Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko mówi do mnie po imieniu a nie mamo

Polecane posty

Gość gość

wszyscy do mnie w domu, mąż, rodzice, dużo znajomych jak nas odwiedza mówią po imieniu - Ola - to krótkie i łatwe do wypowiedzenia imię, dodatkowo musiałam iść ostatnio na 3 tygodnie do szpitala i jak wróciłam to 16 miesięczny synek mówi do mnie Ola Ola a nie mamo. Smutne ale cóż

Gość gość
to chyba nie takie straszne i jeszcze do odkręcenia

Gość gość
A p*****le dziecko ma 16 miesiecy i mówi jak slyszy ze zwracają sie do ciebie inni, po prostu używajcie slowa mama częściej to będzie wiedzial

Gość gość
Za kazdym razem jak powie po imieniu to poprawiaj go i mow nie ola tylko mama. Za jakis czas sie przestawi

Gość gość
Moja córka na moją mamę mówi 'mamo' a nie 'baba' a już mówiła do niej 'babusiu' dokładniej, ale ostatnio jak na skype rozmawiałyśmy to ja mówię 'a mamo, bo...' i mała podbiega i krzyczy 'mamo, mamo' :) I jakoś nie płacze z tego powodu tylko ją poprawiamy, a ma 19 miesięcy.

Gość gość
znajoma tak miała, jej dzieckiem opiekowała się teściowa a dziecko mówiło do niej po imieniu.... strasznie ją to irytowało, no ale tak to jest, dziecko powtarza to co słyszy trzeba konsekwentnie dziecko poprawiać