Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana mamusia

Imię dla córki

Polecane posty

Cześć! Potrzebuję Waszej pomocy. W sierpniu mam wyznaczony termin porodu, a ja do tej pory nie mogę się zdecydować jakie imię wybrać dla córki :( Mam kilka imion na swojej liście: Laura Nina Weronika Wiktoria Aleksandra Co o nich sądzicie? Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
Aleksandra i Weronika. Ewentualnie Nina ujdzie. Laura -c oś strasznego. Wiktoria - rzygam, mega pospolite

Gość gość
Laura - super Nina - ok Weronika, nie podoba mi się zdrobnienie Wera, Werka a tego raczej nie unikniesz Wiktoria bardzo ładne Ola - ok ale już mi się przejadło Z podanych wybrałabym Laurę, ew. Wiktorię lub Ninę

Gość gość
nina lub laura ,mi podoba sie tez LENA a mój M. umyslił sobie Blanka

Gość gość
Nina lub Laura

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Moimi faworytkami z tej listy są: Laura (ale tutaj mam problem ze zdrobnieniem, imię samo w sobie jest tak ładne, że nie ma specjalnej potrzeby aby je zdrabniać, ale zawsze tak czy inaczej ktoś będzie chciał je zdrobnić...pytanie jak będzie zdrabniane?), Nina i Weronika (tutaj bardzo mi się nie podoba zdrobnienie Wercia, ale są też inne zdrobnienia tego imienia). Jestem już całkowicie zagubiona i nie wiem, które będzie najlepsze. Nie chcę aby imię było "oklepane", z drugiej strony też nie chcę nadać imienia, które będzie stygmatyzować dziecko. Może macie jeszcze jakieś dodatkowe propozycje do mojej listy?

Gość majowa staraczka
nie jestem jeszcze w ciąży chociaż się staram imię Laura zawsze tak chciałam dać córce na imię lub Julka, Amelia

"majowa" trzymam kciuki aby się udało :)

Gość gość
Zdrobnienie samo się wymyśli jak już córka będzie na świecie. Moja córka ma ma imię Jagoda i zdrobnienie jest już kilka.:-)

Zdaję sobie sprawę, że córeczka nie będzie dzieckiem przez cały czas. Zdrobnienia są ważne, są jakimś wyrazem czułości dla mnie. Najgorsze jest to, że często piękne imiona są oszpecane brzydkimi zdrobnieniami albo nawet wręcz przezwiskami. Weronika, może być zdrabniana: Nika, Isia, Weronisia, Nika, Nisia, ale Wera, Wercia, Weronka jak dla mnie to straszne zdrobnienia. Nina, Ninuś, Nisia. a zdrobnienie dla Laury? Lauruś, Laurenka,Laurunia, Lauri, Lara, Lunia?

Jak dotąd najwięcej przychylnych głosów mam na Laurę, Ninę i Weronikę.

Gość 1910kle kle
W zyciu nie dalabym takich imion jakie podalas.Ostatecznie ale to ostatecznie Aleksandra.A te pozostale :O No ale to moje zdanie i tyle :P Powodzena i szczescia :)

"1910kle kle" możesz umotywować dlaczego Twoim zdaniem jesteś na "nie"? Jakie imiona według Ciebie są najpiękniejsze i najlepsze dla córeczki?

Gość gość
A my będziemy mieć Wiktorie <3

Gość gość
laurka bardzo słodkie

Mojemu mężowi bardzo podoba się Wiktoria i Weronika, natomiast nie jest przekonany do końca co do Laury i Niny. Rozważaliśmy też Aleksandrę. I zdania są podzielone. Jedni twierdzą, że są to imiona zbyt popularne choć piękne w przypadku Wiktorii i Aleksandry, natomiast w przypadku Laury, Weroniki problem jest ze zdrobnieniem. Nie wiem czy jest wiele matek, które mają taki problem z imieniem jak ja :( Zaczynam się tym stresować, że wybiorę źle i skrzywdzę w ten sposób córeczkę, a tego nie chcę.

Gość gość
My z mężem mielibyśmy problem gdyby Wiktoria okazała się chłopczykiem... Dla dziewczynki od zawsze wiedzieliśmy, ze to będzie to imię a z chłopcem, kiedyś jak się postaramy pewnie będzie taki dylemat jak u Ciebie, albo i wiekszy...

Gość 1910kle kle
Autorko ja napisalam swoje zdanie :)Te imiona ktore podalas nie przyoadaja do mojego gustu. A ty zrobisz jak uwazasz.Podam ci dwa ktore dalabym swojej corce to Isabela i Magdalena.Tobie tez moga sie nie podibac.Kazdy ma inny gust :)

Doskonale to rozumiem! Ja się nastawiłam na synka i miałam już wybrane imię, a tu się okazało, że spodziewamy się córeczki i teraz mam straszny problem z podjęciem decyzji. Bardzo bym chciała aby wybrane imię służyło jej jak najlepiej w szkole i potem w dorosłym życiu.

Gość 1910kle kle
I dla mnie nie ma najpiekniejszych imion.Sa ladne i takie ktore mi nie odpowiadaja ;)

Gość 1910kle kle
Ja bedac w ciazy do konca nie wiedzialam czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka.Urodzila sie dziewczynka ale imiona mialam wytypowane ;)

Gość gość
Ja dałam córce zuzanna i teraz co krok to słysze że jakaś zuzia sie komuś urodziła... Laura super imie a zdrobnienie wymyslicie jak sie urodzi, co do weroniki to wercia, weruś... Zuzanna-Zuzia a my mówimy zuzu, zuzinka, zuziczek, zuziałka Tak wiec zdrobnieniem sie nie przejmuj ;)

"1910kle kle" chciałam znać Twoje zdanie :) Wiem, że gusta są różne. Ja nie wybrałabym Izabeli nie dlatego, że mi się nie podoba. Kojarzy mi się z koleżanką z pracy z którą nie łączą mnie dobre relacje, wręcz przeciwnie pałamy do siebie dużą niechęcią. Zwyczajnie to imię nie przejdzie w moim przypadku. Dla mnie Izabela to koleżanka z pracy i nie mogę wyzbyć się tego odczucia. Jeśli chodzi o Magdalenę to mam wiele koleżanek o tym imieniu i może dlatego odbieram je jako bardzo popularne. Zawsze drażniło mnie to, że szpecono to imię "Madzią". Pozdrawiam Cię serdecznie.

Gość gość
Ja dałam córce zuzanna i teraz co krok to słysze że jakaś zuzia sie komuś urodziła... Laura super imie a zdrobnienie wymyslicie jak sie urodzi, co do weroniki to wercia, weruś... Zuzanna-Zuzia a my mówimy zuzu, zuzinka, zuziczek, zuziałka Tak wiec zdrobnieniem sie nie przejmuj ;)

Mamo Zuzanny, wybrałaś śliczne imię i dlatego jest tak popularne :) Rozumiem, że możesz być niezadowolona iż tyle dziewczynek nosi to imię, które wybrałaś bo każda z nas chce aby jej dziecko pozytywnie się wyróżniało i było wyjątkowe. Właśnie w tym problem, że piękne imiona mogą się często powtarzać i jest to miłe, a z drugiej strony drażniące.

Gość majowa staraczka
Dziekuj***ardzo mam nadzieje że w tym cyklu się uda :) bardzo ładne jest też Vanessa moja siostra ma Marike też ładnie imion jest mnóstwo ciężko wybrać :)

Mam jeszcze na liście takie imiona jak: Zofia/Sophia Alicja Amelia Maja Luiza Adrianna Antonina Daria Greta Helena Ida Inga Karina Lidia Lilia Liliana

Gość gość
ja tez mam problem z imieniem a już 34tc i tez dziewczynka

Ja jestem w 27 tygodniu ciąży i nadal nie mogę się zdecydować. To zaczyna być frustrujące. Zaczynam się obawiać, że urodzę i nadal nie będę wiedziała :(