Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość australianananannanaa

Program o Polsce w zagranicznej telewizji.. smutno mi

Polecane posty

Mieszkam w Australii od 5 lat, wczoraj wieczorem na jednym z kanałów TV byl program o Polsce. To nie zdarza się czesto, przez te lata pamietam tylko krotki (ale pozytywny) reportaz o Polsce przed euro 2012 i wzmianki w newsach jak Kaczynski zginal i niedawno, 10lecie w Unii.

A wczoraj poleciał godzinny program -reportaż - o polskich kibolach, huliganachy i neonazistach. Pokazywano mecze i kiboli w Krakowie, Zabrzu, te ich walki (te tzw ustawki po lasach ) i "polowania" i wykrzykiwanie antyzydowskich haseł. Naprawde wstyd mnie i smutno mi, ze tylko takie rzeczy pokazuja. ...... ale z drugiej strony, pokazuja prawde; na mecze w innnych krajach chodza rodziny i nikt z nikim sie nie bije :S Tak sobie mysle, ci co o PL nie wiedza wiele, widzac tylko taki program,,nie maja dobrej o PL opinii.. Jakos smutno mi.....

Gość gość
Ale na mecze chodzą w większości prosci ludzie

Gość gość
W niemczech chodza razem w zgodzi rodziny/znajomi kibicujacy roznym drozynom ubrani w rozne kolory swoich klubow i nikt nikogo nie bije

Gość gość
naprawdę ciężko pod to co piszesz się masturbować, ale głowa do góry, spróbuję!

Gość gość
W Polsce będzie lepiej gdy zapomną Polacy o tym Euroszwindlu . To żaden zysk, a wielka stracona szansa. Te psie pieniądze zarobilibyśmy sami z nawiązką, gdyby podczas transformacji nie zniszczono nam przemysłu. Ale tego nie zrobiły przecież krasnoludki.

Gość gość
Polacy lepiej by się poczuli gdyby ten szwindel z Euro został rozliczony a winni ukarani. Co nie oznacza, że trzeba zrobić porządek także z kibolami, czyli chuliganami stadionowymi a nie kibicami, pasjonatami piłki nożnej. Choć dla mnie samej dziwne jest kiedy miliony ludzi podniecają się gdy 22 chłopców biega za piłką próbując wkopać ją do dziurawego pojemnika z siatki.:-P

Gość gość
Nie jestem kibicem piłkarskim, ale ten problem jest celowo wyolbrzymiany podczas wyborów zwłaszcza. Przestępców stadionowych należy wsadzać do więzienia, ale nie rzucać bluzgi na wszystkich kibicujących. Szczególnie na tych, którzy mają jakieś polityczne i patriotyczne przekonania.

Gość gość
A teraz Autorko, aby smutek ukierunkować w inną stronę poczytaj sobie co Australijczycy zrobili z tubylczą ludnością. Czy nie robi Ci się smutni, w tym pięknym skądinąd kraju, gdy mijasz osiedla/rezerwaty aborygenów?

Gość gość
Jak poprawic wizerunek Polski za granica? Czemu w telewizjach nie leca programy promujace polske, nasza kulture, przyrode? czemu sami sie za granica obrazamy i wstydzimy byc Polakami. Moze organizacja dni polskich za granica, moze festivalu, moze wystawy o polsce? zrobmy polske lepsza