Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meki1416

wzdęcia u niemowlaka

Polecane posty

Gość meki1416

Czesc. Moja córeczka ma miesiąc i ma straszne wzdęcia. Dostaje kropelki "Espumisan" i herbatke koperkowa jak do tej pory wypróżnianie było dobre. A dzis mimo podawania kropelek i herbatki córeczka strasznie stęka i cieżko jest jej sie wypróżnić, płacze przy tym nom, ale kupki robi i to bardzo żadkie, prawie wodniste. Mam pytanie czy powinna takie robic i czy to normalne?

Gość gość
Nie chce cie martwic ale mojem corce tez w tym okresie zycia zaczelo sie to samo. Espumisan nic nie pomagal, kazda kupa to byla meczarnia - mimo ze konsystencja byla jak najbardziej ok. Trwalo to 1,5 miesiaca, a gdy juz widzialam ze naprawde strasznie sie meczy dawalam pol czopka glicerynowego. Podobno to niedojrzalosc ukladu pokarmowego

Gość gość
A jest na piersi czy mm? Jak karmisz piersia to moze zjadlas cos co jej nie podpasowalo ? U nas espumisan pomagal. Ale sam koperek moze potegowac wzdecia. Rumianek bedzie regulowal prace jelit. Mozesz zrobic mieszanke slabego rumianku i koperku. Po tym u nas zawsze byla kupka bez wysilku.

Gość alinnkaa
u mojej córki nie pomógł ani espumisan, ani sab simplex, ani infacol.Trochę lepiej było po debridacie, na dłużej zaczęłam też podawać latopic. Dobrze te sprawdził się katerer rektalny-taka rurka do pupki która pomaga się odgazować. Debridat jest na receptę, latopic-bez recepty w aptece, katerer kupowałam w sklepie dziecięcym lub na allergo.

weź odstaw tą herbatę. Po koprze moje dziecko miało takie wzdęcia, że ho-ho 2 tygodnie ją tym męczyłam, zanim pokapowałam co i jak :O Jeszcze dostała uczulenia na koniec. Z resztą teraz już nie zalecają herbatek, ani kopru ani rumianku.

Gość gość
Steka... no mój synek do teraz (10 mcy) stęka, napina się i robi czerwony na twarzy przy robieniu kupy, najważniejsze że robi.