Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie, bez wulgaryzmów

Polecane posty

Gość gość

co sądzicie o imieniu Emma?

Gość gość
zależy czy pasuje do nazwiska

Gość gość
pasować pasuje, coś w stylu Emma Jończyk, Bończyk :)

Gość gość
leciwe

Gość gość
zależy czy mieszkacie w Polsce, czy za granicą, bo jak w Polsce to takie trochę naciągane.

Gość gość
skoro ci się podoba, to co nam do tego. I tak dobrze, że to nie kolejna Nicola, Dżesika itp

Gość gość
mi się nie podoba ale twoja sprawa Mojej córci dałam na imię Ewa i miałam gdzieś opinie innych w tym zakresie :-P

Ładne :) ale u nas w większośc***atologia nadaje zagraniczne imiona...tzn pomijając rodziny, w których np ojciec lub matka niejest polakiem.

Gość gość
ładne, coraz popularniejsze w PL :)

Gość gość
Co wy macie z ta patologia ?

Gość gość
w Polsce to trochę śmiesznie, wydumane i wymuszone

No może nie od razu patologia, ale discolaski :p np na placu zabaw można to zaobserwować kiedy mamusie wołają swoje Nicole, Vanessy, Emmy, Brajanów i inne cuda :p

Gość gość
KIngastafanka : a jak Twoje bejbi ma na imię ?

Gość gość
Leciwe a dlaczego? Znasz znaczenie słów których używasz?

Gość gość
zgadzam sie z kingą. nikt normalnie myślący nie nada dziecku imienia Jessica, Nicola, Emma, Pia, Tia, Srija, ponieważ wie, że to obciach dla dziecka.

Gość gość
Leciwe a dlaczego? Znasz znaczenie słów których używasz? xxx a podejrzewasz, że nie wiem??????????? Na Zachodzie większość babć nosi takie imię.

Gość gość
Twoja norma nie jest normą innych osób. Kim jesteś, że kreujesz się na osobę oceniająca innych na podstawie imion jakie noszą ich dzieci?

Gość gość
na Zachodzie jest ono bardzo popularne wśród dzieci, popatrz na rankingi a dopiero potem pisz :(

Gość gość
u nas też są popularne Zosie, Marysie i Franki.

Gość gość
Pytam bo większość kafeterianek używa słów nie znając ich znaczenia. Temat jest o imieniu w Polsce stąd moje pytanie.

Gość gość
Twoja norma nie jest normą innych osób. Kim jesteś, że kreujesz się na osobę oceniająca innych na podstawie imion jakie noszą ich dzieci? xxx poczytaj artykuły, jakie osoby mają tendencje do nadawania dzieciom imion z seriali i z zachodu.

Gość gość
brzydkie i nie pasuje do polskiego dziecka. słusznie ktoś tu napisał że sporo babć ma tak na imię na zachodzie. nie dawaj takiego imienia, to już nie lepiej Emilka albo Ewa?

Gość gość
to już nie lepiej Emilka albo Ewa? <---- nie, przecież to takie pospolite.... :D

Gość gość
Artkuły psudopsychologow mnie nie interesują. Znalazłaś jakiś poważny materiał na ten temat czy opierasz się na wp czy innym onecie?

Gość gość
babom w ciązy hormony chyba mózgi lasują. Jakby mi rodzice dali Emma na imię, a bym żyła w Polsce, to bym sobie na 18ste urodziny zmieniła, albo wyemigrowała na Zachód. Pomyślałaś jak się taka Emma będzie czuć pośród innych "polskich" imion? Sama sobie zmień na Emma jak ci się tak podoba, a nie stygmatyzuj dziecka na całe życie.

Gość gość
pseudopsychologów hehe dobre sobie. Lepiej się przyznaj jakie masz wykształcenie. Liceum zawodowe to max co skończyłas. a podejrzewam ześ fryzjerka, sklepowa albo kosmetyczka.

Gość gość
Najlepsze są popularne imiona. Co z tego, że w klasie są trzy Anie czy Kasie? Ale nikt się nie dowali do zwykłego imienia. Natomiast jak jest jakaś Kunegunda to dzieci potrafią byc naprawdę podłe. Na imiona należy patrzeć z perspektywy dziecka a nie dorosłego który chce być oryginalny i ma w d***e opinie innych. Miałam w klasie koleżankę Turczynkę. Dorośli nie dziwili się, ze ma dziwne imię(w turcji popularne), ale były dzieci które jej strasznie dokuczały. Szkoda mi jej było i w gimnazjum dziewczyna inaczej się przedstawiała. Emma? Brzmi ładnie, ale nie orientuję się jak wygląda teraz sprawa z imionami i jakie są popularne.

Gość gość
Juz to pisałam, w marcu egzamin adwokacki zdałam, ale w odróżnieniu od Ciebie z fryzjerek się nie naśmiewam i nie generalizuję.

Gość gość
Pracuję w dużej firmie na kierowniczym stanowisku. Na rozmowę kwalifikacyjną prędzej bym zaprosiła Marię, Ewę czy zwykłą Annę zamiast jakiejś Nikoli, Andżeli, Emmy czy Vanessy. Te pierwsze imiona kojarzą się solidnie, tych drugich normlany człowiek nie weźmie na poważnie. Zresztą od razu skojarzenie jest jedno, z jakiej rodziny pochodzi. Mamusia z tatusiem pod kopułą chyba równo nie mieli.

Gość gość
Slicznie Emma :)