Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tampon nie chcę wejść :(

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z tamponami chciałabym zacząć je używać no i mam problem spróbowałam z ob super no i nie weszedł tylko sam początek no nic więcej nie chciałam bardziej pchać ,bo jestem dziewicą no i moje pytanie jest takie czy mini jest o wiele mniejsze od tego super ?a no i sprawdzałam sobie palcem i też wejdzie tylko połowa jego ,bo inaczej boli i wg czuje dyskomfort taką szorstkość czy to normalne ?Czy mogę mieć coś nie tak z pochwą ?Bo otwór jest normalny tylko pózniej jest tak strasznie ciasno !Proszę o radę nie wiem czy to normalne ! Bo nie mogę znalezć ciągu dalszego tego otworu może gdybym mocniej popchneła to by się dało ?

Gość gość
no mini jest zdecydowanie mniejszy niż super, nie wiem po co się porywasz od razu na super, najpierw zaczyna się od mniejszych rozmiarów

Gość gość
ja też mialam zawsze z tym problem i uzywam podpasek zreszta zdrowiej. Ale z seksem też mam problem, i kilka miesiecy sie kocham a nadal mam blone

Gość gość
Rozmiaru super używa sie przy bardzo obfitej miesiączce. Na poczatku użyj mini, sa dużo mniejsze.

Gość gość
No spróbuje mam nadzieje ,że dam rady :) No to z moją pochwą wszystko dobrze tak się nie raz dzieje ?

Gość gość
Super są o wiele wiekszę od mini

Gość gość
Możliwe ,że masz z nią coś nie tak bo taka wąska

Gość gość
Masz rację z początku z odpowiednią aplikacją tamponów możesz mieć spory problem,dlatego polecam podpaski są dużo łatwiejsze i mniej inwazyjne w użyciu. Magda

Gość gość
Tak ale na pewno nie na jakąś imprezę akurat 2 dzień okresu przypada mi na moją 18 i nie chciałabym latać z 2-3 podpaskami pod sukienką :(

Gość gość
musisz cwiczyć z wkładaniem aż wejdzie.Poproś kolegę o pomoc

Gość gość
Spróbuj z tamponami mini. przyzwyczaisz się, też tak miałam na początku. A teraz korzystam nawet z tamponów bez sznureczków

Gość gość
Próbowałam z mini i nic :( Boli mnie to i w ogóle jest tak szorstko ! I Teraz czuje dziwne pieczenie ! Weszedł prawie cały ale nie chce się schowac i wg czuje się jak bym coś tam naciągała :( Albo by był koniec dziurki !

Gość gość
może Cię rozdziewiczyć i nie będzie problemu?

Gość gość
To nie używaj tamponów. Nic na siłę. Skoro masz taką budowę, to tylko podpaski.

Gość gość
pierwsze pozbyj się cnoty a potem tampony.

Gość gość
Pewnie podpaski to najlepszy sposób ale nie wyobrażam sobie okresu w moje urodziny to będzie masakra :( Latem nawet spodenek nie mogę ubrać bo widać podpaski :( A może być problem w tym ,że jest to 4 dzień okresu i niezbyt mi leci ?

Gość Stresujesz sie i stąd ta
suchośc pochwy.Oczywiście że lepiej ćwiczyć zakąłdanie tamopnu przy obfitym okresie. No i pytanie, czy zdajesz sobie sprawę z tego, ze pochwa naturalnie biegnie do tyłu, więc tamopnu nie wkłada się pinowo, ale po skosie. Jesli czujesz dyskomfort to znaczy, ze włożyłaś go zbyt płytko i podczas korzystania z toalety może się wyślizgnąć. Dziewictwo nie przeszkadza w korzystaniu z dobrodziejstwa tamopnów, wszach błona nie jest jednolitą ścianą :)

Gość gość
Mam ich dzisiaj już zużyte chyba z 5 ale chyba nie umiem ich zakładać A mam jeszcze jedno pytanie czy muszę go pociągnąć za ten sznurek ,żeby się zrobił wiekszy czy tak też można włożyć (Bo wtedy jest mniejszy i tak sobie pomyślałam ,że tak spróbuje ) ?

Gość gość
?

Gość gość
Nie wiem tego

Gość gość
Udało i się :) Ale trochę mnie boli i pieczę i takie dziwne uczucie :) ale to chyba zawsze na początku co ? Boli mnie też przy oddawaniu moczu (nie mam go w cewce uprzedzam dla tych którzy tak myślą :)

Gość gość
A zapomniałam dodać ,że to może dlatego ,że moja pochwa się do tego przyzwyczaja to ta lekko kłuje ale da się wytrzymać :)

Gość gość
Za płytko włożyłaś, i trochę na siłę stąd dolegliwości. Raczej nie powinno tak być. Radzę zacząć od tamponów mini, po prostu częściej trzeba będzie wymieniać. Nic na siłę, rozluźnić się i wkładać pod odpowiednim kątem to jest ważne, bo zły kąt daje wrażenie oporu i zaczynasz się zastanawiać czy to już koniec tunelu. Tak jak na ulotce. Noga na krzesło i wkładaj. Jak czujesz opór lub że już dalej nie dasz rady, zmień kąt. Ja pierwszego ogromnego tampaxa jako dziewica włożyłam z użyciem aplikatora, to końca nie było widać, a tampony ob jak u ciebie, nie da się, za płytko a to nieparwda tylko zły kąt :)

Gość gość
Możliwe :) używam właśnie tych mini :) Ale nie będę więcej się starać ich włożyć w tym miesiącu :) Pochwa jest sucha może dla tego tak trudno idzie zobaczę ,za miesiąc ! Mam jeszcze jedno pytanie jak chcę zmienić kont to wyjmuje go tak ?Ale czy muszę zmienić czy może być ten sam ?I szczerze powiem ,że pod innym kontem nie mogłam go włożyć :) To była jedyna możliwość ! A za płytko to możliwe go był widoczny trochę a chyba nie powinien prawda ?(ale dalej nie szło) włożyłam go tylko trochę naciągniętego chodzi o to ,że nie zrobił się większy po naciągnięciu sznurka a on się w środku chyba sam naciągnął (trzymałam go może 20 min tak dla spróbowania )

Gość gość
Ktoś wspomniał o taonach bez sznureczków. To jak się je wyciąga? Nie spotkałam się jeszcze z takimi

Gość gość
Tak ale chyba przy seksie będę podniecona czy nie ? I jednak tampon a chłopak to różnica jak ty tego nie odróżniasz to sam/sama jesteś głupią babą :)

Gość gość
Moja corka ma 13 lat i tez nie chetnie ze nie wejdzie kupilam jej mnini ob i poradzilam zeby pierwszy raz wlozyla sobie na lezaco rozluznila sie i jej wyszlo teraz prosi by jej kupowac tampony:)

Gość gość
Zobaczymy jak to będzie za miesiąc ;)

Gość gość
Kup sobie z aplikatorem, aplikator jest gładki i nie powinno być żadnego problemu

Gość gość
Na pewno spróbuje