyki. Pan malarz specjalnie przybył do mojego domu, aby obejrzeć swoją pierwszą pracę.Nie pamiętał ani mojej osoby, ani faktu, że kiedyś namalował akwarelami jakiś obrazek. teraz mam ten obraz w większym formacie, malowany inną techniką, ale pierwsza wersja jest mi szczególnie bliska. A moje pierwsze spotkanie z panem Malarzem - przypadek. Moja starsza siostra obchodziła urodziny, zaprosiła kilku znajomych, oni przyprowadzili swoich znajomych - lato, Mazury, ognisko, a wśród nich i on. Głowa do góry,kiedyś, jak już będziesz sławna odezwie się do Ciebie pewien pan...

Gość gość
dokladnie tak. napisalas mu co sadzisz I ze mozesz mu oddac za free szkic. moim zdaniem pokazalas ze zalezy ci nie tylko na kasie ale podchodzisz o tego w sposob hobbystyczny. a poczte sprawdza sie z rozna czestotliwoscia. wiec jesli mu zalezy to odezwie sie.nawet jesli chcial zagadac I zaprosic na kawe....

Gość gość
mysle ze to super dostac od malarza propozycje otrzymania szkicu za darmo.

Gość martus112
pewnie macie racje, i to ja przesadzam ze sie denerwuje czemu nie odpisał na wiadomosc. za bardzo zalezy aby to wypaliło.

Gość gość
wypada. jesli wyszlas z taka propozycja to byloby z jego strony niegrzecznie gdyby ich nie przyjął lub chociaz nie odpisal z podziekowaniem w stylu: bardzo chetnie, lub dziekuje za propozycje ale za darmo nie moge przyjac.