Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej dziewczyny ! Mam pytanie. Około 33 tygodnia okazało się, że mam rozwarcie i skurcze porodowe. Zostałam w szpitalu na podtrzymaniu , dostałam sterydy w kroplówce. Teraz mam brać luteinę i jest okej, poza tym, że dziecko ma nisko główkę i obniża macicę. Czy takie napieranie dziecka może mieć wpływ na przedwczesnyy poród mimo sterydów , które wzięłam ? Proszę o pomoc !!!!

Gość gość
Oczywiscie. Powinnas duzo lezec z uniesiona miednica

Gość gość
oczywiście wszystko jest możliwe.

nawet teraz kiedy nie mam skurczy ani rozwarcia? Tak się niesamowicie boję, żeby maluszkowi nic się nie stało ;c

Gość gość
Myślisz pojęcia! Sterydy nie SA na podtrzymanie ciąży tym bardziej nie na to aby opóźnić poród! Sterydy podaje się jeśli jest zagrożenie wczesnym porodem i działają na szybsze rozwinięcie płuc u dziecka gdyby doszło do porodu!!!

Gość gość
Ale rozwarcie nie mogło się cofnąć!! Ja tez miałam w 22 tyg na palec w 32 dostalam sterydy na pluca dziecka bo miałam rozwarcie na dwa palce szyjki zero. Lezalam i w 38 tyg urodzila,m. Każdy lekarz powie ci ze rozwarcie nie może się zmniejszyć może nie postępować dalej ale się niue cofnie

Przepraszam, mój błąd , chciałam napisać, że nie ma dalszego rozwarcia. Z nerwów już chyba robię błędy. To może faktycznie w kroplówce było coś na ' rozluźnienie macicy' . Sterydy na płuca też dostałam . Nie znam się na tym, dlatego tak piszę...

Gość gość
W kroplowce był magnez na rozluźnienie macicy bądź fenoterol. Łez a spokojnie dotrzymasz a ile mm ma szyjka?

oo tak, to i to dostałam . właśnie przy badaniu byłam zestresowana i zapomniałam ile, bo prawdopodobnie całą ciążę miałam dość krótką. Jutro na wypisie zobaczę. a brałaś coś podczas ciąży, że aż tyle utrzymałaś ?? pewnie pomyślicie, że nieobeznana jestem, ale same rozumiecie ...

Gość gość
Ja w 33 tyg szyjka zero rozwarcie dwa palce. Bralam duphaston tylko. Całymi dniami lezalam ostatni dzień 38 tyg wstalam i za trzy dni urodziłam:-)

to dość długo przetrzymałaś ciążę ;-) a Twoja dzidzia też tak napierała główką w dół ??

są tu jeszcze jakieś kobiety , które zażywały feneterol ? Proszę o informację

Gość gość
Fenoterol został wycofany z leczenia w zwiazku z niekorzystnym oddziaływaniem na płód.

Gość brr brrr brrrrr
Ja zażywałam fenoterol przez kilka tygodni. Dzięki temu moje dziecko urodziło siew stosunkowo bezpiecznym terminie.

Gość gość
ja dwa tyg temu dostawałam ten fenerol przez 2 doby. wycofany został tylko w tabletkach, ja dostawałam coś w rodzaju kroplówki, tyle że w pompie z mega strzykawką.

hej ! na badaniu okazało się, że moja szyjka ma 2 cm , a rozwarcie 0.6 . Tylko, że szyjka jest miękka. Może uda się jeszcze z 2 tyg przetrzymać ! ;-)

Gość gość
czy skrócenie się szyjki macicy o 0.5 cm na niecałe dwa dni to dużo???

Gość gość
Ja w okolo 31-32 tc krwawilam. Powod nieznany. W razie czego dostalam sterdydy. Ale one sa po to,zeby dziecku w razie wczesniejszego porodu ulatwic oddychanie,bo pluca nie sa jeszcze na tyle rozwiniete.. Czyli sterydy nie maja na celu podtrzymania jako takiego.