Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hannaannahanna

Infekcje a seks

Polecane posty

Gość hannaannahanna

Po wizycie u ginekologa wykryto u mnie lekki stan zapalny, pani doktor stwierdziła ze nic groźnego, zapisała mi po prostu maści. Chciałabym wiedziec czy w związku z tą drobną infekcją mogę uprawiać seks? Nie czuję z powodu infekcji żadego dyskomfortu czy bólu... Oczywiście nei biorę pod uwagę w ogole seksu bez zabezpieczenia. Jak sądziecie?

Gość gość
Jeśli nic ci nie dolega nie masz żadnych objawów takich jak ;świąd czy pieczenie to możesz ,ale najlepiej na ten czas w prezerwatywie

Gość agula8
dla wyleczenia dobrze byłoby się wstrzymać-moim zdaniem-a już napewno nie po lekach-jeśli stosujesz dopochwowo i nie bez prezerwatywy, bo sperma na odczyn zasadowy a w pochwie "pożądane" jest środowisko kwaśne /po stosunku możesz włożyć sobie invag dopochwowo-zakwasi/.A jakie leki dostałaś???

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
Ja bym sie wstrzymała tych kilka dni, poza tym mimo lekkiego stanu zapalnego, po seksie możesz odczuwac większy dyskomfort. Nie zapominaj tez o odbudowaniu flory po leczeniu, np Lactovaginalem, działa szybko, skutecznie, zapobiega nawrotom infekcji.

Gość gość
jeśli już to po stosunku oddaj mocz, umyj się i posmaruj maścią, którą przepisał ci lekarz lub provag żelem, który ma działanie łagodzące, skoro nie dostałaś żadnego leku dopochwowego to rzeczywiście nie jest to poważna infekcja

Gość gość
Ja po stosunku aplikuje globulkę probiotyku invag, uzupełnia mikroflorę dzięki czemu nie obawiam się o infekcje. Takie postępowanie zaproponował mi ginekolog. Warto też zabezpieczyć się probiotykiem po basenie, saunie, siłowni bo w tych miejscach łatwo o infekcję.