Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aoieu

dzien matki to nie dzien tesciowej

Polecane posty

Gość aoieu

Moja tesciowa jest co roku obrazona, ze nie skladam jej zyczen z okazji dnia matki. To, ze mowie do niej mamo nie znaczy przeciez ze mam jej skladac zyczenia. Jak jest u was?

Gość gość od kiełbasy
Mówisz do niej mamo, to zachowuj się konsekwentnie. Do mojej mamy dzwoni mój mąż, ja do jego mamy i składamy życzenia w imieniu nas obojga. Jeśli dla Ciebie słowa "mamo" to tylko puste slogany, to możesz do niej równie dobrze mówić "myszo" albo "krowo" - skoro Ci wszystko jedno, to co Ci zależy.

Gość gość
Autorko ale zmija z ciebie.

Gość gość
autorka ma rację

Gość gość
powiedz to teściowej..... a poza tym, jak ty to sobie wyobrażasz ? syn ma ją samą odwiedzić ? w końcu ty i mąż jesteście rodziną, prawda ?

Gość gość
A potem sie dziwia ze tesciowe wredne,jak nie macie za grosz szacunku dla matji swojego meza

Gość aoieu
Sorki, ale ja sie was o zdanie nie prosilam. Pytalam jak jest u was.

Gość gość
nie sadze, zebym kiedykolwiek byla w stanie nazywac obca babe mama :P chocbym nie wiem jak tesciowa lubila. ona nie byla, nie jest i nie bedzie moja matka, co do zyczen - coz, nie wiem. :P

Gość gość
a jest Dzień Teściowej ?

Gość gość
A od meza napewno oczekujesz zeby lecial do twojej mamusi z bukietem i zyczeniami

Gość gość
Urodziła ją?Nie.Wychowała?Też nie.Więc nie jest matką,proste.Wam to trzeba tłumaczyć jak krowie na rowie.Wszystkie polecicie złożyć życzenia teściowej -mamusi,a po powrocie szybciutko na kafe,żeby założyć temat o p*****lniętej teściowej,która chciała nakarmić dziecko czymś niedozwolonym.

Gość gość
u nas jest tak że składamy życzenia, mojej teściowej i mojej mamie i obie dostają kwiaty i prezenty

Gość gość
Absolutnie nie. Dzień ten jest podziękowaniem mamom za ich trud, poświęcenie i troskę włożoną w wychowanie nas. Czegoś takiego nie doświadczamy zaś ze strony teściowej. Określenie "mama" pełni w wypadku teściowej tylko tytuł, a dzień mamy jest dla " matek rzeczywistych".

Gość gość
ja tam jej życzeń nie składam, matkę ma się jedną. Ja uważam że dzień matki to dzień, w którym życzenia składamy kobiecie która nas wychowała i dała życie. a teściowa to taki wredny dodatek do męża, ona mi dość nerwów napsuła a to że do niej mówię mamo to akurat tradycja i jej inicjatywa

Gość gość
Ja do swojej tesciowej pojde z bukietem kwiatow wraz z meZem.nie widze w tym nic zlego.bardzo ja lubie i traktuje jak wlasna matke

Gość aoieu
Nie, nie oczekuje. Nie kaze mu mojej mamusi skladac zyczen, bo moja mamusia nie zyje. Nie znasz mnie.

Gość gośćop
U nas ja kupuję prezenty i albo idziemy je razem wręczyć albo ja idę do swojej mamy a mąż do swojej. Jeżeli idziemy razem to wiadomo życzenia razem składamy a jak osobno to każdy tylko swojej mamie.

Gość gość
Oj dziewczyny pamietajcie ze tesciowa wychowala wam meza.az tak zle wybralyscie?

Gość aoieu
Od razu oceniacie, ja tez swoja tesciwa lubie, lubimy spedzac razem czas, odwiedza nas dosc czesto i jeszcze sie nie zdazylo zeby mi przeszkadzala. Ja jej poprostu nie skladam zyczen, bo to nie jest moja mama.

Gość gość
teściowej nie wybierałam, wybierałam męża a zakładanie z góry że teściowa jest identyko z mężem bo go rodziła to bzdura nawet bliźnięta jednojajowe mają różne temperamenty i osobowości

Gość gość
W duzej mierze jaki jest teraz twoj maz w duzej mierze zalezy od tego jak go tesciowa wychowala

Gość gość
Nie lubie takich panienek.co na codzien mamusia mowia do tesciowych a na kafe d**e obrabiaja

Gość gość
a bierzesz opcję pod uwagę że teściowa nie chowała syna bo zajmowała się nim jego babcia ? jak to się ma do twojej teorii ?

Gość gość
Tak tak wszyscy cudowni wasi mezowie bo ich babcia wychowywala albo sami sie wychowywali.ja mam super tesciowa bo wspaniale wychowala mojego meza

Gość gość
Ja do swojej teściowej mowie po imieniu, ale jesli sie widzimy w dzien matki to składam jej życzenia. Przeciez w radiu tez składają życzenia, na plakatach składają życzenie itd. Nie bierzcie tego tak do siebie. Moj maz kupuje mi kwiaty na dzien matki, a przeciez nie jestem jego matka. Corka ma dopiero dwa lata wiec nie wie co to jest dzien matki ale tata uczy ja tego osobiście mam to w nosie czy dostanę te kwiaty czy nie, chociaż jak dostanę to wiadomo ze miło jest :D

Gość gość
Zachowujecie sie jakby od tych zyczen wam korona z glowy spadla.nie mozecie chociaz z szacunku do matki swojego meza zlozyc tych zyczen,to nie boli

Gość aoieu
Stopki zrobione, lakierek wyschniety. Lece dziewczyny, pa

Gość gość0007
Ja składam życzenia teściowej w dniu mamy .Tak samo moj maz skalda mojej.. W mojej rodzinie nikt nie odstawia cyrków pt "dzien matki to nie dzień teściowej " bo w sumie po co ?

Gość gość
Bo jezeli bierzesz slub to jego rodzina jest twoja rodzina

Gość gość
U mnie nie ma podzialu na moja i twoja rodzine.jezyk ani reka mi nie uschnie jak zloze zyczenia mojej tesciowej