Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia6412

Ciągły ból zęba. Co robić ??

Polecane posty

Gość natalia6412

Witam. Sluchajcie mam problem. Bo już sama nie wiem co myślęć poszłam do dentysty z dużym bólem zęba. Byłam przekonana że to 7 a dentystka zajrzała i powiedziała że to na pewno nie ten ząb bo ten jest zdrowy. No i mówi że jeśli już coś to 6 która była jakiś czas temu leczona. No i koniec końców zatruła mi ta 6.Przez kolejne dni ból nie przechodził poszłam znów wyrwala mi nerwy z tego zęba. Czyściła kanały. Założyla opatrunek dala antybiotyk. I do domu .I co poszłam do domu i na nowo ból. Taki jakby od środka. Głównie jak coś wypije lub zjem. Zdziwiło mnie to bo już nie mam nerwa. Więc to podejrzane że mnie dalej boli. Może ktoś mi doradzi czy to możliwe że to inny ząb ?zrobić jakieś prześwietlenie ?już mam dość tego bólu. Bardzo proszę o rady. Może jest tu jakiś dentysta co poradzi co zrobić ?

Gość gość
dziwne że od prześwietlenia nie zaczełaś

Gość gość
zrób prześwietlenie, bo zanim dojdziesz co dolega połowę zębów stracisz

Gość natalia6412
no wlasnie ona mi kazała dopiero zrobić przerwietlenie ale tylko tej 6. No ale co mi da prześwietlenie tego zęba skoro dalej mnie boli. I nie wiem czy ona dobrego zęba mi leczy.

Gość gość
zmien dentyste. pierwsze co powinna zrobic to zlecic przeswietlenie. teraz skoro wciaz Cie boli, to nasuwa sie wniosek, ze leczyla nie tego co trzeba...

Gość natalia6412
ale zrobić prześwietlenie całej szczęki czy tylko połowy tam gdzie jest ból?

Gość natalia6412
bo też się nad tym zastanawiam że to jednak nie ten ząb. Że leczy mi złego zęba. I tylko nie potrzebnie. Tylko zastanawiam się jakie najlepiej zrobić to prześwietlenie

Gość gość
bol moze promieniowac, wiec jesli boli Cie dol , prawy to caly rzadek powinien byc przeswielony

Gość natalia6412
boli mnie górna prawa strona. I tam mam 7 ,6 piątki nie mam. No i 4 ,3 ,2,1 czyli tej góry zrobić tylko. Bo bólu nie czuje u dołu tylko wlasnie u góry po prawej stronie.

Gość gość
bol moze byc po 5, moze korzen w dziasle zostal

Gość natalia6412
może faktycznie po tej 5 ,bo kiedys z rok temu taki mi się stało że został mi sam korzeń. I miałam przez inna dentystkę nie ta co teraz wyrywany sam korzeń. Może go nie wyrwala do końca.

Gość gość
nie ma co gdybac. zmien lekarza, on zadecyduje co przeswietlic. no chyba, ze chcesz sama zaplacic za to , to mozesz i cala szczeke przeswietlic.

Gość natalia6412
dobrze to już ostatnie pytanie z mojej strony czy jeśli faktycznie jest leczony dobry ząb. I nadal boli czy możliwe że mam zapalenie okostnej i to może być przyczyna ?

Gość gość
w zębie jest kilka kanałów i nie jest powiedziane ze dentystka usuneła chora miazge ze wszystkich kanałów, w zębach nie ma czegos takiego jak nerwy ;)

Gość gość
watpie ze to zapalenie okostnej, ból byłby nie do zniesienia

Gość natalia6412
no to w takim razie radzicie zrobić prześwietlenie tak i iść do innej dentystki ?

Gość gość
idz do innego dentysty, bardzo łatwo stwierdzic z którym zebem jest cos nie tak, no i zastanów sie czy np nie zaczynasz od tej strony myc zębów i nie starłas szkliwa i po prostu sa wrazliwe ;)

Gość natalia6412
nie no nie sądzę żeby to była wina mycia zębów. Nie wiem jak to wytłumaczyć powiem od początku zaczęło się od tego że jadłam zupę i wtedy pierwszy jaki ból odczułam to był w tej 6 tak jakby ta zupa wpłynela przez ta szpare po 5 i w ta szóstkę bo ten ból od razu szedł od dziąsła. Przy tej 6.no a później z dnia na dzień było gorzej w końcu zaczęłam myśleć że to ta 7 ale potem jak poszłam do niej powiedziala że to na pewno nie 7 bo nigdy nie była leczona i jest na pewno zdrowa.

Gość gość
mój syn niedawno nagryzł orzeszka na 7 i bardzo go ten zab bolał przez 2 dni, dentysta obejrzał zab i wszystko ok , ból sam minął. Jesli masz zab chory to dobry dentysta bez rozwiercania stwierdzi który to jest, idz do jakiegos dobrego stomatologa

Gość gość
wlasnie to jedną z najlepszych w moim mieście. No nic dziś pójdę na prześwietlenie i zobaczymy co mi tam wyjdzie.

Gość gość7711
Idź koniecznie do dentysty. Z zębami nie ma żartów, możesz mieć przerzuty na inne organy. Co do bólu to tylko Gardan https://adamed.expert/product/gardan/ Ci pomoże w takim przypadku, ponieważ jest to najsilniejszy lek przeciwbólowy dostępny w Polsce bez recepty. Możesz go kupić w każdej aptece.