Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszystko o 5 mies bobasach

Polecane posty

Gość gość

Moj synek wazy 6.190 . W dzien ma ze 3 Albo 4 drzemki jak jestesmy w domu to od 20 do 40 min , jak na spacerze to nAwet I 2 godz . Wciaz lezy w wozku ale mam to szczescie ze Nie placze. Je narazie tylko mleko mm. Karmilam go piersia 3 mies tylko :( zawsze sie cieszy jak rano sie obudzi I widzi naszego psa :) lubi swiecace Ii muzyczne zabawki . Kapie go co 2 dzien , uzywam kismetykow do kapieli Nivea I kremu do buzi ziajka. Lubie z nim wychodzic na dluzsze spacery. Jest bardzo aktywny :) wieczorem cidziennie chodzi spac I 18.30 czasem obudzi sie w nocy na mleko . Kiedys wstawal o 7 a teraz niestety kolo 5.30 i kolo 7 ma pierwsza godzinna drzemke. Jest typem smieszka :) lubi sie usmiechac do wszystkich. Bardzo go kocham I jest moim nawiekszym skarbem od PAna boga.

Gość gość
:)

Gość gość
Którego się Twój maluch urodził?

Gość gość
podziwiam że tak chodzi wcześnie spać :) Moja córa około 21 dopiero :)

Gość gość
Urodzil sie 29 grudnia :)

Gość gość
Fajny malec :) a ile miał jak się urodził? Bo mój 4 miesięczny zaraz po świętach ważył 6280. Ale urodził się ważąc 3710. I właśnie trochę się martwię czy za gruby nie jest :/ wzrostowo wchodzi w ubranka 68.

Gość gość
Jak sie urodzil to wazyl 3.145 . Ubranka kupuje na 6-9 mies;)

Gość mmmammmaaaaaaaa
A czemu nie rozszerzasz jeszcze diety skoro nie karmisz piersią? Moja córka za parę dni skończy 6 m-cy:D Karmię piersią ale wprowadziłam już gluten i zupki jarzynowe, i od niedawna deserki, Zupki gotuję sama, owoce ze słoiczków:) Nie wiem ile teraz waży, ale pulpecik się robi:) Próbuje raczkować-pełzać, rwie się do siadania, od 3 miesiąca przewraca się z plecków na brzuszek a trochę później zaczęła na odwrót:) Ma 2 lub 3 drzemki w ciągu dnia, zależy o której wstanie z rana i jakie długie drzemki, bo potrafi spać po 2,5 godziny a czasem tylko 30 minut, nie ma reguły. W nocy budzi się raz:) Śmieje się bez przerwy, uśmiech nie schodzi jej z buziuni, jest strasznie pocieszna i kochana:) Nie miała kolek, przesypiała całe dni do 3 miesiąca:) Zupełne przeciwieństwo starszej siostry:D

Gość mmmammmaaaaaaaa
A kąpiel o godz. 20, spać idzie ok. 20.30-20.45:) Jakby moja szła spać na noc o 18.30- to chyba od 4 było by po spaniu:P

Gość gość
Jak chodzimy na wazenie co 2 tyg , I pytalismy sie od kiedy wprowadzic nowe pokarmy to powiedziano nam ze jak skonczy 6 mies bo zoladek jeszcze nie dojrzaly... Mieszkamy w anglii. Moj tez juz przewraca sie brzuszka na plecy I w droga strone tez proboje ale nie zawsze sie udaje :) uwielbia byc przytulany :) jest jedyna osoba ktora lubi jak mu spiewam , zawsze sie smieje I cieszy , bo inni mnie nie moga sluchac bo falszuje gorzej niz mandaryna w sopocie :) ogolnie to moje pierwsze dziecko I od samego piczatku jest chciane I to bardzo I kochane jeszcze bardziej. No I szybciutko zasypia po kapieli :) jak bylismy w przychodni na szczepieniu w poczekalni zaczepial wszystkie babki I sie do nich smial . Zaczol wczesnie jak na flirty ;)

Gość gość
Moj poprostu juz sie robi spiacy kolo 17.30 ale I tak go przetrzymuje jeszcze godzine do tej 18.30 I o 19 to juz w swoim lozeczku spi . Nigdy nAwet 1 nocy z nami nie spal :) jestem za wygodna bo I tak juz pies z nami spi pod koldra nas. Wspanily jack Russell to te psy z filmu maska no I boje sie ze przez przypadek cos moglo by my sie stac jak np tu w angli bija na alarm I przypadkach smierci lozrczkowej to dlatego spi w swoim lozeczku nAwet w dzien :)

Gość gość
Lozeczko ma obok naszego lozka wiec tylko podnosze glowe I mam go na oku :)

Gość Sylwia_kolez
No to super;) A jakie lubi zabawki? Sam sie potrafi zająć na chwilę??

Gość mmmammmaaaaaaaa
Moja akurat też śpi tylko w swoim łóżeczku, tylko do karmienia ją biorę (teraz już tylko 1 raz) ale zaraz przekładam:) Z pierwszą lekko nie było i spała z nami, a teraz to ja już też za wygodna, przyzwyczailiśmy od początku do łóżeczka:) A powiedz, kiedy wprowadza się gluten w Anglii?

Gość gość
No to malo wazy, moj syn ma 3m i wazy juz 6kg a urodzil sie 3,700.

Gość mmmammmaaaaaaaa
Moja lubi grające, wszelkie grzechotki i gryzaki, a od niedawna uwielbia swoje stopy:D Zajmie się sama długo:) Jak była całkiem malutka, wystarczała karuzela i dziecko w łóżeczku leżało a ja mogłam wszystko porobić;)

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
Szczerze to nie mam zielonego pojecia kiedy wprowadza sie gluten , tu jest wszystko imaczej :) Sam lubi polezec jak ma pelny brzuszek 20 min czasem 15 roznie to jest . Ale ja nie pracuje mam duzo wolnego czasu wiec sie razem bawimy Albo jestesmy pol Dnia nadworzu:)ogolnie synek nam sie udal :) moja rodzina I chlopaka rodzina maja swira na jego punkcie ;) a ja to najwiekszego :*

Gość gość
O:-) moja mala tez z 29.12:-) i ogolnie niezla z niej juz artystka. Tez jest na mm, ale odkad zaczelam wprowadzac inne pokarmy najchetniej porzucilaby mleko na rzecz wszystkiego innego. Uwielbia kasze mleczno-ryzowa, dostaje ja raz dziennie, na noc. Poza tym mamy wprowadzona marchewke, jablko, ziemniaka, dynie. Ogolnie jest dluga, nosi ciuszki na 6 miesiecy , ale przy tym gruba nie jest, bo wazy niewie.e ponad 6 kg. Gdy sie urodzila wazyla niecale 3200. W dzien ma ok. 3-4 drzemki, po 40 minut nie dluzej. Na spacerze tak samo spi ok. 40 min, ale nawet gdy nie spi, lezy i oglada swiat:-) usmiecha siebardzo duzo, rechocze czasami, a mi wtedy serce rosnie:-) ******iwiec jest straszny, najchetniej by juz siedziala, i przemieszczala sie. Przewraca sie od niedawna z plecow na brzuch, bo odwrotnie zaczela jak miala 3 miesiace. A i zapomnialam ze jak juz po kapieli zasnie, ok. 20 to budzi sie ok. 5 i pod komiec butli juz zasypia i spi do 8-9 rano:-) ogolnie jestem wyspana mloda mama - ciekawe jak dlugo, bo czuje ze wiecznie tak nie bedzie:-) pozdrawiam bardzo

Gość gość
Ja już wprowadzam gluten od paru dni, a poza tym tylko marchewekę mam wprowadzoną , a co dajecie do picia? Ja dawałam herbatkę koperkową ale za bardzo nie chce tego pić

Gość gość
Ja mojemu synkowi Nic nie daje do picia tylko Same mleczko . Tez sie pytalam , I powiedziano mi ze do 6 mies nic nie trzeba dawac do picia ;)

Gość gość
Moja za tydzien konczy 6 miesiac . Zasypia o 19,30 ,spi do 6,30-7.00 bez karmienia. Je mleko,deserki,dania z indykiem,krolikiem, jagniecina,kurczakiem ,lososiem plus gluten. Niedlugo wprowadzam kaszki.Charakter ma jak aniolek, grzeczna, ciagle sie usmiecha.

Gość mmmammmaaaaaaaa
Moja nie chce za bardzo pić, herbatek w ogóle jeśli już to troszkę samej wody ale ja karmię piersią (chyba jedyna tu), więc jak coś to zawsze popije i nie ma problemu:) My też po skończonym 6 m-cu chcemy wprowadzić kaszkę. Teraz z posiłków stałych je na drugie śniadanie owoc/deserek, później zupkę (warzywa:marchew, ziemniak, pietruszka, dynia i brokuł a mięso: kurczak i indyk) z kaszką manną. A resztę posiłków to pierś:)

Gość gość
moja za 5 dni kończy 5 miesięcy, anioł a nie dziecko, z jej bratem było trochę więcej pracy. Kąpię ją ok 19. zasypia ok 20. Między 2-3 budzi się na mleko i 6-7 budzi się,ale nie płacze tylko sobie opowiada w łóżeczku. Ok 9 ma pierwszą drzemkę ok 40 min, kolejna drzemka ok 2 i śpi ok 2-3 godziny czasem dłużej czasem krócej, Jest na nutramigenie bo ma skazę wypija ok 140 ml mleka i zjada mały słoiczek obiadku, dostaje delikatne jarzynki Gerbera albo marchewkę z ziemniakami. Na jabłko i banana jest uczulona,więc narazie owoców nie podaję. Jak się urodziła ważyła 4 kg i mierzyła 55 cm, teraz ma 7 kg. Jest bardzo pogodna, mało płacze. Obecnie zaczyna się chyba u niej ospa, którą starszy brat przyniósł z przedszkola. Dziś jadę do pediatry to się dowiem czy to napewno to czy nie.

Moja córcia waży 6440 i jest przespokojna. Krzyczy tylko na jak jest spiąca. Lezy wiekszosc dnia na lozku lub w wozku i bawi sie zabawkami. Jak sie znudzi to lubi kolysac sie w hustawce. Jak w zegarku ma drzemki co 2 godz, po 20-30min, a je co 3godz. Karmie ja mlekiem bebilon od poczatku nie mialam pokarmu. Widze w tym plusy i minusy. O 17 kapie ja, daje butle o 18, zje pogaworzy i zasnie sama. Nie musze jej usypiac. Wstaje o 5 rano i jest niesamowicie szczesliwa. Smieje sie i opowiada co jej sie snilo przez pol godziny:) Jest bardzo towarzyska. Jak pojdziemy do sklepu, na spacer czy gdziekolwiek od razu gaworzy jak ktos do niej zagada. Czasem jest bardzo milczaca i bardzo trudno o usmiech lub rozmowe. Jak to kobieta ma czasem swoje humorki ale ogolnie nie mam co narzekac:)

Moja córcia waży 6440 i jest przespokojna. Krzyczy tylko na jak jest spiąca. Lezy wiekszosc dnia na lozku lub w wozku i bawi sie zabawkami. Jak sie znudzi to lubi kolysac sie w hustawce. Jak w zegarku ma drzemki co 2 godz, po 20-30min, a je co 3godz. Karmie ja mlekiem bebilon od poczatku nie mialam pokarmu. Widze w tym plusy i minusy. O 17 kapie ja, daje butle o 18, zje pogaworzy i zasnie sama. Nie musze jej usypiac. Wstaje o 5 rano i jest niesamowicie szczesliwa. Smieje sie i opowiada co jej sie snilo przez pol godziny:) Jest bardzo towarzyska. Jak pojdziemy do sklepu, na spacer czy gdziekolwiek od razu gaworzy jak ktos do niej zagada. Czasem jest bardzo milczaca i bardzo trudno o usmiech lub rozmowe. Jak to kobieta ma czasem swoje humorki ale ogolnie nie mam co narzekac:)