Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wróciłam do wagi sprzed ciąży ale ciało nie jest idealne jak to poprawić

Polecane posty

Gość gość

Przy 169cm ważę 55. Chcę ważyc 53kg,ale na razie i tak jestem zadowolona. Rozstępow brak,ale ciało nie jest ladne,mam na myśli brzuch. I teraz moje pytanie:jak mogę to poprawić?Stosuję odkąd przestalam karmic czyli 2 tygodni kremy antycell. które niby w 2 tyg zmniejszają obwod brzucha o 3 cm..Pic na wodę...Masuję przy tym ciało podczas smarowania tym kremem rano i wieczorem.Co mam jeszcze robic?Za 2 tyg zacznę brzuszki(miną 3 m-ce od cc).Może 1 w tyg dołączę basen,nie mam możliwości częściej.Spacery godzinę dziennie plus dieta (przez caly dzień tylko kefir)co 2 dzień, ograniczenie słodyczy w porównaniu do tego jakie ilości wcześniej jadlam. Jakie macie rady?

Gość gość
No cóż tylko dieta i ćwiczenia. Są też fajne zabiegi ale to wiadomo czasu trzeba mieć trochę i pieniędzy. Naprawdę co drugi dzień jesteś tylko na kefirze?

Gość gość
I szczerze polecam 6 aerobową niż brzuszki, tylko nie wiem czy możesz już. Chociaż ja od 3 miesiąca po cc normalnie ćwiczyłam wszystko

Gość gość
Od krótkiego czasu tak,tylko kefir. Za to kolejnego dnia odbijam sobie bo ramo zjem około 10 cukierkow czekoladowych(uzależnienie od słodyczy, wiem ze niedrowe,ale nie umiem sobie tego odmowic). Wczesniej wykluczyłam słodycze i tylko zdrowe odżywianie co 3 godz-efekt nikły na wadze. Odkąd stosuję metodę diety50:50 widze efekty,ktore mnie ciesza i widze ze na wieczor po takiej diecie brzuch jest b płaski. Wiem ze dla wielu moja waga i wygląd to marzenie stąd te chamskie komentarze.Trudno,ja nie umiem być szczesliwa będąc grubą.Moze to pustakowate,ale oprócz milosci do dzieci,pracy zawodowej mam jeszcze swoje ciało i jego odbicie w lustrze przez cale zycie. Zalezy mi na tym żeby oto dbicie mnie względnie cieszyło a nie dolowalo. co do weidera to kiedyś stosowałam i zrezygnowałam chyba 3 dnia.Nie wiem czy teraz dotrwam.kiedy widoczne efekty po tej 6tce są?

Gość gość
Niestety przy 6 trzeba dużo mieć chęci i samozaparcia. Powiem tak u mnie szybko widać efekty ćwiczeń, po dwóch tygodniach zaczeły się rysować mięśnie. Ale ja nigdy nie miałam za dużego tłuszczu na brzuchu. A po ciąży mięśnie po prostu były miękkie? Tak bym to nazwała. Skończyłam 6 trochę wcześniej teraz co 2-3 dzień ćwiczę sobie z Chodakowską skalpel, chodze na basen. Od niedawna biegam. Strasznie to uzależnia :) też mam taki wzrost jak Ty ale u mnie najlepiej jest jak ważę to 54-55 kg bo jak mniej to za bardzo koścista jestem.. Też mi mówią po co to robię, wyglądam dobrze, a ja po prostu lubie zdrowo się odżywiać i ruszać się. Nie mam żadnej diety po prostu jem dużo warzyw i owoców a unikam śmieciowego jedzenia i słodyczy. Raz na jakiś czas zjem coś wiadomo :) tak więc nie patrz na innych a na siebie by dobrze się czuć ze sobą

Gość gość
up

Gość kasia z nowolipek9877
co 2 dzien na kefirze :D jezu ale glupota. w taki sposob to tylko sobie matbolizm rozwalisz. Na diecie powinnas jesc 5x/dzien. Odzywiac sie zdrowo wtedy skora bedzie odzywiona i bedzie wygladac ladnie i zdrowo a nie szara i pozbawiona blasku. . Niie wiedzialam, ze przy dzisiejszej wiedzy z dietetyki istnieja jeszcze takie dziewczeta jak autorka ktore odzywiaja sie o 2 dzien kefirem a na nastepny jedza 10 cukierkow :D

Gość gość
Do autorki postu powyżej nie posr...się z oburzenia. skoro nieprawdopodobne wydają ci się irracjonalne dla ciebie diety to znaczy ze nie masz pojęcia o otaczającym cię świecie albo udajesz głupszą niż jesteś... Słyszałaś o diecie 50:50.Jak nie poczytaj sobie. Nie napisałam ze jem codziennie 10 cukierkow-pozwalam sobie na to od czasu od czasu.Oprocz tego jem zdrowe sniadanie i obiad-mnóstwo warzyw,piers,ryba,ciemny ryz,ciemne pieczywo i ponad 2 litry wody plus zielona herbata. W ten sposób odżywiam się cale zycie-mam 3 dzieci,od zawsze jestem szczupla i mam wzorcowe wyniki badan. 5 posilkow dziennie już przerobiłam-wroce do tego za jakiś czas po osiągnięciu 53 kg. Przy 5 posilakach moja waga ciagle wahala się z tendencja do wahan w górę-nie rozumiałam dlaczego. Dopiero ten sposób odżywiania to zmienil- może dlatego ze w ten sposób (może nie taki ale podobny) funkcjonowałam cale zycie.

Gość gość
No to skoro to jest taka super dieta to z czym masz problem?

Gość gość
Nie ma aerobowej 6. Jest aerobiczna. Super rozbudowuje miesnie ale nie spala tluszczu. To spalaja cardio bieganie i basen

Gość gość
Nie mam zamiaru z toba dyskutować i się kłócić... Spójrz na temat topicu... Bez komentarza....

Gość gość
Cardio bieganie na czym polega? Basen ile? Spokojne pływanie żabką przez 40 minut ma sens?Ile razy tygodniowo?

Gość gość
Cardio, bieganie

Gość gość
jeśli masz rozciągniętą skórę to żadne diety ani ćwiczenia nie pomogą a na oponkę, jeśli masz tylko na brzuszku to polecam kriolipolizę, naprawdę działa, ja robiłam uda na urządzeniu cooltech, robiłam zabieg w marcu a efekt już był widoczny w połowie kwietnia, taknka tłuszczowa zniknęła w tym miejscu mimo że nie ćwiczyłam i jadłam jak zwykle