Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataleczka0408

pomozcie bo nie wiem ile mam cwiczyc zeby szybko schudnąć

Polecane posty

Gość nataleczka0408

witam. mam problem po ciązy ,która była kilka lat temu strasznie sie zaniedbałam i przy wzroście 168 waże ponad sto kilo. mam rowerek stacjonarny i chciaabym w miare szybko zrzucic> wiem,że przy tej wadze kilogramy lecą dośc szybko z początku. Pod koniec sierpnia mam wesele u kuzyna i dla mnnie utrata nawet kilku kg to lepsze samopoczucie. Ile codziennie musze cwiczyc i w jakich godzinach zeby schudnac, jestem bardzo zdeterminowana i moge nawet po 4 godziny dziennie jesli trzeba.

Gość gość
2 razy w tygodniu aerobowo, zaczynając od 20 minut i co tydzień dodając albo 5 minut czasu albo zwiększając o oczko obciążenie; plus 2 razy trening interwałowy HIIT (na początku jak dasz radę 5 minut w podziale 5 sekund na 55 sekund to będzie dobrze).

Gość gość
sam rowerek, to jakoś specjalnie nie odchudza, jak nie planujesz do tego diety, to co najwyżej poprawisz kondycję. wg mnie godzinę dziennie. ćwiczenia przez 4 godziny, to absurd i nikt tak długo nie pociągnie, ważniejsza jest efektywność. pora dowolna- kiedy c***asuje. nawet tak otyła osoba da radę pojechać godzinę na pierwszej przerzutce niezbyt szybkim tempem. z czasem nie zwiększaj długości treningu tylko jego intensywność, żeby wysiłek był coraz większy, czyli w miarę wzrastania twoich możliwości zwiększasz tempo jazdy i/lub obciążenie[kolejne przerzutki]

Gość gość
i na rowerze można pedałować codziennie- to nie siłowe, mięśnie nie potrzebują regeneracji

Gość nataleczka0408
dzieki za rady ale kondyncje jak na to wagę mam dobrą bo wcześniej cwiczyłam z chodakowska ale zaczeły mnie boleć kolana więc chciałam uniknąc jakiegoś urazu i postanowiłam przejsc na rowerek, lekarz tez mi mówił że z moją wagą najszybciej rowerek, codzienie jeżdze tez normalnym ale tylko pół godziny. Ustawiony mam na 4/10 bo na 1czy 2 było mi zalekko. ja w ciagu dnia nie spożywam nawet 800kcal, więc tu nie mam problemu z dietą.

Gość gość
" ja w ciagu dnia nie spożywam nawet 800kcal, więc tu nie mam problemu z dietą." Tu masz OGROMNY problem z dietą, bo jesz 2 razy mniej niż powinnaś NA DIECIE, i masz na 200% mocno spowolniony metabolizm. Jak dodasz do tego ćwiczenia to będzie tylko gorzej.

Gość kracra
Nie ma potrzeby byś przez 4 godziny ćwiczyła. Najlepszą metodą zawsze jest regularność. Jeśli zależy Ci na w miarę szybkim i widocznym efekcie to tak z godzinkę dziennie, albo pół godzinki ale na wyższym tempie. Polecam Ci do tego rowerek magnetyczny body-sculpture http://www.marbo-sport.pl/rower-magnetyczny-bc-6730-body-sculpture.html Jest cichutki i jest sporo opcji w wyborze obciążenia i programów treningowych

Gość plushofka
najszybciej schudniesz, jeżdząc codzienie na rowerku :) zaczynałam na pożyczanym, ale odkąd kupiłam http://www.centrumrowerowe.pl/rowery/miejskie-city/p,rower-pop-art-28-cali-bialo-zielony-18-2014-romet,259827.html?qrtc_slt=slt_product_2_cr&qrtc_tpl=tpl_prod_view&qrtc_typ=prd&qrtc_prd=75792431&qrtc_pos=4&skad=quartic, rower stał się moim ulubionym środkiem lokomocji!

Gość Kasiulinna_mm
Powinnaś ćwiczyć regularnie. Tak samo regularnie jeść. Mi pomaga bardzo że zamawiam sobie gotową Pyszną dietę i mogę pilnować godzin kiedy jem.