Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już naprawdę nie mogę

Mam juz dość sąsiadów Jaki materiał budowl daje cisze

Polecane posty

odkąd przeprowadziłam sie do mieszkania w bloku z kamienicy jestem notorycznie zestresowana i podk********ona żyję w ciągłym stresie juz 4 lata i naprawdę mam już k***a dość żałuję kasy wydanej na generalny remont 70m mieszkania, bo już nienawidzę tego miejsca. mieszkanie jest 2 poziomowe i mam 5 sąsiadów z każdej strony i pode mną. nienawidze tego miejsca. czy ktoś się zna i moze i mi powiedziec jakiego mieszkania szukac , z jakich materiałów zbudowanego aby głos tak się nie niósł. moja znajoma mieszka w nowych blokach w warszawie i tam u niej nic nie słychać sąsiadów, ale ona nei wie z czgeo są ściany, u mnie są ściany z papieru

Gość sewereczka
Ja mieszkam w mieszkaniu z wielkiej płyty. Wcale sąsiadów nie słychać..

o dzięki ja całe życie mieszkałam z rodzicami w wielkiej płycie i tak sie zaklinałam,z ę nigdy nie wrócę do wielkiej płyty, ale rzeczywiście sąsiadów nie było tak słychac jak teraz u mnie. żenada normalnie. jak sąsiadka leje wodę do wanny i pluszcze się jak niemowlaczek to to słychac jakby ona lata tą wodę i pluskała się u mnie na środku dużego pokoju. normlanie wstyd kogokolwiek zaprosić

Gość jojojoj
na pewno nie pustaki ytong to największy syf

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
ja mam tak samo. Mieszkam w bloku z 2001r 4 pietrowy i slychac jak sasiad za sciana wode odkreca:( masakra

Gość juz naprawde nie moge
no dokładnie wychodzo na to ze ttrzeba szukac mieszkania w wielkiej płycie albo w kamineicy ludzie, wymieńcie się proszę informacjami jak to u was jest

Gość gość
mialam to samo juz tam nie mieszkam, wujek powiedzial moj ze ta akustyka jest przez rury od centralnego co ida w pionie, faktycznie tam gzdie rura szla przez sufit do sasiadow byl wiekszy ten wlot niz ta rura, doszczelnilismy to pianka montazowa.tez byly wielkie otwory wentylacyjne w kuchi i w kiblu .od sasiadow tez czulam zapach papierosowego dymu i gotowanych obiadow

Gość gość
up

Gość gość
oj, znam ten ból niestety! :/// u nas było podobnie, kupiliśmy mieszkanie i kilka pierwszych tygodni to jakiś dramat, wszystko słychać, niemal kazde słowo ;/ zrobiliśmy remont, ale pod względem akustyki. Może zanim zmienicie mieszkanie, to warto o tym pomyśleć? Są teraz różne analizatory źródeł dźwięku i mierniki właściwości dźwiękochłonnych materiałów, u nas sporo pomogły, zobacz sobie - http://www.ects.pl/produkty/c104_akustyka_czujniki-predkosci-czastek-sondy-akustyczne warto po remoncie z pomocą takiego sprzętu lub usługi sprawdzić.