Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harryholegirl

niskie hcg

Polecane posty

Gość harryholegirl

Czesc jestem w 33 dc, Zrobilam dzis bete i wyszla chyba nisko - 391. Mam ją powtórzyc w czwartek i zobaczymy przyrost. Ale ja sie strasznie denerwuje. Mialam plamienia lekko brazowe, od 3 dni biore 3x1 duphaston i 2x2 luteina dopochowo - plamienia prawie mineły. Kolejna wizyte mam w piatek. Czy ktoras z Was miala rownie niska bete i szczesliwie donosila ciaze? z góry dziękuję za komentarze

Gość gość
powiedz dokładnie który to tydzień i ile dni, bo jest różnica czy 2 tydzień +3 dni, czy 4 tydzień +6 dni...bo ten 33 dzień cyklu, to nic nie mówi, tym bardziej ze jak jest ciąża, to już tak się nie liczy...zresztą masz pewnie widełki na wyniku bhcg, czy to się mieści w granicy normy dla tego tygodnia?

Gość gość
*4 tydzień + 3 dni, a nie 2...

Gość gość
To wcale niw jest niska beta. Pewnie jestes gdzies w 5tc wiec jest ok. Ja w 4tc mialam bete na poziomie 85. A i tak najwazniejszy jest przyrost. Powinnas jeszcze raz sprawdzic po 48h. Przyrost powinien wynosic min 66%

Gość gość
też tak na oko wydaje mi się, że to jest dobry wynik, no i jak wyżej ktoś napisal przyrost jest najważniejszy...

Gość gość
* 3 lp --- 5 – 50 miu/ml * 4 lp --- 5 – 426 miu/ml * 5 lp --- 18 – 7,340 miu/ml

Gość harryholegirl
Wiem, ze musze czekac na wynik tego przyrostu, ale sie strasznie denerwuje. Moja ostatnia miesiaczka zaczela sie 18 kwietnia, wiec to niby 4tc 4d.

Gość gość
Dziewczyno wkleilam Ci powyzej normy liczac od ostatniej miesiaczki. Wiec nad czym Ty sie jeszcze zastanawiasz?

Gość harryholegirl
na moich wynikach mam normy: 2-4 tydz - 39,1-8368 5-6 tydz - 861-88769 wiec zgodnie z tym jestem ponizej normy i to sporo ;/

Gość gość
To sa zapewne normy od owulacji. Pomysl. Wiec od owulacji masz ok 2tc

Gość gość
Jestes w 4 tygodniu ciazy wiec masz bete ok. Nie licz ze to 5 tydzien bo to nie jest jeszcze 5 tydzien ciazy.

Gość harryholegirl
tez w 1 chwili pomyslalam ze od owulacji, ale sa rozpisane do 40 tygodnia ciazy, wiec raczej jednak od terminu miesiaczki

Gość gość
Przeciez nie mozliwe jest byc w 2tc liczac od ostatniej miesiaczki. Dziewczyny czy Wy naprawde nie macie zadnego pojecia???????

Gość gość
masz dobry wynik, bo jesteś w 4 tygodniu, a nie w 5! to tylko kalkulatory w necie zawyżają, gin liczy dokładnie od OM...czyli czyli np. masz cykl 28 dni, nie ma okresu, czyli to jest 4 tydzień, następny, dzień, to 4 tydzień +1 dzień, chyba wiadomo jak dalej ;), nie zaokrągla się, ze to już 5 tydzień...

Gość harryholegirl
dzieki za wsparcie. Teraz juz mi troche raźniej. Może w wiekszym spokoju poczekam na wyniki 2 badania i piatkowa wizyte u gina.

Gość gość
Na wizyte udaj sie dopiero jak beta bedzie powyzej 1000. Na usg wczesniwj i tak jeszcze nic nie zobaczy a Ty nadal bedziesz sie stresowac. Wiem to z autopsji.

Gość gość
no w piątek, to już na pewno powinna mieć ponad 1000 i na pewno coś zobaczy...

Gość harryholegirl
ja bylam u gina w poniedzialek, bo test mi wyszedl pozytywny i wystraszylam sie tych plamien. Zrobil mi usg. Powiedzial ze macica ma cechy ciazowe. Widzial tez pecherzyk 2,8 mm. Nie potrafil tylko wskazac, gdzie jest umiejscowiony. Przepisal duphaston i lutene i kazal mi zrobic bete.

Gość gość
No nie koniecznie. Skoro dzisiaj ma prawie 400 to nawet jesli sie podwoi to w czwartek bedzie max 800. A moze wzrosnac tylko o 66% to nie da 1000

Gość gość
no tak, masz rację może nie być pełnych 1000, myślałam że dziś poniedziałek ;)

Gość gość
Jeśli masz 2-4 tydzień od 39, to na bank chodzi o wiek ciąży od owulacji. Przecież 2 tydzień od terminu owulacji to jeszcze przed ciążą. Zwykłe hcg zaczyna wzrastać jakoś tydzień po owulacji.

Gość gość
Miało być 2 tydzień od terminu miesiączki ;)

Gość haryholegirl
ja w pierwszej ciazy nie robilam bety, wiec nie mam nawet porownania. Poczytalam w necie i zaraz sie zalamalam bo wiele dziewczyn mialo wyniki znacznie wieksze i te normy mnie dobily. teraz patrze ze chyba rzeczywiscie zle odczytalam oznaczenie tych tygodni i to są to tygodnie liczone od owulacji. Jutro rano ide znowu na bete. Dam znac jaki mi wyjdzie wynik. Moze sie komus przyda :)

Gość gość
ja na bete poszłam dzis, po wczorajszym pozytywnym tescie. czekam na wynik. Jestem w 30 dc. Juz sie nie moge doczekac na wynik

Gość gość
Bêta jest ok tylko nie rozumiem jak lekarz stwierdził że jest pęcherzyk a nie umiał określić gdzie umiejscowiony o chyba żart albo go widzi albo nie

Beta jest dobra jak dzieje się coś złego i wtedy beta spada to wiadomo a tak po prostu czekaj na serduszko, to dopiero potwierdzenie ciąży. Ja betę robiłam 3 razy i 2 razy gorzko płakałam. Raz miałam betę ponad 2000 (starłam się 4 lata) a ciąży nie było a w ciąży w poniedziałek miałam 750 a w środę niby 21000...niezły przyrost, nie? Naczytałam się o zespole downa, zaśniadzie groniastym i dostałam ataku histerii, gin w ogóle nie zwrócił uwagi na betę.

Gość haryholegirl
Tez mnie to troche zdziwilo. Ale to jest bardzo dobry i ceniony lekarz. Ma dodatkowo nowiutkie mocno wypasione usg 4d i bardzo duże doświaczenie w badaniach usg. Może przy tak małym zarodku (2,8 mm) nie może precyzyjnie okreslic, gdzie jest umiejscowiony. Sama juz nie wiem

Dla porównania w 34 dc przy owulacji w 15/16 dniu (potwierdzana usg ) betę miałam 750 a 2 dni później niby to 21000