Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu wasi rodzice nie wyjechali

Polecane posty

Gość gość

a teraz was wypychaja ?

Gość gość
moi wyjechali ;)... i wlasnie dlatego ja teraz jestem tu gdzie jestem :P

Gość gość
wyjechali pewnie jak paszport im w zebach przyniesli :P Trzeba bylo wyjechac za Jaruzela jak paszport dawali w jedna strone.

Gość gość
moi byli patriotami, druga sprawa xle nie mieli, zostawili mi spadek

Gość gość
no zobacz, patrioci a corke czy syna wypchali za granice :(

Gość gość
Patriota to sie bylo przed 2 wojna swiatowa. Pozniej to byla sluzalczosc do PZPR albo UBecji.

Gość gość
a kto napisał ze mnie wypchali za granice , dawno umarli, jestem dorosla robie co chce, nie lubiłam mieszkac w polsce

Gość gość
Czemu nie lubilas ?

Gość gość
przez takie wredne złosliwe osoby jak ta wyzej, brak pracy i persektyw, brak pieniedzy, ciagle zimno, nawet latem brzydka pogoda przewaznie,wscibscy ludzie

Gość gość
a teraz masz prace,pieniadze, cudownych ludzi na co dzien, piekna pogode przez caly rok, ;D Podaj ten kraj - tez pojade :)

Gość gość
JUKEJ of corse :D

Gość gość
Mowisz ze tam klimat sie zmienil ? ;) Jade tezzzzz, hahahahaha :D

Gość gość
nie podam , poniewaz jestes zlosliwa, albo zlosliwy, jadem czuc od ciebie na tysiace kilometrow, unikam takich toksycznych ludzi.

Gość gość
do kogo to mowisz, bo tu pare osob sie z ciebie nabija kolezanko ;)

Gość gość
Moi przyjechali pierwszy raz do Anglii w 1978 roku do mojej ciotki , potem wyjezdzali regularnie pracowac , ja pierwszy raz przyjechalam tu jak mialam 10 lat potem jak skonczylam liceum w 93 przyjechalam i zostalam ( moi todzice juz tu byli ) , dluzej mieszkam w Anglii niz mieszkalam w Polsce .

Gość gość
ja tez dluzen na obczyznie niz w kraju, ale wracam, dom w budowie, w lesie nad jeziorem :)

Gość gość
Ja moze wroce na stare lata , tez mam dom nad jeziorem , na mazurach , po rodzicach dostane :)

Gość gość
ja nie wracam , nie mam do kogo ani do czego

Gość gość
Moi jezdza jedynie na zagraniczne wycieczki. Mnie nie wypychaja, chca bym wrocila do Polski, nawet mi kupili mieszkanie w Polsce.

Gość gość
nie musieli wujezdza to raz byla praca mieszkanie wszystko dla mnie nic nie bylo to musilam wyjechac i jest z***biscie:) a tak wynajmowalbym kawalerke za 1500 a zarabila 1600

Gość gość
Wyjechali. A ja razem z nimi. Mieszkam za granica dluzej niz w Polsce. W kraju nie bylam chyba z 10 lat i sie na razie nie wybieram. :)

Gość gość
nie musieli wujezdza to raz byla praca mieszkanie wszystko --- no tak faktycznie, za komuny bylo wszystko, szkoda ze ludzie obalili ten raj komunistyczny, z milosci do niego chyba :)

Gość gość
Dzieci zu pisza to co oni wiedza o komunie i zamordyzmie tamtejszym. Za komuny w stanie wojennym jak wypuscili pierwsze promy na parodniowe wycieczki, to zostawali wszyscy pasazerowie + zaloga wlacznie z kapitanem. Statek musieli odprowadzac Niemcy, tak to bylo dobrze. A wyjazd byl w jedna strone bez powrotu, mimo to wyjezdzali plujac za siebie na komune, ale nie na POLSKE !! Ale to inna cudowna generacja, wyjezdzali z przyczyn politycznych, a nie za miske ryzu jak wy teraz.

Gość gość
moi bogaci nie byli,ale po co mieli jechac, byl przydzial na mieszkania, spalcili mieszkanie w 5 lat, tak w 5 lat nie w 30, auto kupili za gotowke, 2 dzieci, kolonie wczasy finansowal zaklad pracy, dentysta za darmo,ksiazki jedno dziecko po drugim mialo...a teraz co, masz 2 dzieci i co dasz im jesc, uciekasz za chlebem , taka jest prawda i mieszkania nie kupisz, nawet kredytu na 30 lat nie dostaniesz, bo pracy nie ma albo jest za psie grosze

Gość gość
Jaki przydziasl na mieszkania ? #Ludzie czekali po 20, 25 lat z ksiazeczkami mieszkaniowymi na mieszkanie, 20 lat u rodzicow, albo sie tlukli po sublokatorkach krore kosztowaly cala jedna pensje. Kolonie za darmo ? Wczasy za darmo ? To kto to placil, ? Gierek i Jaruzelski z wlasnej kieszeni ? To bylo placone w podatkach, cichych podatkach, o ktorych nikt nie wspominal. Slyszalas o Funduszu wczasowym ? Kazdy placil, jezdzil czy nie. Lekarze za darmo ? aha, czyli nie mieli placone tak ? A jesli mieli, to spytaj skad ? Partia im placila ? podam ci przyklad, w 1893 roku zarabialam jako ksiegowa w bogatej firmie ok 14 tysiecy zlotych, a za buty zwykle na lato, zaplacilam 8 tysiecy, to tak jakbys ty teraz przy pensji 1200 - za sandalki placila 700 zloty. Ludzie nie powtarzajcie glupoz o wspanialych czasach komuny, popytajcie rodzicow (ale nie komuchow czy ubekow) jak sie wtedy tzylo naprawde. O kolkejkach za zwyklym papierem toal. nie wspomne, stalabycs w kolejce 6 godziny za tym ? a w nastepnej za smierdzaca wolowina na kartki nastepne 9 godzin o d 3 rano w siarczystym mrozie ?

Gość gość
Moja mama tez wyjechala, ponad 20 lat temu, wtedy to byla kasa;) Pamietam jak mama zarabiala 3500 zl miesiecznie i za to wyremontowala cale mieszkanie i szafy na zamowienie zrobila:D ehhhh

Gość gość
20 lat temu to kazdy debil mogl wyjechac, paszporty rozdawali na ulicy :P

Gość gość
podam ci przyklad, w 1893 roku -- sorrki, mialo byc 1983 :)

Gość gość
obejrzyjcie sobie polski film "PROM", gdy pasazerowie skakali do Baltyku w zimie , jak sie dowiedzieli ze prom chca cofnac z powrotem do PRL.

Gość gość
Temat nie brzmi, komu udalo sie wyjechac w stanie wojennym...debilu..