Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

90% Polaków zagranicą pracuje jako sprzątaczki robole a chwalą się pracą biurową

Polecane posty

Gość gość

kogo wy chcecie oszukac ? opowiadacie bajki, ze macie takie swietne stanowiska, praca w biurze haha, owszem w biurze ale jako sprzątaczki ;) najpopularniesze zawody wsrod Polakow to - praca na zmywaku, w barze, restauracji, pubie - praca w magazynie lub na produkcji - praca na polu, zbieranie owoców, warzyw, szklarnie - opiekunka osób starszych, czyli pani co zbiera kupe z kaczki - sprzątanie

Gość gość
To za granica na kaczki sraja?

Gość gość
a skad Ty masz takie wiadomosci?Zadna praca nie hanbi!!Widac,ze zazdroscisz.

Gość gość
I co z tego? lepiej pracować jako sprzątaczka za godziwe pieniądze niż jako sekretarka w PL. Ja pracowałem w Niemczech na budowie przez 3 lata, spokojnie starczało na wynajem samodzielnego mieszkania, opłaty, wyżywienie, rozrywkę i jeszcze sporo zostawało w kieszeni, a pracując na budowie w PL może na sam wynajem by starczyło, ale na nic więcej. Koleżanka pracuje w Lidlu w Niemczech i też nie narzeka, choć wiadomo że każdy chciałby lepszą pracę.

Gość gość
większość Polaków przyznaje się gdzie pracuje zagranicą, no chyba,że w domu publicznym, nie wiem skąd masz takie wiadomości

Gość gość
gość - nic z tego, sama pracowałam w szklarni w Holandii ale JA NIE OSZUKUJE nie wmawiałam znajomym i rodzinie, ze siedzialam przy biurku i ''rządziłam'' holendrami, polaczkami i arabami, z***********m jak kobyła od rana do wieczora i mieszkałam w baraku :O Po cop kłamiecie ? Tez wierzylam w te bajki, ale przekonalam sie na wlasne oczy, ze 9 na 10 osob pracuje fizycznie za najnizsze stawki. Polacy pracujący jako lekarze, pielegniarki, architekci etc to ułamek procenta

Gość gość
2014-05-21 18:04:08 gosc Zgadzam sie z Toba. A poza tym pracownik na zachodzi,nawet ten ,ktory jezdzi na szmacie,czy wymachuje kielnia jest bardziej szanowany ,niz ci ,ktorzy pracuja w Polsce.Idac do biura w PL pani za biurkiem patrzy sie na wszystkich z gory uwazajac.Nie mowiac juz o smutnych minach,ze pracuja za kare,zero slow dzieuje,prosze.

Gość gość
Hehehe wolę pracować na zachodzie na zmywaku za 1500 euro niż w Polsce w biurze za 2000zł, bo przynajmniej za 1500 euro spokojnie można się utrzymać i myśleć o jako takiej przyszłości, bo ceny na zachodzie są takie same, a nawet niższe na wiele towarów, chociażby ciuchy, elektronika, kosmetyki.

Gość gość
swieta prawda.lepszy rydz niz nic na koniec miesiaca.

Gość gość
Moja kolezanka pojechala kilka lat temu do USA , pracuje tam u kogos w domu ,sprzata ,gotuje ,jest gosposia domowa.pracuje 8 godz .dzienne ,zarabia dobrze . wynajmowala mieszkanie a teraz kupila sobie dom i splaca ,ma samochod ,ma wszystko co jej potrzebe ,przylatuje 1 lub 2 razy w roku do Polski i kupuje ziemie ,inwestuje pieniadze,chodzi do dentysty bo tu taniej, jezdzi na kuracje ,wczasy i podrozuje po swiecie. Praca to praca ,po co miala by klamac ,ze pracuje w biurze ?

"wy", "wy", "wy" - do kogo konkretnie mówisz? A może żal d**ę ściska, że jednak nie wszyscy, a na pewno nie ci co długo mieszkają za granicą?

Gość Panna Bryk
a pozostale 1o% jezdzi na szparagi 🖐️

Gość gość
No i co z tego? To jakis wstyd byc sprzataczka?! Nie rozumiem dlaczego praca biurowa mialaby byc nobilitujaca -- rzekladanie papierkow, a tylek rosnie ;-)

Gość gość
zarobic dorobic sie i spieprzac do siebie a ze sprzatajac ? nie wazne ,wazne aby osiagnac zamierzony cel :)

Gość gość
taka prawda i co z tego.

Gość gość
kolezanka pojechala kilka lat temu do USA , pracuje tam u kogos w domu ,sprzata ,gotuje ,jest gosposia domowa.pracuje 8 godz .dzienne ,zarabia dobrze . wynajmowala mieszkanie a teraz kupila sobie dom i splaca ,ma samochod ,ma wszystko co jej potrzebe ,przylatuje 1 lub 2 razy w roku do Polski i kupuje ziemie ,inwestuje pieniadze,chodzi do dentysty bo tu taniej, jezdzi na kuracje ,wczasy i podrozuje po swiecie." xxxxxxxxxxx a kiedy ona ma czas na prace? :D

Gość gość
Ja pracuje w Niemczech u starszych ludzi ,sprzatam ,myje okna , prasuje ,jak trzeba to w ogrodzie cos robie. Nikt mi za tylkiem nie chodzi i nie patrzy co robie i jak to robie. Mam od 11,50 do 12 euro na godz. na reke i jestem bardzo zadowolona , nawet nie chciala bym robic nic innego bo jestem niezalezna, robie sobie przerwy na kawe czy papierosa ,ciagle dostaje dodatkowe pieniadze i prezenty na urodziny , na swieta ,na urlop . Nie ukrywam tego jaka mam prace , bo kazda praca jest dobra.

Gość aldona_51
"zarobic dorobic sie i spieprzac do siebie a ze sprzatajac ? nie wazne ,wazne aby osiagnac zamierzony cel" x zarobić TAK, dorobić się TAK, ale po chu... wracać do tego bagna, skoro na zachodzie żyje się lepiej i ludzie milsi i bardziej zadowoleni z życia. Tylko że kuźwa Polek mało, bo te co są to latają za murzynami i arabami :/ więc wrócić na chwilę trzeba, aby coś wyrwać i zabrać ze sobą do lepszego świata ;)

Gość gość
Pytasz kiedy ona ma czas na prace ? Jest zatrudniona na stale , ma wszystkie swiadczenia, ma platny urlop a jak ten nie wystarcza to bierze dodatkowo bezplatny , i tyle ;)

Gość aldona_51
Przynajmniej tak mój syn twierdzi :)

Gość gość
A tak w ogole to co cie to autorze obchodzi?

Autor jest śmieszny. Od 2010 jestem zbiegiem z Kaczystanu. Najpierw N, a następnie DE. Co za brednie pisze ten nieudacznik życiowy! Znam tu około 50 polaków, w firmach to doceniani pracownicy o wysokich kwalifikacjach zawodowych. Także kierowcy TIR , mechanicy, Konstruktorzy maszyn, spawacze. Ja zaś jestem opiekunem biurowców w Citz FFA. Do moich obowiązków należy nadzór techniczny nad różnymi instalacjami i wchodzenie w d u p e mitterom. Moja żona pracuje mimo niepełnosprawności przy produkcji rozruszników serca w HU. Faktem jest że zarobki nie oszałamiają ale razem mamy 3200 netto /kredyt na dom 970 euro. Nasi znajomi w większości mają podobnie. Pracujemy z Niemcami i wielokrotnie mamy leprze kontrakty. Po co autor pisze takie brednie?

Aby jeszcze dodatkowo zirytować naszego światowca dodam że w zeszłym tygodniu na 40 roboczogodzin przespałem około 15. Nic się nie psuło. Wartungi wykonane rundgang co dzień pomiędzy 6.30 a 7.30. Porównajcie to do pracy elektrotechnika w PL. Pozdrawiam PS. Jesli jesteś Elektrykiem lub hydraulikiem, masz podstawy niemieckiego (min. A2) i chcesz pracować legalnie w DE w Wielkiej korporacji (65 tyś. zatrudnionych) daj znać

Gość gość
bo praca biurowa to taki lans