Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesieczne niemowle nie je zup

Polecane posty

Gość gość

Moja corka 8 miesiecy nie chce zup i owocow zjada maks 3-4 lyzki i koniec. Chetnie zje paroweczke cieleca i wypija ok 6-7. Butelek mleka z lyzeczka kaszki po 180 ml . Jak ja przekonac do zup gestych kaszek czy owocow ?

Gość gość
Badania jej robilam ma troszke anemi dostaje zelazo i kwas foliowy . Na wadze przybiera prawidlowo obecnie wazy 9 kg pod koniec marca wazyla 8 wiec prawie kg w miesiac przybrala

Gość gość
Pomorze ktos.?

Gość gość
może jej po prostu nie smakuje? próbuj dalej z innymi warzywami/owocami

po pierwsze za dużo mleka! 3x 180ml na dzień wystarczy Po drugie- po co jej dajesz parówki? dopiero w 10 miesiącu wprowadza się dobre wędliny. Tak objedzona mlekiem i parówami owoców i zupek jeść nie będzie! Ja mam dziecko ogólnie niejadka, ale zawsze po spacerze (2-3h) wraca bardzo głodna i całą michę obiadku wciągnie. Jak twoje dziecko ma zjeść obiadek skoro już jest opite i objedzone?

a jak ma anemię to oczywiście do obiadku obowiązkowo ugotowane żółtko.

Gość gość
ja rozumiem że są dzieciaki bardziej lub mniej jadkami czy niejadkami... ale bez przesady, żeby dziecko 8 miesięczne jadło caly czas tylko mleko z kaszką 7-8 razy na dobę... masakra! Nawet na opakowaniu z mleka pisze, że mleko podaje się 3 razy na dobę! Ja podaję tylko 2 razy, reszta to pokarmy stałe- obiadki, jogurty, chlebuś z masełkiem, obowiązkowo ryby, żółtko ! a nie tylko mleko... no ale jak jej podajesz tyle tego to jak ma dziecko chcieć obiadki skoro prościej wziąć w łapki butelkę. Łatwiej i szybciej! Ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak : rano na śniadanie mleko z kaszką drugie śniadanie kaszka ryżowa z owocami- bananami, jabłkiem, śliwką itp. obiadek- zupka z warzyw i z mięskiem podwieczorek - jogurcik kolacja- mleko z kaszką jeżeli nie będzie czegoś chciało, to poczekaj aż zrobi się głodne i podasz z powrotem zaległe danie. W końcu się przyzwyczai że nie jemy już tylko samego mleka, a jak będzie głodne to zje uwierz mi.

moja córka miała anemię do roku, gotowałam jej sama obiadki bo te ze słoiczków, które można kupić w sklepie były dla niej za gęste.Dawałam jej dużo buraczków (barszczyk), witamine c(zeby żelazo lepiej się wchłaniało), ziemniaki z masełkiem i pietruszką(którą dodawałam do wszystkiego chyba ponieważ ma bardzo dużo witaminy C. Duzo żołtek kurzych- nie kupne jajka tylko od gospodarza, np można dodać to ziemniaczka na obiadek itd, jadła jabłuszka, piła sok z pożeczek, a jeśli chodzi o obiadki to wszystko co jej ugotowałam zjadła, może spróbuj jej zmienić menu, STANOWCZO ZA DUŻO MLEKA PIJE TWOJE DZIECKO, musisz to zmienić

Gość gość
To nie jest tak że jest mi wygodnie podawać jej mleko . wcześniej bardzo ładnie jadła łyżeczką zjadała pięknie zupki owoce i deserki ale zachorowała na opryszczkowe zapalenie jamy ustnej. I od tego momentu zaczęła się masakra z jedzeniem . Jak już wyzdrowiała wróciło do normy tylko jedzenie mleka. Żółtko też zjada chętnie . Ze smakiem te 3-4 łyżki zje i zaciska usta pluje tym dalej niż widzi :(

Gość gość
a moze nie chce już mleka, moje dzieci też miały te zapalenie jamy ustnej, to była katstrofa, też z początku nie chciały pić mleka bo twierdziły że coś ich jeszcze tam szczypie w buźce ale po kilku miesiącach same poprosiły o mleko z butli, moze wypije mleko ale nie z butelki, moze zraziło się do butli?

Gość gość
miałam na mysli że zraziło się do innych pokarmów a nie do mleka, może boi się zjesc bo coś może ją znów w buzce szczypać

Gość gość
moja tez nic nie chciała jeśc chodziliśmy do gastroenterologa - łyzeczka na początku u nas sie nie sprawdzała więc lekarka kazała zupke przez butelkę podawać.

Gość gość
u mnie mała mleko odrzuciła jak miała 10 m-cy wiec kombinowałam, 2 razy zupy , raz z mięsem druga sama warzywna. Do dziś jest niejadkiem a ma 2 lata. nadal kombinuje

Gość gość
No właśnie u nas tylko mleko wchodzi i to ok 7 butelek :/ już nie wyrabiam na to mleko . Zupki 3-4 łyżeczki kaszki i owoców to samo . do tego soku koło 120 ml i rumianek ok 120 ml . Jak nie dostanie mleka wyje w niebo głosy . Przez butelkę do kaszek zupka nie przechodzi normalnie ciągnie ja na wymioty . Ja już głupieje :((

Gość gość
6-7 butelek mleka? o matko !

Gość gość
Masakra tyle sztucznego mm, próbuj, moje dziecko też zrobiło się niejadkiem, ale coś tam zawsze się znajdzie co dziecko wciągnie, zmień konsystencję, smaki...Są jogurty, deserki, różne owoce...

Gość gość
Daj jej zupkę w butelce, no próbuj, ale nie tyle mleka. Dawaj jej więcej picia - soczków, herbatkę może ona tym mlekiem pragnienie gasi.

Gość gość
Dzis poki co 3 butelki mleczka 2 rumianku 150 soku paroweczka cieleca i po wielkim boju zupy szczawiowej z zoltkiem zjadla jakas 100 :) na podwieczorek ma jogurt na kolacje bedzie kaszka z owocami