Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc_9

Przestarzały (chyba) krwiak po ugryzieniu psa

Polecane posty

Gość proszę o pomoc_9

Witam, 7 lat temu pies ugryzł mnie w górną część uda, na złączaniu uda-pośladki, wszystko pięknie ładnie, zastrzyk przeciwtężcowy, pani pielęgniarka zakleiła i już, po kilku miesiącach się zagoiło, ale zamiast normalnej skóry pojawił się hmm...wałek. Ta część ciała nie ma czucia, odznacza się, jest jak zgromadzony pod ciałem tłuszcz. Podejrzewam, że to krwiak, ale dopiero teraz zaczęłam się tym interesować, kiedyś 75 lat temu jako nastolatka) uznałam, że to nic, ale dopiero teraz stało się dla mnie ważne, bo to znacznie obniża walory "urodowe" mojego uda i jest powodem lekkich kompleksów, jest to bardzo nieestetyczne. Czy wie ktoś może jak się tego pozbyć, czy potrzebna jest operacja plastyczna,masaże, może ktoś miał podobny problem, dziękuję. Nie jestem pewna, czy na odpowiednim forum zamieściłam mój wątek, jeżeli nie to przepraszam

Gość gość
przestarzały krwiak? nie słyszałam o czymś takim. krwiaki się wchłaniają same. musiała być tkanka bardziej uszkodzona niż ci się wydaje. idź z tym do dermatologa.