Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z urlopu wychowawczego na L4 ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny czy któraś z Was przerwała urlop wychowawczy - była w ciąży i poszła od razu na L4 ? Czy były z tym jakieś problemy?

Gość gość
A czemu miałyby być problemy? Składasz podanie o przerwanie urlopu wychowawczego a potem w dniu powrotu do pracy składasz L4. Pracodawca nie może nic zrobić. Inna sprawa że pewnie nie będą na ciebie czekać w pracy z otwartymi ramionami.

Gość gość
prawnie problemu raczej nie ma, co do reszty to bym się zastanowiła, czy faktycznie sa wskazania prawdziwe do l4. póxniej na bank Cię zwolnią bo jeszcze z kolejnym zaciążysz idealnie w terminach, a cholera wie czy wilczego biletu nie dadzą

Gość gość
Dzięki - szefowa już przy pierwszej ciąży szukała pretekstu by mnie zwolnić a byłam wzorowym pracownikiem przez 6lat bez jednego chorobowego a w ciąży pracowalam do końca 8miesiąca - teraz jak zadzwoniłam że chcę przerwać wychowawczy by nie była zaskoczona wnioskiem też problemy że się podowiaduje w księgowości i czy mam zdolnośc do pracy...brrrr nie będę tesknić za tym miejscem...

Gość gość
Z L4 nie będzie problemu - jestem także pod opieką endokrynologa a jest to już 5 miesiąc...

Gość podobnyproblem
u nas było podobnie, żona będąc w pracy na etacie zaszła w ciążę, następnie poszła na wychowawcze na starsze dziecko, przez jakiś czas aż do porodu przebywała na zwolnieniu lekarskim a później macierzyński - ale firma założona na żonę to nie jakaś fikcja a działalność prowadzona od kilku lat, kontrole z ZUS i tak były