Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki dopochwowe się nie rozpuszczają

Polecane posty

Gość gość

Stosuję od wczoraj na noc tabletki dopochwowe. Teoretycznie powinny się rozpuścić ale... dziś rano wypadła mi niemal nieruszona ta tabletka, rozpusciła się tylko trochę z wierzchu. Nie wiem czym to jest spowodowane, wepchnęłam ją głęboko aż na wysokość szyjki. Niedawno zaaplikowałam nową ale czemu tamta się nie rozpuściła?

Gość Migea
Kiedyś miałam podobny problem. Zakładałam a rano wypadała cała nierozpuszczona. Globulki, kapsułki należy zakładać jak najgłębiej i dodatkowo można przez założeniem zwilżyć ją wodą, ułatwia to zarówno założenie jaki rozpuszczenie kapsułki. NIe wiem jakiego rodzaju tabletki zakładasz, ale ja od jakiegoś juz czasu stosuje lactovaginal dopochwowo, jako ochronę przed infekcjami i nie mam tego problemu, rozpuszcza sie w całości i prawie nic nie wypływa.

Gość gość
Co wy z tym "zakładaniem", założyć to możesz płaszcz, a wszelkie leki dopochwowe się wyłącznie wkłada. Poza tym drugi post = reklama

Gość gość
Kup koniecznie kapsułki Hexatiab z płynem. Nie ma żadnych problemów jeśli chodzi o to że kapsułka się nie rozpuści. Dla mnie to mega wygoda.