Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PZN

Kobiety w dziekanacie, czytają moje pismo do kanclerz i odmawiają przekazania

Polecane posty

Gość PZN

Czy to w ogóle jest legalne?? Przez dziekanat miałem podać pismo o umorzenie opłaty za warunek do pani kanclerz. Warunek jest absurdalny, chodziło o e-leraning(który non stop jest dostępny w internecie, ale wykonałem go pare dni po terminie), koszt: 300 zł. Napisałem więc pismo do kanclerz o umożenie, na końcu nadmieniając o mojej trudnej sytuacji finansowej, Dziekanat odpisał, że mam przedstawić dowody. napisałem, że nie mam pracy, a rodzice nie chca mnie utrzymywać. Zapytała czy jestem zarejestrowany w urzędzie pracy(buahahahah), albo, żeby przedstawiał, więcej konkretów. K***ica mnie zaraz weźmie, co mam pisać o swoich finansach tej durnej babaie, to w końcu ona ma uznać czy moje pismo jest przekonywujące czy kanclerz???? Czy serio mam taki obowiązek, żeby pisać jej o moich finanasach i czy ona ma prawo to czytać??!?!?! Wniosek był w załączniku, który miała przekazać, a ona go przeczytała!!! Oburza mnie to wyjątkowo. Rozmawiałem z dziekanem, powiedział, że to tylko e-learning, i powinno się udać, kanclerz zrozumie. Ale co z tego skore dziekanat nawet nie chce tego przekazać. Bardzo zastanawia mnie czy to co oni robią jest zgodne z prawem, nigdzie nie znalazłem, info, żebym musiał dokumentować swoją sytuację finansową, przy składaniu papierka o umorzenie, ani żeby dziekanat miał prawo mi go nie przyjmować.

Gość gość
robi sie :classic_cool:

Gość PZN
up

Gość gość
kanclerz? do Merkelowej listy piszesz

Gość PZN
up

Gość gość
wsnhid czyta ten temat :P

Gość PZN
Więc to tym się Panie zajmują w dziekanacie?

Gość gość
mam dzisiaj wolne, moge sobie czytac co chce. Poczte sprawdziłam rano jak zawsze, ale do rzeczy. Podpisał pan umowe z uczelnia o platności. Każda zmiana tresci tej umowy jest na warunkach drugiej strony umowy, wiec tak, uczelnia moze sobie zażyczyć dodatkowych dokumentów i kanclerz zawsze o takie prosiła.

Gość PZN
"Każda zmiana tresci tej umowy jest na warunkach drugiej strony umowy, " przepraszam, ale nie rozumiem. Opisywanie Pani szczegółowo mojej sytuacji finansowej i osobistej, czy też bardzo trudnej sytuacji mojej mamy w pracy, uważam za poniżające dla mnie. Nie wiedziałem jakie istotne są to dane dla Pani kanclerz. Dziękuje pani za pomoc i przepraszam za nieładny ton mojej pierwszej wypowiedzi.

Gość gość
tzn. że są dwie strony umowy o płatności - uczelnia i student. Jeżeli jedna strona umowy chce zmienić jej treść (czyli student chce coś umorzyć), to druga strona umowy (czyli uczelnia) moze stawiać warunki. To tak jakby ktoś sobie chciał umorzyc kredyt w banku, to wiadomo że bank będzie walczył o swoje. Cała ta procedura umorzeń w naszej uczelni była konsultowana z prawnikami, więc pomimo że niektórym może się to wydawać dziwne to jest to zgodne z prawem. Jeżeli ktoś udokumentuje złą sytuację, albo ją dokładnie wytłumaczy może liczyć na jakieś umorzenia, w innym przypadku 99% studentów by składała podania o umorzenia "bo trudna sytuacja". Ok, ide na zakupy, piękną mamy pogodę dzisiaj w mieście :)