Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

glupio dac uzywane kosmetyki na prezent

Polecane posty

Gość gość

Kuzyn znowu zaplodnil swoja malolate, troche zal mi sie ich zrobilo bo ani pracy sie nie czepia ani nauki tak sobie wegetuja u rodzicow jego i z renty jego zyja a juz maja jedno dziecko (wpadka) i tak sobie pomyslalam ze wysle im paczkę troche szmatek dla noworodka na wyprawke i mam kilka kosmetyków Np. Krem na rozstępy , plyn do mycia noworodków, puder, butelke - są to rzeczy kilka razy używane i czy nie glupio wyslac im ? Po rodzinie chodza ze nie maja na nic wiec chyba powinni sie ucieszyć?

Gość gość
Zobaczysz obgadaja cie.lepiej nic nie dawaj

Gość gość
Napoczetycn nie dawaj. Albo zapytaj sie czy chca po prostu.

Gość gość
jestes bezczelna to ze nie mają to nie znaczy ze im odpadki masz przesyłac wstydziłabym sie bogaczko jedna nawet o tym pomyślec jak jestes taka bogata chcesz im pomóc a nie upokorzyć to im kup nowe

Gość gość
uzywane kosmetyki no normalnie porabało cie jeszcze im daj zużyte majtki i zużyte podpaski a oni za to powinni cie po rękach całować

Gość gość
szmaty, używane kosmetyki używana butelka lecz sie kobieto moze są oni biedniejsi od ciebie ale na pewno mądrzejsci wyrachowana babo. Dałabys im smieci i jeszcze w zamian byc oczekiwała wielkich podziękowań może są biedni ale swój honor mają w przeciwieństwie do ciebie

Gość gość
Oj wielkie mi halo. Ja urodziłam miałam kupione wszystkie kosmetyki z hippa wyszło sporo kasy za to ale uzylam może 3 razy i uczulenie, kupilam z Bambino znowu uczulenie, Johnson tez uczulal dopiero nivea jest ok. Miałam karton kosmetyków użytych 2-3 razy. Kuzynka była wtedy w 35 tyg zapytalam czy chce bo ja je wyrzuce ucieszyła się a bieda u nich nie puszczy, zabrała. Z tego co mówiła ich córka niema uczulen i zuzyla wszystko.

Gość gość
dokladnie,wstyd i siara dawac cos uzywanego# ja bym sie pod ziemie zapadla no chyba ze mozna sie uzywanymi ciuchami powymieniac z siostra lub przyjaciolka to ok,my tak z siora robimy,ale nie jest to na zasadzie ja pan ty biedak tylko jak ktoras z nas kupi np szminke.ktora jej nie pasuje,to pytam siostry czy chce,lub nietrafione perfumy,raz psikniete,ale my jerstesmy zzyte ze soba to co innego

Gość gość
ja bym się zapytała czy chcą, kosmetyki po otwarciu mają określony termin przydatności- to taki znaczek, jakby słoiczek po kremie z otwartą pokrywką, a na nim jest napisane np.6 czy 18 (o miesiące chodzi) więc płyn do kąpieli dla noworodków raczej byłby już przeterminowany ale ciuchy czy butelka gdy nie jest zniszczona- to jak najbardziej, ewentualnie dokup jakiś drobiazg od siebie (smoczki do butelki i drugą butelkę, albo coś...)

Gość gość
czyli wg was lepiej jednak te kosmetyki użyte raz, dwa wyrzucić niż oddać komuś bo to wstyd? W sumie może i macie racje nic nie bede wysyłać, niech sobie sami radzą bo to zbrodnia dać biednemu nieużywaną butelkę? Używany ciuszek? pełnowartościowy kosmetyk? pozdrawiam :)

Gość gość
najlepiej spytać zanim wyślesz... jak dobre to szkoda wyrzucać a nie wszyscy tak wybrzydzaja jak mamy z kafe... niektórzy potrafią ucieszyć sie z takich gestów... a jak kremy czy żele są wyciskane z tubki a nie grzebie się po kremie paluchami to nic takiemu kosmetykowi nie szkodzi....

Gość gość
jak ktoś wysłałby mi tak znienacka używane kosmetyki to nie do końca rozumiałabym co chciał mi przez to dać do zrozumienia ;P jednak zapytana czy nie chciałbym przypadkiem jakiś kosmetyków bo ma dla dziecka i nie zdążył zużyć to bym przyjęła :) wszystko zależy jak to rozegrasz :P