Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podwyżka w pracy

Polecane posty

Gość gość

Witam, mama mały dylemat i będę wdzięczna za jakoś dobra radę. Pracuję w firmie gdzie jestem jednoosobowym pracownikiem (obsługa zamówień sklepu internetowego i jednocześnie punkt odbioru zamowionego towaru). Pół roku temu dostałam jakąś tam podwyżkę, ale nie jestem zadowolona zwłaszcza, ze i tak kokosów nie zarabiam. Za chwile kończy mi się umowa, wiem ze chcą ze mną nadal współpracować i teraz pytanie czy wypada mi poprosić ponownie o podwyżkę po tak krótkim czasie od poprzedniej?? Czy jesli sie nie zgodzą, to wypada zapytac chociaz o premię (teraz jest gorący okres w pracy)?? Jeszcze dodam, że pracuję bez badań lekarskich, bo nioe dostałam skierowania od pracodawcy czy teraz koniec umowy to dobry moment zeby sie o nie upomnieć??

Gość gość
Wypada przedstawić swoje konkretne oczekiwania. Zacznij od pytania jak cię ocenia pracodawca, potem trzeba przedstawić co robisz, ile tego jest, pokazać swoje dobre strony (np. że wszystko funkcjonuje bez zarzutu, że odkąd jesteś obroty wyniosły tyle i tyle), i powiedzieć że chciałabyś żeby twoje wynagrodzenie wynosiło kwotę X. Bez żebrania i głupawych dywagacji czy wypada. Nie idziesz po prośbie, tylko oczekujesz przyzwoitego wynagrodzenia.

Gość gość
Dzieki za odp. raczej chodzi mi czy po pół roku od porzedniej podwyżki to nie za mały odstęp