Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jowita w ciazy

dlaczego wciąż mi tak slabo ?

Polecane posty

Gość jowita w ciazy

Jestem w 34 tc.do 32 tygodnia czulam sie cudownie,pracowalam na pelnym etacie,dojezdzalam do pracy po 30km w jedna stronę,robilam wszystko w domu,bo maz ciągle w pracy... ostatnio cos sie ze mna dzieje,mam takie momenty ze nie mam sil leżeć po prostu nawet,uchodzą ze mnie wszystkie sily w jednej chwili i tak dzieje sie od dwóch tygodni.Nie przytulam dużo bo jakieś 10kg,nie puchne,odżywiam sie w miarę,ale sie nie obżeram,lykam żelazo i suplementy jakieś witaminowe:(pije sporo wody. dzis mialam wyjsc do kosmetyczki ale poprasowalam rano trochę a teraz leze i odzyskuje sily bo nie mam ich na tyle aby podniesc sie z kanapy... ostatnio wyniki robilam jakieś 3 tyg temu,wszystko ok,hemoglobina jakoś 12,hematokryt 34%,wiec zaczelam brać zelazo Nie wiem co sie dzieje ze mną...zaczynam się martwić bo zawsze bylam silna kobieta.

Gość gość
Lekarz sie klania.

Gość jowita w ciazy
Wizyte mam za tydz w czwartek.wxzesniej będę robila badania.zalozylam temat bo myslalam ze moze ktoras z was miala podobnie.ostatnio na wizycie mialam bardzo niskie ciśnienie 90/60.polozna byla zaskoczona ze jedzcze żyje.Moze to jest przyczyna tak zlego samopoczucia.w tej chwili ledwo trzymam telefon w ręce.Maz w pracy,a ja sama.Wczoraj bylo ok,dzis znowu to samo...strasznie sie martwie:(

Gość mena123
ja tak miałam i u mnie było "trupie" ciśnienie. Zaczęło się w III trymestrze. Bywały dni ze miałam 70/50 albo 65/50 i co wstałam z łózka to do łazienki nie mogłam dojść. Ledwo funkcjonowałam. Za przyzwoleniem lekarza zaczęłam pic kawę wtedy lepiej funkcjonowałam. Sprawdź ciśnienie. Ja morfologie tez miałam idealna cała ciążę. Jak nie masz w domu ciśnieniomierza to przejdź się do najbliższej przychodni.

Gość jowita w ciazy
Ale czy takie cisnienie w jakiś sposób zagraża dziecku czy mi?

Gość mena123
minęłyśmy się z wpisami :). To masz odpowiedz na pytanie, masz niskie ciśnienie. Pójdź do lekarza żebyś mogła funkcjonować normalnie. Ja nie dałam rady nic zrobić, totalnie nic. Co wstałam to miałam mroczki przed oczami, nawet nie mogłam się uczesać bo co podniosłam ręce tylko trochę do góry to słabo. Serce mi kołatało, zimne poty. Koszmar. Przejdź się do lekarza koniecznie.

Gość mena123
wysokie to na 100% zagraża a niskie? nie mam pojęcia. Nie przypominam sobie żeby mi cos lekarz mówił na ten temat a może nie pamiętam już bo to było 5 lat temu. Wiem ze pielęgniarka była przerażona ze ja jeszcze żyje mając 70/50. Ciąże donosiłam, nawet przenosiłam 4 dni. Ale nie wiem nie znam się na tym. Może zadzwoń do swojej poradni/lekarza i zapytaj.

Gość jowita w ciazy
Dzięki za pomoc:)

Gość mena123
nie ma za co, w zasadzie niewiele pomogłam. Idz koniecznie do lekarza, powinien cos na to poradzić.

Gość gość
Praktycznie cała ciążę mam takie ciśnienie i mój lekarz jakoś nie panikowal z tego powodu... Lepsze takie niż za wysokie... a kobiety w ciąży juz tak maja ze mogą czuć sie osłabione i ospałe... jakby na to nie patrzeć to nosimy w sobie małego pasożytka i nasz organizm jest mocno obciążony... większość moich koleżanek przespalaby cała ciążę gdyby mogła... wiadomo zdarzają sie kobiety którym w ciąży przybywa sił i wigoru ale to tylko pozazdrościć moge...

Gość gość
autorko mam tak samo, czuję się jak inwalida a jeszcze kilka tyg temu było ok. jestem w 34tc