Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jak się stosuje sterydowe leki na astmę to czy można stosować wyciąg z peste

Polecane posty

Gość gość

k grapefruita? chodzi mi o to, że generalnie grapefruity nie są polecane przy stosownaiu leków bo niby mają utrudniać wchłanianie. a co z wyciagiem z pestek? jakimś citroseptem czy greposeptem? czy mogę chociaż doraźnie to zastosować? jakieś choróbsko mnie łapie a nie mogę sobie pozwolić by się rozłożyć i pójść na zwolnienie, boi nie chcę. chciałam się podkurować. pomocy, czy mogę? :(

Gość Jasno niebieski
A po co bierzesz to swinswo ??sterydy to najwieksze g***o zaraz po chemii

Gość gość
musiałam zacząć leczyć astmę bo ostatnio się mało nie udusiłam, już byłam jedną nogą po tamtej stronie. a sterydy działają szybko i taka jest ich zaleta. to są wziewne leki. chciałabym ich nie musieć stosować. wiem, że mój organizm jest zatruty i tak dalej, ale póki co potrzebuję czasu by się ogarnąć. i właśnie nie chcę żadnych chemicznych leków, a jakiś bakcyl najwyraźniej mnie dopadł, dlatego pomyślałam o wyciągu z pestek grapefruita.

Gość Jasno niebieski
No ale to nie sterydami leczys astme,bo to slepy zaułek,wiecej szkody niz pozytki ,a i tak choroba bedzie sie rozwiaja,"Astme nazywamy choroba głebokiego oddychania" i mozna ja szybko wyleczyc

Gość gość
ale Ty mi lepiej teraz powiedz czy moge ten wyciag z pestek grapefruita. poki co sterydow nie odstawie w ciagu najblizszego miesiaca. pozniej - bede chciala cos z tym zrobic. ale poki co niedawno mialam operacje i jeszcze nawet surowizny nie moge jesc, wiec nie jestem za bardzo w stanie dostarczyc organizmowi wszystkiego co potrzebuje.

Gość astmatyczka
tez mam astme i jestem ciekawa o jakich szybkich sposobach mowisz na leczenie tego gowna?

Gość Jasno niebieski
Jak to nie odstawisz sterydów,??jak najszybciej je trzeba odstawić i zastosowac inna prosta i tania metode leczenia astmy

Gość gość
To moze ja podam link do filmu gdzie lekarz wspaniale opisuje jak sobie z nia szybko poradzic i w jaki sposób: http://vimeo.com/85422839

Gość astmatyczka
i mam jeszcze jedno pytanie, czy leki na astme powoduja tycie? bo szukam zrodla przyczyny i brak mi juz pomylow. robilam badania na tarczyce, ogolne wyniki tez ok. cwicze 2, 3 razy w tygodniu po 1h. zero slodyczy a tluszcz rosnie :(

Gość Jasno niebieski
Taaak ,taak,sterydy powoduja tycie,tak zwane puchniecie,,ksiezycową twarz itd.

Gość astmatyczka
jestem zalamana :(

Gość Jasno niebieski
Ale nie ma czym sie załamywac :) astma to prosta choroba :)

Gość astmatyczka
jak dla kogo , mecze sie z nia od kilku lat. raz jest lepiej, raz gorzej. nawet wizyty nad morzem na niewiele sie zdaja . po lekach czuje sie lepiej, nie da sie ukryc, ale zal mi mojego ciala. no nie ukrywajmy to jest wazny element. nie chce sie czuc jak prosiak, a wszystko zmierza do tego celu :(

Gość astmatyczka autorka tego topik
niestety sterydy powodują tycie :( ale skoro trzeba to trzeba. a co do filmiku - widziałam go. niestety to nie takie proste. byc moze nie masz astmy wiec nie wiesz jakie to ch/u/jowe uczucie jak Ci sie gardlo doslownie zamyka i nie mozesz wziac oddechu.

Gość astmatyczka
autorko a jak u Ciebie wyglada sprawa z waga?

Gość Jasno niebieski
wiec po co sie truc i brac sterydy i niszczyc organizm jak w prosty sposób mozna astme wyleczyc,nic prostrzego

Gość astmatyczka
zerkne na ten film pozniej, zaciekawiles mnie. teraz jestem ograniczona, bo z pracy klikam :)

u mnie to "grubszy" temat :P mialam problemy psychiczne (depresja) w wyniku których jadłam kompulsywnie i bardzo przytyłam, później jak brałam lek antydepresyjny to też przytyłam (na psychotropach ciężko schudnąć...), i teraz jak miałam tą operację to schudłam ale całej nadwagi nie zrzuciłam. póki co waga w górę nie idzie. bo te sterydy stosuję od niedawna po długiej dość przerwie. kiedyś, dawno dawno temu, jako nastolatka, mimo stosowania leków na astmę, nie tyłam, nawet byłam w stanie schudnąć. ale teraz mam już 30 lat więc organizm troszkę inaczej funkcjonuje. a Ty dużo przytyłaś odkąd zaczęłaś leczenie?

Gość Jasno niebieski
ten film tłumaczy wszystko od podstaw,dlatego nalezy obejrzec go całego

Gość Jasno niebieski
Ja nie brałem sterydów wolałem sobie pomóc w sposób naturalny i prosty w zasiego kazdego

Gość astmatyczka
Jasno niebieski dzieki, obejrze na pewno :) Autorko, u mnie procz leczenia rowniez rzucenie fajek przyczynilo sie to przytycia. dorobilam sie 20kg wiecej. zaczelam diete. chodzic na fitness i zrzucilam 17kg w ciagu 2lat. teraz jednak znow widze pogorszenie . niby waga sie waha i nie przekraczam 55kg , ale widze , ze nie jest dobrze . brzuch mi czasami tak odstaje jakbym byla conajmniej w 5 miesiacu ciazy, masakra. na drugi dzien zmniejsza sie , ale ja bym chciala wiedziec co to za dziadostwo tak mi wypycha :/ zebym sie obzarla to rozumiem, ale nie, ja naprawde jem zdrowo .

Gość astmatyczka
Jasno niebieski, wiec Ty polecasz ten film, bo Tobie pomoglo? tym bardziej musze sie tym zainteresowac. zerkne pozniej, praca :)

to i tak nieźle. ja ważę dobre 12 kg więcej a jestem niska :( ale to pozostałości po tej depresji... mam nadzieję że jak będę mogła jeść już tak normalnie zupełnie to wrócę do diety i do ćwiczeń ale z ćwiczeniami też muszę uważać jeszcze, nie mogę dźwigać nic, bo mi szwy porozchodzą się jeszcze :O a może wzdęcia jakieś masz? :P

Gość Jasno niebieski
Tak mi pomogło,raczej nie to ze fim polecam,ale wiedze z tego filmu,to wazne!!! :)

oglądałam cały ten film. obejrzę go jeszcze raz, ale tak jak mówię, nie wiem do końca czy to może tak działać. nie miałam nigdy problemu z WYDECHEM a z WDECHEM a on twierdzi że przy astmie z wydechem jest problem. owszem wydech jest świszczący ale to przy wdechu się zatyka człowiek i nie może oddychać.

ale czy mogę ten cho-ler/ny citrosept czy greposept se kupić?!

Gość gość
halo no proszę o odpowiedź 😭

Gość astmatyczka
nie moglam znalezc tego tematu, ile ja sie naszukalam! :) a wiec tak autorko nie znam odpoweidzi na Twoje pytanie niestety. Jasno niebieski mam nadzieje , ze jeszcze tu zagladasz? Obejrzalam ten film z duzym zainteresowaniem i mialabym do Ciebie pytania. Odezwij sie prosze .

Gość astmatyczka
zaryzykuje i juz zadam nurtujace mnie pytania. ile czasu cwiczyles to oddychanie? bo rozumiem, ze nie korzystales z tej komory? mnie dziwi wypowiedz tego doktora, ze astmatycy nie maja problemow z lapaniem powietrza tylko w wydechem. ja mam wlasnie na odwrot. od wczoraj probuje oddychac nosem i wolno wypuszczam . mam nadzieje, ze robie to dobrze, a latwe to nie jest oj nie :)

i tak sobie kupiłam ten wyciąg z pestek grapefruita i stosuję już 2 dzień :P astmatyczko, właśnie identyczną mam refleksję. to przy wdechu się przytyka a nie przy wydechu. chyba, że my nie mamy astmy a inną chorobę tylko o tym nie wiemy :P