Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dzis zjadly wasze 2 letnie dzieci????? chce porownac.

Polecane posty

Gość gość

Ilosciowo, bo moja corka dosc... grubawa jest. 14 kg, 90 cm. Zjadla tak: - omlet z 1 jajka z miodem z pasieki - pol jablka - kawalek (wielkosci jej dloni) miesa z szynki, ziemniaki - niestety bez surowki - marchewke, mandarynke. - miseczke zupy buraczkowej I jeszcze bedzie kolacja.

Gość gość
Mój niespełna 2-latek wypił o 6 rano butlę kaszy i poszedł dalej spać. o 9 zjadł półtorej parówki, poszliśmy na podwórko i tam prawie całego banana wciągnął w siebie. o 13 wróciliśmy z podwórka to zjadł miseczkę zupy ogórkowej, zdrzemną się godzinkę i o 16 zjadł z nami drugie danie- dzisiaj akurat spaghetti z mięskiem i warzywami, jeszcze ok 19 wypije butlę mleka ok 240ml. I tak w sumie codziennie. Na podwórku zjada jakiś owoc lub kanapkę z wędlinką (zależy co zje w domu- jak to coś poważniejszego jak jajko lub kanapka, wtedy na podwórku owoc, jak w domu zje jogurt, to na podwórku kanapka). Przegryza też w między czasie jakieś chrupki czy paluszki,za słodyczami nie przepada. Bardzo dużo pije.

Gość gość
Gowno z makiem. Co mnie obchodzi co zezarlo twoje dziecko dzis? Po co pytasz? Kompleksy jakies masz czy otylego bachora w domu?

Gość gość
Mój zjadł dziś kawałek suchej bułki, miseczke rosolu z makaronem i kilka chrupek kukurydzianych. Szalenstwo co? Dziś można to wytłumaczyć tym że jest chory ale są dni że nic mu nie jest i też tylko tyle zjada w ciągu dnia.

Gość gość
śniadanie mleko i słodka bułka potem obiad - warzywa na przystawkę (marchewka i cukinie), potem ryż z serem. Owoce. Podwieczorek, zakładam że jogurt, albo ciasto domowe jesli teściowa zrobiła. Kolację zje z nami, mamy klopsy i coś z warzyw, pewnei zrobię prostą sałatkę z pomidorów.

Gość gość
up

Gość gość
Mój o 7 butlę mleka ok 180 ml, o 9 manna, z owocami, ok 13 zupka jarzynowa (wyobraźcie sobie że blenderowana :/ tylko i wyłącznie pod tą postacią mi ją zje, może za dużo warzyw) później zjadł pół banana i jabłko, ok 18 drugie danie tj makaron z mięsem mielonym i warzywami. Chodzi spać ok 22 to pewnie jeszcze jaogurt mi wszamie. Waży niewiele ponad 12 kg wzrost 93

Gość gość
Mój waży 12 kg przy 88 cm ;) w pod koniec lipca skończy 2 latka ;) Rano mleko,bułka z różnymi dodatkami(makrela,pomidor,twaróg,szynka,jajecznica itp.).Zupy zjada ok 300 ml.Ziemniaki z mięsem i surówka bez problemu.Owoce różne (potrafi zjeść 3 jabłka) i jogurt.Wieczorem mleko z kaszą ;)

Gość gość
małą bułkę z masłem, szynką i żółtym serem banana i parówkę z szynki :D kromka chleba z marmoladą zupę warzywną z ryżem 180 ml + natka pietruszki z mięsem z indyka 2 kromki suchego chleba, 2 rzodkiewki, liść sałaty, 2 plastry szynki, szczyptę natki pietruszki wypił ok. 500ml wody i mleko z piersi

Gość gość
Moja mała ma 12 kg i 93 cm a zjadła tak: 7 rano mleko, 9 -2 kromki chleba ziarnistego z masłem serem żółtym i szynką, o 11 butla mleka przed snem, 13.30 całe jabłko 15 obiad makaron ze szpinakiem i pierś z kurczaka gotowana 16 30 byłysmy na lodach 17 30 kromka chlebka na podwórku 18 30 serek wiejski i kawałek bułki 19 30 butla mleka je więcej niż ja sama się domaga, jest szczuplutka :)

Gość gość
Boze, mam nadzieje ze niektore tutsj nie sa matkami...

Gość gość
Czy ty się nie pomyliłas w tym poscie? Dwulatek i mleko z piersi? Nie zeby cos ale takie duze dziecko ktore je wszystko cyca jeszcze matkę??? Chora jesteś babo. Toz to obrzydliwe i nienormalne

Gość gość
Moze za malo sie rusza? Moja corka ma 15 miesiecy i je jak potluczona. Non stop cos mieli. Zaczynam tracic nad tym kontrole niestety...Tyle ze lata jakby miala ADHD wiec jest szczupla

Gość gość
Czy ty się nie pomyliłas w tym poscie? Dwulatek i mleko z piersi? Nie zeby cos ale takie duze dziecko ktore je wszystko cyca jeszcze matkę??? Chora jesteś babo. Toz to obrzydliwe i nienormalne xxx a co ma pić kiepską podróbkę jaką jest mm, czy mleko dla cieląt? Doucz się, bo znasz się na żywieniu jak kura na pieprzu.

Gość gość
Taki stary kon nie musi pic mm, zwykle 3,2% no chyba ze jest dostep do krowskiego. Sorry nadralo ale w twoim zaschnietyn cycu nie ma żadnych wartosci, takie mleko nic juz dziecku nie daje a ty na własne życzenie masz w staniku zuzyte wycyckane flaki. Mąż rozumiem zadowolony ze tak duze dziecki wisi ci na cycach. Gratuluje mądrości. To ci robisz jest dla innych osob niesmaczne i oblesne. Szkoda dzieciaka bo wstyd mu robisz

Gość gość
dziwie się, że nie wstyd c***isać takich bredni. Sama wstawiasz opinię o sobie nieuku.

Gość gość
jakoś skromnie te wasze dzieci jedzą, a jeszcze niektóre piszą że grube. moja na niecałe 1,5 roku a zjadła dzisiaj 2 x 180ml mleka z kleikiem(w dzień spwdd drzemka i przed spaniem na noc) na śniadanie dwie kanapki z twarozkiem ze szczypiorkiem na obiad zapiekanke ziemniaczana z kurczakiem na na kolację jajecznice- zrobilam z dwóch jajek ale z pół jajka zostawiła. w między czasie kilka truskawek, pół kiwi, ćwiartke jablka, wa biszkopty i 3 herbatniki, kilka chrupek i dziadek dał jej pół kabanosa w lapie to trochę podziobala. i jest naprawdę szczupla bo niecałe 10kg. no ale ona ciągle w ruc****est, nawet minuty nie usiedzi na tylku

Gość gość
ej, ale dziecko 1,5 roczne zwykle je o wiele wiecej niz dwulatek, dwa lata to moment zmniejszonego apetytu u wiekszosci dzieci, wiec porownywanie 2-latka z 1,5-roczniakiem to bzdura

Gość gość
Moje dziecko 21 mies. Waga 10.700 wzrost nie wiem ile, ale 50 centyl ma wpisany w książeczce 7.00 płatki z mlekiem 9.00 kromka z masłem 12.00 żurek z ziemniakami i mała biała kiełbasa 15.00 ziemniaki z małym kotletem mielonym ale niewiele bo wolał krupnik, który gotowałam na jutro. 17.00 mielony i nektarynka 20.00 kaszka z owocami 240 ml

Gość gość
Moj 1rok i 9miesiecy. Waga ok 12kg, wzrost ponizej 86cm. Wstaje rano i wypija butle soku marchewkowego. Sniadania, dwudaniowy obiad i podwieczorek jada w zlobku. Podwieczorej nie zawsze, zalezy czy trafia panie w jego gusta. Jesli nie to podwieczorek zjada w domu kiedy wroci- jakis owoc, slodka bulka lub jogurt. Na kolacje najczesciej zjada kanapki.

Gość gość
Ja wiem czy malo. Wole by dziecko zjadlo 3 porzadne posilki bez "przekasek" typu biszkopty paluszki itp. Pozdrawiam

Gość gość
syn - 22 miesiące śniadanie - mała miseczka kaszy jaglanej z masłem, gotowana na wodzie z suszonymi owocami, chleb własnego wypieku z pastą z awokado i pstrąga, rzodkiewki, herbatka malinowa. 2 śniadanie - banan, koktajl z maślanki, miodu i cytryny Obiad - 2 tury, o 12 zupa-krem z kalarepy z kawałkami kurczaka, przegotowana woda z żurawinami. o 15.30 - ziemniaki, duszone mięso z sosem, surówka z młodej kapusty, marchwi i kopru, sałata., kompot jabłkowy o17.30 - jabłko, pestki dyni, słonecznika i orzechy, zimna herbata z cytryną i miodem. Kolacja przed 19 - naleśnik z twarogiem i warzywami, chleb z masłem i pomidorem, herbata miętowa.

Gość gość
nie powiedzialabym że dwulatki jedzą mniej. znam kilkoro dzieci w tym wielu i wiem ile potrafią zjeść. jeden przykładowo na śniadanie jajecznice z 3jaj później np konkretny nalesnik z twarogiem, owocami i rodzynkami dwudaniowy obiad na kolację dwie lub trzy kanapki i jeszcze w między czasie ciągle coś lapie i to nawet nie owoc czy ciastko ale placki, racuchy, bułki, kiełbaske itp i też jest szczupły. większość dwulatkow których znam naprawdę sporo je

Gość gość
matko, naprawde wasze dwulatki TYLE jedzą? moja je, owszem, wszystko, ale porcje jak dla wróbla :( ma 88 cm, waży niecałe 12 kg...

Gość gość
Owsianke, kawal ciasta czekoladowego, kanapke z szynka i serem, quinoa,ciecierzyca i fasolka. Dwie mâle parowki, pol jablka, dwie male miseczki budyniu czekoladowego, kalafiora. 2 i pol roku, 15 kg 101 cm. Ciagle w biegu.

Gość gość
tyle w poście wyżej to ja jem. Jeśli jedzą tak dwulatki to są przekarmiane lub mają jakąś chorobą np. nadczynność tarczycy itp.

Gość gość
pisałam o tym z 3 kromkami chleba na kolacje. Jeśli jest szczupły przy takiej ilości jedzenia zrobiłabym badania., bo to nie jest normalne żeby dziecko 2 letnie tyle jadło.

Gość gość
moja 2 latka je tyle aby przezyć- zero chleba, bułek, zupy lubi więc je , z warzyw tylko ogórek owoców nie chce warzy 10 kg. Wyniki ma ok.

Gość gość
szczupły a szczupły ;)

Gość gość
ja juz nie mam siły jeśli chodzi o sniadania i kolacje -, zeby chociaz pół kromki zjadła , wczoraj siedziała nad połowa kotleta mielonego i płakała. ja tez nie raz płaczę bo nie wiem co mam zrobić żeby ja zachęcić, wszystko juz robiłam. Starszy syn nie miał takich problemów.