Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śluz. infekcja?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Niecałe 2 tygodnie temu uprawiałam seks z chłopakiem, nie był to mój pierwszy raz, ale coś nie szło zbyt dobrze i cała frajda trwała może jakieś 10 min. Był to seks bez zabezpieczenia, nie doszedł we mnie. Wczoraj miałam dostać okres, niestety go nie ma! Od kilku dni mam żółty, kremowy, gęsty śluz z pochwy. Czasem odczuwam również swędzenie. Brzuch mnie lekko pobolewa tak jak przed okresem, dodam jeszcze, że w tym miesiącu miałam mnóstwo stresów, matura, te sprawy. Poradźcie: Ciąża? Infekcja? może grzybica? Wariuje już, aż ciężko się cieszyć wakacjami.

Gość gość
misie plis, nie znam sie na tych infekcjach i nie chce się nakręcać niepotrzebnie :)

Gość gość
infekcja. idź do gina. A poza tym zrób test.

Gość gość
test zrobić możesz, uspokoisz się, na świąd dostaniesz w aptece provag żel bez recepty, a skoro zaczęłaś współżyć to idź do ginekologa, poza tym te żółte upławy są niepokojące i prawdopodobnie stres im nie sprzyja

Gość gość
Czasami żółte upławy są fizjologicznym stanem, ja tak właśnie mam, robiłam posiew i nic nie wyszło. Jeśli odczuwasz już pieczenie to znak że zaczyna się rozwijać jakaś infekcja, ja w takich sytuacjach szybko aplikuje globulkę probiotyku invag, ma on "dobre bakterie", dzięki czemu hamuje rozwój infekcji. Mnie pomaga.

Gość gość
Stawiałabym na infekcję, dlatego radzę Ci umówić się do ginekologa. A już przed wizytą podmywaj się lacibios femina protecta o odpowiednim, kwaśnym pH 3.5, który będzie hamował rozwój patogennych bakterii i grzybów, złagodzi swędzenie i pieczenie. Nie zawiera on SLS, SLES, parabenów, więc możesz go bezpiecznie stosować, jest hypoalergiczny i nie wysusza delikatnej skóry okolic intymnych.

Gość fermijka
Zrób sobie kurację lacibios femina, bo to bardzo dobry probiotyk. Szybko wzbogaci biocenozę pochwy w dobre bakterie kwasu mlekowego, dzięki czemu przywróci jej równowagę i pozwoli utrzymać prawidłowe pH w pochwie i będzie chronić przed rozwojem infekcji intymnych. Obserwuj wydzielinę, jeśli znów będzie żółta/zielona/serkowata to idź do ginekologa.