Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki anty a karmienie

Polecane posty

Gość gość

Hej mamuski jakie stosujecie metody antykoncepcji podczas karmienia piersia?Moj gin przepisal mi tabletki anty o nazwie Limetic ponoc to jakis news wsrod tabletek jednoskladnikowych.Ktoras moze to bierze?Nie planuje drugiego dzieciaczka w najblizszej przyszlosci-moze za dwa lata minimum wiec chcialabym stosowac pewna metode anty.Spirala i wkladka odpada.Gumkom nie ufam.Te kobietki ktore biora tabletki-ufacie im w 100% ? Pozdrawiam mamusie i nie tylko :)

Gość gość
Jaki ciężki idiota lekarz mówi, że lek który ma kilkadziesiąt lat jest newsem?? Limetic jest odpowiednikiem innego leku jednoskładnikowego, chyba Cerazette, starego jak świat, jeszcze zanim się pojawiły leki nowszych generacji (to jest to samo co Ovulan, Azalia i kilka innych). można niby je łykać bo to sam progesteron, ale danych potwierdzających bezpieczeństwo dla dziecka nie ma zbyt dużo, a jak są to nie długoterminowe, tylko prowadzone do 3 r.ż czy coś około tego. Tabletki te jednak mają masę działań niepożądanych i są często źle tolerowane, bo zawierają końską dawkę hormonów. Mnie lekarz przepisał, ale nie biorę, bo przeczytałam najpierw ulotkę i charakterystykę w necie i stwierdziłam, że nie będę ryzykowała opierając się na tak skąpych danych. Nie wykupiłam recepty, stosujemy gumki. No trudno, wolę wpaść w gumce niż zaszkodzić dziecku. Ciekawe, też mi limetic zapisał, pewnie producent prowadzi jakąś bardzo aktywną kampanię promocyjną wśród ginekologów...

Gość gość
17 mies brałam cerazette tamtych co piszesz nie znam .

Gość gość
No ja nie moge sobie wpasc z gumka tak jak ty bo jestem po cesarce wiec kolejna ciaza bylaby dopiero glupota i nieodpowiedzialnoscia.Moja siostra zaszla kilka miesiecy po cieciu i wyladowala w szpitalu-dziekuje.A poza tym guma odbiera sens seksu.

Gość bkt
ja odstawiłam tabletki po 3 mc bo dla karmiących wyboru zbytniego nie ma.. każda ma taki sam skład w tej samej dawce a przynajmniej te co znalazłam... cerazette brałam też po 1 ciąży i było ok:) ale po 3 tragedia... dopadła mnie taka obojętność że nawet przytulać się nie miałam ochoty o seksie juz nawet nie wspomnę.. to już w ogóle była tragedia:( zaczęliśmy się z mężem oddalać od siebie bo ja w ogóle nie miałam potrzeby być przy nim, drażnił mnie, w ogóle brakowało mi energii, waga nie chciała spaść nawet o kg, po 3 mc męki odstawiłam i nie żałuję bo wszystko wróciło do normy, znowu seks sprawiał mi przyjemność:P ale takie odczucia chyba nie są regułą:) tak czy inaczej wiem że już do zadnych tabletek nie wrócę:)

Gość gość
ja biorę drugi miesiąc i no tak dziwnie się czuję raz lepiej raz gorzej tyle że ja nie chcę kategorycznie mieć dzieci już

Gość gość
Cerazette to to samo co Limetic. A bierz sobie te tabletki na zdrowie, ja tylko pisałam jakie są fakty odnośnie bezpieczeństwa dla dziecka. Chyba bym wolała na twoim miejscu przerzucić dziecko na butelkę i brać normalne tabletki.

Gość gość
oj średniowiecze