Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jużdość

chcę dziś urodzić

Polecane posty

Gość gość
To jest strasznie indywidualna sprawa jak kto zniesie jaki poród. Ja po pierwszym sn przez miesiąc nie mogłam siedzieć. W szpitalu nawet wyprostować się nie mogłam. Byłam nacinana, popekana, rodzilam 1.5h. Drugi sn - bajka. Też szybko ale po 2 h siedziałam na tylku. Theien później nie pamietalqm że rodzilam. A cesarki- widziałam w szpitalu jak te dziewczyny strasznie cierpią później. Sam poród może i szybko ale co potem - dramat. Ale mam koleżankę po cesarce która świetnie się po niej czuła i była całkiem sprawna. Nie ma się co licytować co lepsze. Indywidualna sprawa. Co do przyspieszania porodu: masaż brodawek, kąpiel, wysiłek fizyczny - z glowa. Ale nie wierzę żeby to dzialalao jakoś. Obu chłopaków rodzilam 9 dni przed terminem. Dokładnie jak w zegarku.

moim zdaniem kiedy przyjdzie czas to się zacznie :) ja w dniu terminu okna myłam, dużo seksu, masaż sutków, olej z wiesiołka, herbata z liści malin, kilometry robione po schodach w szpitalu bo po terminie już leżałam. Nic zero efektów poród wywoływany dwa tygodnie po terminie.

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Moja mala nie pchala sie na swial. Urodzila sie tydzien po terminie. Tez marzylam zeby urodzic. Zatesknisz za ciaza jak przyjda zaparcia, ulewania itp:)

Gość gość
"Do tego jest upał a ja leżę jak te wieloryby wyrzucone na brzeg morza" fajne stwierdzenie, usmialam sie po pachy, ale fakt faktem ci wspolczuje. bo sama jestem w ciazy i wiem ze jest ciezko

Gość gość
Ja rodziłam pod koniec wakacji- upał straszny brałam prysznic po 3 razy w ciągu dnia. Myslalłam że ten gorąc przyspieszy poród, jednak nie miałam wywoływany a i tak skończyło się cięciem.

Gość gość
Podpinam sie do pytania ;) jutro wyznaczony termin a tu ani widu ani słychu ;p wysiłek fizyczny nie pomaga. Co myślicie o olejku rycynowym?

Gość gość
Ja mam podobnie, ale jestem 4 dni przed terminem. Niczego nie przyspieszam, wręcz przeciwnie, relaksuje się, czytam, jem dobre rzeczy, czyli w tych ostatnich dniach robie wszystko to, czego nie będę mogła robić przez dłuższy czas. Wierzę tez, ze natura wie, co robi. Dziecko jął będzie gotowe, to da sygnał i poród się zacznie.