Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studia pedagogiczne

Polecane posty

Gość gość

ktoś uczęszcza i chcę się podzielić wrażeniami?

Gość gość
konkretny kierunek :pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna. nie sądzę, że praca w szkole to bezrobocie:)

Gość gość
tylko ze szkoly likwiduja,

Gość gość
ale zawsze będą potrzebni nauczyciele, zawsze będę dzieci szły do pierwszej klasy..

Nie masz szans na pracę po żadnym kierunku pedagogicznym.Nawet filologów angielskich nie potrzebują - mamy masę bezrobotnych absolwentów i nauczycieli zarejestrowanych jako bezrobotnych.

Fajny kierunek by po ukonczeniu moc zbierac truskawki u Bauer-a. Czy dziewczeta nie moga wybierac takich kierunkow gdzie jest duze zapotrzebowanie (nie koniecznie w PL)?

Gość gość
przecież do jakiejś szkoły napewno mnie przyjmą..

Jak cię przyjmą skoro zwalniają - coraz mniej dzieci chodzi do szkoły. Myślisz, że specjalnie zwolnią doświadczonego pedagoga z praktyką i znajomościami a przyjmą siksę świeżo po studiach :DObudź się...

Gość gość
nie uważam, że przyjmą pedagoga z conajmniej 3 letnim doświadczeniem. Coraz mnie dzieci chodzi do szkoły? to ciekawe, edukacja jest obowiązkowa do 18r. życia. Obudz sie :)

Jesli umiesz wykladac kafelki w kiblach. To niedosc ze stracisz zdrowie, gowniarze nasikaja ci do torebki, to jeszcze dostaniesz 1200brutto. (niewiem czy az tyle) Zyje z kobieta ktura ma magistra w dwuch idiotycznych kierunkach: Pedagog (muzyka) i ekonomia (9 lat z zycia i kupe hajcu). Pracuje na Flisband-dzi w fabryce za 800 euro (ACH), a ja popaprany elektryk z bozej laski (3 lata zawodowki) 2450 euro w FFA. Wiec pomysl dziewczyno o ruwnouprawnieniu i wybierz wlasciwie.

Gość gość
TO NA CO JA MAM IŚĆ?

np. Jenta er geologi i Norge. Tam mozesz nawet swiatlowody ukladac (241 NOK/h) praca w Barnehage 198 NOK/h (okresy probne) . A w PL? wszystcy bylismy, jestesmy, bedziemy nikim.

Gość hirelka0
Pedagogika to bardzo szeroka dziedzina. Dlatego też nie można pisać, że nie ma po niej pracy ... Są różne specki, niektóre bardziej chodliwe, niektóre mniej... Sama obecnie studiuję pedagogikę, wybrałam poradnictwo społeczne, które zamierzam jeszcze rozszerzyć o dodatkowy moduł z gerontologii, Jest to nauka o starzeniu się a wiadomo,że społeczeństwo w kolejnych latach będzie coraz starsze. Będzie więcej instytucji wspomagających seniorów i tam właśnie chciałabym szukać pracy. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to spec. jest na WSNHiD w Poznaniu.