Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zwiekszysz ilosc skladnikow na ciasto

Polecane posty

Gość gość

ostatnio robilam pycha ciasto. ale piekalm w duzej blasze i wyszlo dosc niskie. i chcialabym, zwiekszysz o polowe ilosc skladnikow. czy ktos mi pomoze?

Gość gość
Składniki na formę 35x25 cm Składniki na ciasto : 1 szklanka maślanki ¾ szklanki cukru 2 ½ szklanki mąki 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 1 cukier waniliowy Dodatkowo: około 350 - 400 g rabarbaru 3 - 4 łyżeczki cukru Składniki na kruszonkę: 75 g masła 75 g cukru trzcinowego jasnego 100 g mąki szczypta soli a ja chce 1,5 porcji.

Gość gość
Składniki na formę 35x25 cm Składniki na ciasto : 1,5 szklanka maślanki 1 i 1/5 szklanki cukru 3 i 3/4 szklanki mąki 4 jajka 4,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju 1,5 cukier waniliowy Dodatkowo: około 350 - 400 g rabarbaru 4,5 - 6 łyżeczki cukru Składniki na kruszonkę: 112 g masła 112 g cukru trzcinowego jasnego 150 g mąki szczypta soli

Gość gość
jestes idiotką. skoro chcesz 1,5 raza ciasta więcej to zwiększasz skladniki o 1,5 raza. co to za filozofia?

Gość gość
a wszyscy się pytają w szkole, po co mi matematyka...

Gość gość
1,5 szklanki maslanki 1 1/8 szklanki cukru 3 3/4 szklanki maki 4,5 jajka 4,5 lyzeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju poltorej paczki cukru waniliowego 525-600 g rabarbaru 4,5-6 lyzeczek cukru 112,5 g masla 112,5 cukru trzcinowego 150 g maki 1,5 szczypty soli

Gość gość
czyli tak jak myslalam, dzieki.

Gość gość
:O

Gość gość
comasz taki nskrzywiony ryj?

Gość gość
dobre, chce o polowe wiecej ale nie wie ile to, pewnie zaraz bedzie sie tlumaczyc , ze jest umyslem humanistycznym i nie wie ile to jest polowa z jednej szklanki.

Gość gość
tak, teraz w szkole nie uczą myślenia, tylko rozwiązywania testów według jakiegoś klucza i to są rezultaty

Gość gość
te kobiety mają być matkami albo , jeszcze gorzej, są już nimi :(

Gość gość
no teraz widzicie,ze matematyka (a przynajmniej jej podstawy)sa kazdemu potrzebne, bez niej nawet ciasta nie upiecze wiecej.

Gość gość
ja tam jestem z "nowej" podstawy programowej. po prostu ułomy intelektualne były zawsze będzie problem jak na lekarstwie będzie napisana dawka dla dorosłych a dla dzieci "1/4 dawki dorosłego". co wtedy też na kafe?